Kysymys

Elisa viihde ADSL tallenteet ja pingi

  • 4 maaliskuu 2014
  • 8 kommenttia
  • 10743 katselukerrat

Käyttäjätaso 3
Moro,

Meillä ongelmana että kun katsoo tallenteita, niin pingi nousee niin käsittämättömäksi että koneella ei voi pelata netissä mitään. Tallenteet eivät ole mitään HDta vaan ihan normaaleja tallenteita. Netti kättelee suurin piirtein 17/0.8 megaa. Laitteina Netgem digiboxi ja Zyxel AMG1202-T ADSL boxi. Ostin siis itse tuon zyxelin kun luulin että vika oli elisan ADSL boxissa jossa ei ollut QoS:ia.

Tässä tuloksia kun pingaa Elisaa:

Ping statistics for 193.229.0.40:
Packets: Sent = 60, Received = 59, Lost = 1 (1% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 35ms, Maximum = 2587ms, Average = 432ms

Trace complete.

Tracing route to ftp.funet.fi [193.166.3.2]
over a maximum of 30 hops:

  1    <1 ms    <1 ms    <1 ms  192.168.1.1
  2    23 ms    28 ms    24 ms  riirki1.fi.elisa.net [88.112.140.1]
  3   286 ms  1223 ms    32 ms  139.97.60.121
  4   264 ms    33 ms    52 ms  et5-0-0.helpa-p1.fi.elisa.net [139.97.6.253]
  5     *      468 ms     *     ae2.helpa-gw1.fi.elisa.net [139.97.6.250]
  6    27 ms    26 ms    28 ms  csc.ficix2.ficix.fi [193.110.224.14]
  7    27 ms    26 ms    27 ms  csc3-xe-11-1-0-0-helsinki6.funet.fi [193.166.187
.186]
  8   830 ms  1114 ms    35 ms  ftp.funet.fi [193.166.3.2]

Trace complete.

Modeemia kun pingaa tulee aina 1ms. Eli todennäköisesti siinä ei ole vikaa. Olisiko syy tuossa "uudessa" netgem boxissa? Luin jostain että muilla oli samoja ongelmia tuon laatikon kanssa? Auttaisiko digiboxin vaihto?

Kiitos!

8 kommenttia

Käyttäjätaso 5
Pienemmissä nopeuksissa on normaalia, että jos kaistaa käytetään paljon, niin tällöin viiveet nousevat. Olet ilmeisesti vertaillut ja testannut, että pingi nousee juuri silloin, kun tallenteita katsellaan. Muuten pingit pysyvät normaaleina?

Oletko kokeillut millään muulla tavalla, miten yhteys sietää rasitusta? Lataamalla vaikka muutamaa Youtube-videota samaan aikaan ja tekemällä samaan aikaan ping-testiä. 

Onko sinulla aikaisemmin ollut Viihteessa toisen mallista digiboksia, jotta voisi vertailla nostiko myös se viiveitä verkossa?
Käyttäjätaso 3
Kokeilin kolmella youtube videolla ja torrentit päällä.. ei pingi nousuja.

Kahdessa aikaisemmassa kämpässä ollut sama ADSL viihde ilman ongelmia. Silloin oli se vanhempi digiboxi.. sellainen pitkulainen harmaa muistaakseni.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Wyderbaum kirjoitti:
Kokeilin kolmella youtube videolla ja torrentit päällä.. ei pingi nousuja.

Kahdessa aikaisemmassa kämpässä ollut sama ADSL viihde ilman ongelmia. Silloin oli se vanhempi digiboxi.. sellainen pitkulainen harmaa muistaakseni.

Tämä uusi Netgem N7700 käyttää IPTV:ssä unicastia adaptive bitratella , kun taas se vanha harmaa Netgem N7600 multicastia. Tallenteet molemmilla välitetään kiinteällä bitratella ja ei siinä pitäisi juurikaan bokseissa eroa olla.

Mutta mutta.....

Käytännössä minäkin olen havainnut saman ilmiön , että uudella Netgemillä samanaikaisella tietokoneen käytöllä aiheutuu häiriöitä molempiin ADSL-yhteydellä. Mielestäni se johtuu siitä , että N7700 käyttää enemmän uppikaistaa kuin vanhempi Netgem. Vahinko vain , että ADSL:ssä sitä uppkaistaa on kovin vähän.

