Kysymys

Cisco EPC3825 pätkiminen / hidastelut

  • 5 elokuu 2012
  • 8 kommenttia
  • 11387 katselukerrat

Käyttäjätaso 1
Pitkän aikaa kärvistelin tuolla Bewanin c5200n-kaapelimodeemilla, jonka pätkiminen ja yleinen surkea toimivuus kärysteli hermoja "ihan vähän vaan".

Pitkän vuoropuhelun jälkene Elisan tuen kanssa sain kun sainkin tilalle Cisco EPC3825-kaapelimodeemin (jota Saunalahti tarjoaa asiakkailleen kaapeliyhteyksiin). Itse modeemi on ehdottoman hyvä - loistava, jos vertaa edelliseen - sekä siihen voi jopa tehdä asetusten säätöjä portinohjauksista alkaen!

Ero vanhan ja uuden modeemin välillä myös nopeuksissa on järisyttävä:

Vanhalla ei usean kuukauden aikana saanut reitittävänä taikka siltaavana irti yli 70Mbps/3Mbps-tuloksia, vaikka mitä teki. Mutta jo tunti modeemin vaihdosta ja helahti samantien yli 90Mbps/3Mbps-tuloksia. Ja niitä on tullut muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta aina. Joka kerta. Keskinopeus nousi sieltä 30-50 maastosta 70-90-välille, eli ihan selkeä ero. Yhteys on myöskin pätkinyt äärimmäisen paljon vähemmän; taitaa peräti olla kolme katkosta modeemin vaihdon jälkeen tulleen, joista ainakin yksi oli etukäteen tiedossa.

http://www.speedtest.net/results.php?sh=b8e5385f5904686defb8240c0ff95b59&ria=0

26.3.2012 taisi modeemi vaihtua, tuosta voi jotain päätellä. Valitettavasti aikaisempia testejä tuo ei enää graafina näytä, mutta selailemalla alareunasta lisää resultteja voi huomata selkeästi matalammat nopeudet.

Valitettavasti modeemissa on omat ongelmansakin... Tietysti. Nykyisellä firmwarella epc3825-v302r125533-111003c-ELS-TR69, joka on siis rakennettu 03.10.2011. Tämä kadottaa yhteyden ~15min välein muutamaksi sekunniksi, en tiedä mitenkä... Käytännössä sen havaitsee sillä, että ohjelmat jotka reagoivat nopeasti yhteyden katkeamiseen (vanhemmat versiot mIRCistä, jatkuvaa liikennettä harrastavat nettipelit) ilmoittaa katkeamisesta.

Nettiselailussa tuota ei huomaa juuri, ellei juuri oikealla hetkellä yritä ladata jotain sivua. Selain antaa ilmoituksen Connection Timed Outista tahi vaihtoehtoisesti "odottaa vastausta..." ja lataa siitä eteenpäin sitten normaalisti.

Sama ongelma on ollut samalla modeemilla vanhemmilla firmiksillä ja tuon Oct 3:n olisi pitänyt asia korjata - ilmeisesti se on ainakin parantanut sitä aivan selvästi, muiden tarjoajien foorumeita lueskelleena.

Muuten tätä modeemia ei voi kuin kehua; yhteys on toiminut aivan uskomattoman paljon paremmin (samaa näemmä keskusteltu "Kaapelimodeemin vaihto"-ketjussa, mm. KooMikko näin sanonut) kuin tuo vanha. Nämä pienet ärsytykset jos saisi jotenkin selvitettyä, niin olisi hienoa.

Ainiin, SPI Firewall on pois päältä.

Tehtyjä kokeiluja:

MTU-asetuksien tunkkauksia 1472:sta 1500:n, automaatille.

DHCP Lease-time asetuksien rukkailua.

WLAN pois käytöstä.

Vaikutus 0.

8 kommenttia

Käyttäjätaso 1
Tässä aamun nopeustesti, hitusen parempaa mitä ennen modeemin vaihtoa:

http://www.speedtest.net/result/2103627587.png

Tosiaan yksi ongelma vielä tuli mieleen: WLAN.

Yleisesti noin kerran-pari viikossa tuo langaton hidastuu aivan hirvittävästi, riippumatta modeemin saamasta kuormasta. Kannettavalla tipahtaa kuuluvuus pykälällä tai parilla ja yhteys pätkii/hidastelee tuskaisesti. Nopeudet on 56kbps-tasoa... Yleisesti auttaa joko läppärin verkkokortin sammutus ja uudelleenkäynnistys tai vaihtoehtoisesti modeemin bootti.

Samaa vikaa ei ole tullut Thomsonin VDSL2-modeemilla tai Zyxelin reitittimella (NBG334W) - eli ilmeisesti modeemi on syyllinen? Tai sitten yhteensopivuusongelma modeemin WLANin ja läppärin välillä...? Läppärinä Asus X73, missä on muistikuvani mukaan Intelin langaton kortti.
Terve,

Itsellä on myös EPC3825 ja oli pätkimistä havaittavissa (packetlossia).

