Kysymys

DHCP-leaset alle 60min ?!?!

  • 26 kesäkuu 2010
  • 3 kommenttia
  • 2092 katselukerrat

Käyttäjätaso 1
Kuten otsikko sen sanoo. MIKSI, oi miksi, DHCP-leaset on parhaimmillaankin ollut 10minuutin luokkaa? Sitten ihmetellään, kun netit pätkii! H*tto soikoon, ehkä miljoona kertaa joutuu tappelemaan viikottain tämänkin kanssa. Boksi siltaavana ja leaset tuota 10min (ainakin äsken), enkä ole kyllä ainakaan yli parin tunnin leaseja nähnyt kertaakaan. Toki ymmärrän, että IP-osotteiden kierrätys on palveluntarjoajan kannalta tarpeellista, kun osoteavaruus alkaa käymään vähiin, mutta jotain järkeä siinäkin pitäisi olla.

Jos IP:tä uudistetaan useampi kerta tunnissa, voidaan pitää aivan takuuvarmana faktana, että monia se häiritsee - netti kuitenkin tuntuu melkein poikkeuksetta katkeavan tuossa operaatiossa useammaksi minuutiksi. Sama ongelma on oman ulkoisen reitittimen kanssa; valitettavasti se ei ymmärrä, että WAN-yhteys on mennyt poikki, kun ei taida tukea noin tiheätä DHCP-leasen päivitystä...

Groner, tai joku muu Elisalainen, voisitteko kertoa, että miksi hiivatissa nuo leaset on noin lyhyitä kaapelilla? ADSL-puolella muistaakseni 129 000 minuuttia (tai jotain tuonne päin), mikä vastaa 2150 tuntia, eli melkein 90 vuorokautta... Toki nekin uusiutunee, jos laite on pari päivää pois verkosta, k.o IP on vapautunut muille... Muttakun laite on jatkuvasti verkossa.

3 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki
Lease timen pituus on selitetty täällä:
http://palsta.elisa.fi/index.php/topic,1454.msg11359.html#msg11359
Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki
Tuntuu ettei IP:itä heru vaikka kamo on siltaavana, ei sitten millekään laitteelle. Hyvä että edes kamo saa välillä sen IP:n niin pystyy sentään käyttämään. ;)
Onko muuten tullut jotain muutoksia tuossa uudessa firmiksessä vai onko osoitealue muutoin niin vähissä ettei riitä IP:t kuin yksi per käyttäjä?
Käyttäjätaso 1
Eli lyhyt lease, koska kaapeli? Ei kyllä oikein ole loogista mun mielestäni; ADSL:lle kyllä riittää iipeitä vaikka kuinka monta per käyttäjä, niin mikä kaapelimodeemissa muka sitten on se ongelma? Vai onko ne vaan lopussa, eikä jakseta purkata sitä 1IP/Asiakas-tyylisesti? (Vai onko tuo tulossa, kunhan saadaan natit yms. säädettäväksi bokseihin?)

Tänämänkin vuorokauden puolella ollut jo ~10 katkosta, enkä ihmettelis, jos osa noista johtuis puhtaasti tuosta lyhyestä leasesta. En ole jaksanut tarkistella sen ihmeempiä, että mistä vois johtunea...

Osallistu keskusteluun