Olisiko Elisa asialle tehtävissä jotakin?
Käyttäjätaso 5
Tässähän ilmeisesti oli kyse tallenteista eikä IPTV:stä? 

Tallenteet tulevat unicastina TCP:llä, joten hieman uppikaistaa käytetään kuittauspakettien muodossa, mutta ei tuon pitäisi niin paljon kaistaa viedä, että alkaisi tukottaan ja pingi nousta niin paljon. Tallenteisiin ei myöskään tällä uudella N7700:lla käytetä adaptive bitratea, vaan se on vuokravideoihin ja IPTV:seen.

Oletteko tarkistaneet, ettei modeemi jumita, eli resettiä antanut sille tai ettei muuta liikennettä ole samanaikaisesti digiboksin kanssa paljoa?

Oletteko myös kokeillut tehdä digiboksin tallenteiden aikana speedtestiä, että paljonko sisääntulevaa ja uloslähtevää kaistaa on jäljellä muille laitteille?
Käyttäjätaso 3
On kokeiltu kahdella ei modeemilla. Resetoitu ja päivitelty molempia. Molemmissa sama vika. Modeemia pingaamalla tulee >1ms aina.

Tallenteet päällä speedtestin sivuille pääseminenkin on jo tuskaa. Kun testin saa päälle niin vauhdit ovat ihan ok downi14megaa ja uppi 0.71..

Kuitenkin kesken testin tulee muutaman sekunnin välein piikkejä, jolloin mittari käy ihan pohjalla, jonka jälkeen nousee taas. Ilmeisesti jotain "lagi piikkejä"

Käsittääkseni juuri nuo aiheuttavan pelien pätkimisen, koska pelit vaativat jatkuvat tasaisen yhteyden. Ei niinkään nopeaa yhteyttä.

Puhelimeni 512 netillä pelit kuitenkin toimivat ihan ok. Siinä ilmeisesti kun on sitten parempi pingi.

Kokeilin eilen neljällä youtube videolla, torrentit päällä ja peli päällä. Ei mitään ongelmaa.

Kuitenkin tallenne ja peli on mahdoton yhtälö :(

Täytyisi jostain saada lainaan joku muu elisan digiboxi että voisi kokeilla..
Käyttäjätaso 5
Hmm, kinkkinen. Kävin testaamassa meidän Netgemillä ja kokeilin sekä kaapelimodeemissa että ADSL-yhteydessä. Modeemeina toimi Pacen C2300 ja Zyxelin P2812. Pingasin testin aikana ftp.funet.fi sekä default gatewaytä sekä itse Netgemiä.

Testasin niin IPTV-kanavan katsomista kuin HD-tallenneta Ylen kanavalta, kokeilin myös kelaamisen. Missään vaiheessa pingi ei tainnut nousta yli 20-30 ms. Reittitimen ja Netgemin pingi pysyi tasaisesti 1 millisekunnissa. 

Tämä herättää kysymyksen, mitä teillä on verkossa/laitteessa sellaista, joka nostaa pingejä noin paljon. Kuitenkin kaistaa on ihan riittämiin, kuten testasit.

Yksi mitä mietin, että onko sinulla Wyderbaum sekä tietokone että digiboksi langattomalla yhteydellä kytketty? Voisiko molemmat laitteet testimielessä kytketä verkkokaapelilla, että jääkö tuo langattoman verkon ongelmaksi? Vaikka tosin sinulla oli kyllä reitittimeen jatkuvasti pieni pingi, mutta tuon voisi kuitenkin varmistaa vielä.

Mikäli omasta sisäverkosta ei löydy mitään selkeää syytä tähän, niin melkeinpä vikailmoitusta sitten tarvitsisi tehdä, jotta voidaan katsoa jääkö tuo jonkun sinua lähellä olevan DSLAMin tai muun verkon reitittimen ongelmaksi.
Käyttäjätaso 3
Ei ole muita laitteita verkossa. 2 puhelinta oli mutta suljin testiksi niidenkin WiFit pois päältä. Ei vaikutusta.

Kaikki laitteet on kaapeleilla kiinni :(

Täytyy varmaan laittaa vikailmoitusta..
Käyttäjätaso 3
Eilen tuli uusi digiboxi (pace) postissa. Toimii hienosti. Vaikka tallenteet päällä, niin ei pingi nouse. Täytyy varmaan odotella, että saavat netgemin sille tasolle, että voi lyödä taas kiinni.

Osallistu keskusteluun