Vastattu

Elisa Viihde boxin koti -näkymä

  • 30 syyskuu 2018
  • 2 kommenttia
  • 1202 katselukerrat

Mitähän järkeä Elisa näkee siinä että Elisa Viihde boxin koti-näkymässä neljään esikatselukanavaan on kiinnitetty Elisan ohjelmakirjastossa (aivan vieressä) olevat sovellukset ? Eli Aitio, ja Vuokraamo (kuva).
Pidän tätä älykääpiömäisenä, koska olen kysynyt aikaisemmin useampaankin kertaan ja laittanut sen jopa ideapajaan, että voisiko noihin käyttäjän itse kiinnittää joitakin suosikkikanaviaan.
Se on ollut kuitenkin ylitsepääsemättömän vaikeaa järjestää, tai edes vastata tähän kysymykseen.

kahteen ylimpään ruutuun tulee juuri aikaisemmin valitut kanavat, mutta vaikka siinä lukee "suosittu", niin se ei todellakaan tarkoita että se olisi käyttäjän suosikkikanava.

Sen lisäksi että ajankohtaista -osiokin on jo täynnä lähes pelkästään Elisan mainoksia omista ohjelmakirjastoista, vuokraamon mainoksiakin vähintään neljä, eli puolet.
Sen lisäksi on tuo kiinnitetty ruutu koti-näkymässä, ja aivan vieressä Ohjelmakirjastot -näkymässä Vuudestaan Aitio. sekä vuokraamolla ihan oma välilehti. Eiköhän vähemmälläkin tule selväksi.
Voisi kehittää Elisa Viihdettä käyttäjäystävällisemmäksi ja kuunnella perusteltuja toiveita. edes sen verran että kysymyksiin vastattaisiin ja perusteltaisiin miksi jokin ei käy.

Kyllä luulisi vähemmälläkin käyttäjille tulla selväksi että Vuokraamon leffoja voi nyt ostaa omaksi, että sillä tarvii täyttää koko boxin valikon.
MInua palvelisi kaikkein eniten se, että koti- näkymän ruutuihin voisi kiinnittää kanavasuosikkeja kanavalistasta.

Samassa yhteydessä aikaisemmin olen kysynyt useampaan kertaan (myös ideapajassa), että ohjelmakirjastot -välilehdellä voisi olla paikallaan myös käyttäjien oma muokkausmahdollisuus.
Nyt siellä siis on Aitio (yllätys yllätys), HBO, Yle Areena, Katsomo, Ruutu, You Tube (peukut tästä), Netflix, C More, Kids, Viasat.
Itselläni näistä käytössäni on vain nuo alleviivatut kaksi, ja Katsomo sekä Ruutu -sovellus tosi satunnaisesti.

Vastatkaa edes miksi ei noiden muokkausmahdollisuus ole mahdollista ? Näin Elisa viihde boxi palvelisi jokaisen asiakkaan tarpeita. Nyt siellä on monia päällekkäisyyksiä useilla välilehdillä, ja yli puolet aivan turhia sovelluksia ohjelmakirjastossa. Keksisin heti niille vapautuville paikoille tarpeellista käyttöä ja käyttömukavuus paranisi puolella.
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Exe_ 26 lokakuu 2018, 14:22

Terve PirtaPaula! Vietiin tätä eteenpäin ja selviteltiin asiaa, mutta valitettavasti tässä vaiheessa joudumme vielä toteamaan että ainakaan toistaiseksi näkymä ei ole tulossa muokattavaksi 😕 Ehdotuksesi oli kuitenkin oikein hyvä, ja se on viety tiedoksi kehityksestä vastaaville 🙂
Katso alkuperäinen viesti

2 kommenttia

Käyttäjätaso 3
Terve PirtaPaula! Vietiin tätä eteenpäin ja selviteltiin asiaa, mutta valitettavasti tässä vaiheessa joudumme vielä toteamaan että ainakaan toistaiseksi näkymä ei ole tulossa muokattavaksi 😕 Ehdotuksesi oli kuitenkin oikein hyvä, ja se on viety tiedoksi kehityksestä vastaaville 🙂
Kiitos. Sinne se sitten taas hautautuukin, niinkun edellinenkin.

Ja mikä muu kun Elisan tahto estää sen muokkausmahdollisuuden ?
Tulihan nyt viimeksi ei-kovin-kauaa-aikaa-sitten valikkoon ne kiinnitykset juuri tuohon Aitoon, mikä on aivan vieressä toinen.
Sitten toinen kiinnitys "ajantasaista" Infoon, missä mainostetaan...-Aitioo ja vuokrausta.

Näköjään tämä koko Elisa Viihde palvelu on menossa Elisan mainoskanavaksi.

Nyt kun määräaikani Elisa Viihteeseen päättyy kohta puoliin - jos ei ole päättynyt jo tässä kuussa, niin täytyykin vakavasti harkita, onko Elisa Viihteellä mulle mitään arvoa enää.

Minulla on kuitenkin nyt Topfield kovalevyllinen digiboxi, mikä oli pojallani muutaman vuoden lainassa. Annoin sen tavallaan hänelle sopimuksella niin kauan kun tarvitsee.
silloin oli tosin Elisa Viihteelläkin tallenteet pysyivät niin kauan kun itse tahtoi. ja monta turhaa päivitystä ja härpästikkeliä tuli tuon jälkeen.
Lisäksi Elisa torppaa mahdollisuuden käyttäjien siirtää tallenteita "turvaan" esim. tietokoneelle. Tämä sentään on yksi keino, vaikka työläs, kun Elisa olisi voinut sen sijaan tehdä sen siirron mahdolliseksi paljon helpommin suoraan Elisa Viihteen boxista tai verkkopalveluiden kautta.
Näin ei uppoa selitys että tallenteiden poistaminen tai siirtäminen olisi jotain teoston aikaansaamista, koska muutenhan kiellettäisiin kovalevyllisten digiboxien myymisetkin.

Voisi sitten taas harkita uudelleen, mikäli näitä kehitysehdotuksia mitä käyttäjiltä on tullut, Elisa alkais ottamaan tosissaan.

Osallistu keskusteluun