Kaapelimodeemi oli DHCP server moodissa ja muutin sen BRIDGED moodiin niin pätkiminen loppui. 

Kaapelimodeemissa on sen verran uusi firmware, ettei siitä löytynyt suoraan mahdollisuutta muuttaa working_modea (DHCP > Bridged) vaan jouduin etsimään netistä ohjeet siihen. Sitä en tajua miksi firmware päivityksillä poistetaan nuo valinnat vaan joudutaan tälläisiin html koodin säätöihin ryhtyä.

Alla olevilla englannin kielisillä ohjeilla sain tämän tehtyä, 

http://ohmsblog.teamohms.org/2012/06/how-to-switch-cisco-dpc3825-epc3825.html

Tuo voi siis auttaa jonkin verran. Itselläni tosiaan parin viikon ajan nyt ollut ongelmitta.

Jos modeemisi on jo BRIDGED moodissa tai et halua siihen vaihtaa niin silloin en osanne auttaa.
Käyttäjätaso 1
Tuosta kikasta olinkin tietoinen, mutta syynä Bewan c5200n:stä eroonpääsyyn oli nimenomaan vaatimus saada oma lähiverkko omilla osotteilla (ilman hirveetä sotaa, taistelua ja tappelua) + ylimääräisestä reitittimestä luopumista.
Nyt käytössäni on EPC3825 (bridged) ja D-Link DIR-655 (dhcp server) ja homma rokkaa hyvin.

Valitettavasti koitin itse kaikkia mahdollisia muita vaihtoehtoja ja mikään ei tuntunut auttavan.

Toivottavasti löydät haluamasi ratkaisun.
Käyttäjätaso 1
Painoinpas väärää nappiakin sitten jo ihan 😃 Piti painaa vastausta, eikä "hyväksy ratkaisuksi"... No, joka tapauksessa:

Tuosta on olemassa "korjattu" versio. En tiedä, mitenkä tuo Elisan firmis eroaa tuosta vähän vanhemmasta, jota mm. DNA/Sonera tarjoilee asiakkailleen (mielestäni buildi oli yhden tai kaks pykälää vanhempi?) - niillä tosin on myöskin vähän tilanteesta riippuen tuo DHCP/Bridged-valikko näkyvissä ilman kikkailua.

Jännä juttu tämä kyllä 😃
Käyttäjätaso 2
Kunniamerkki
Aquatica kirjoitti:
Painoinpas väärää nappiakin sitten jo ihan 😃 Piti painaa vastausta, eikä "hyväksy ratkaisuksi"... No, joka tapauksessa:

Tuosta on olemassa "korjattu" versio. En tiedä, mitenkä tuo Elisan firmis eroaa tuosta vähän vanhemmasta, jota mm. DNA/Sonera tarjoilee asiakkailleen (mielestäni buildi oli yhden tai kaks pykälää vanhempi?) - niillä tosin on myöskin vähän tilanteesta riippuen tuo DHCP/Bridged-valikko näkyvissä ilman kikkailua.

Jännä juttu tämä kyllä :D

Yhdelläkään elisan asentamalla firmiksellä ei ole voinut  valita tuota bridged tilaa.

En tiedä onko uudempaa firmistä ollut jakelussa,mutta mulla tuossa modeemissä näytää olevan firmis 

päivätty Oct 3 15:51:55 2011
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
ixus kirjoitti:
Yhdelläkään elisan asentamalla firmiksellä ei ole voinut  valita tuota bridged tilaa. 

Joo ei pysty ei.

Pojalla Welho/DNA:n kaapelissa samainen modeemi kuten itselläni. Vertaisn Firefoksin Firebugilla kerran koko firmiksen läpi ja yhdessä osiossa oli jonkun verran erilaisuuksia. Oliskohan ollut 12-14 rivillä. Firebugin avulla onnistusi muutos, mutta kun Elisalta tulisi uudempi firmis jakoon, niin oltaisiin taas lähtötilanteessa. Ei jaksa ei.

Enkä kyllä ymmärrä Elisan tarvetta puukottaa tuo formis, kun ei esim. Welhon tai Kympinkään sitä tarvitse tehdä. Sonerasta ei ole tietoa.

Itse laitoin omalle reitittimelleni kiinteän ip-osoitteen ja sille ne elisan dns-palvelimet myös kiinteiksi.

Sitten Ciscon modeemista laitoin tuon oman reitittimeni dmz-alueelle, jolloin Ciscon palomuurin pitäisi ohittua. Toiminut ok.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
Aquatica kirjoitti:
Painoinpas väärää nappiakin sitten jo ihan 😃 Piti painaa vastausta, eikä "hyväksy ratkaisuksi"

Poistettu ratkaisu...

Osallistu keskusteluun