Vastattu

Elisa Viihde + Huoneistokaista 50/10M ongelmat

  • 15 heinäkuu 2013
  • 11 kommenttia
  • 17574 katselukerrat

Ajattelin kysäistä odotellessa täältäkin, onko muilla ollut vastaavia kokemuksia otsikon mukaisen kombon kanssa. Asentajien toimenpiteitä olen kohta melkein viikon jo odotellut. Kaikki lähti siitä, kun menin (erehdyksessä?) päivittämään ikivanhan Saunavisio + 20/1M ADSL -liittymän Elisa Viihteeksi, jossa tulee mukana tämä 50/10M huoneistokaista.

Tähän tuli sitten tuo uusi Zyxelin modeemi, malliltaan P-2812HNU-F1. Tuonhan pitäisi olla aika asiallinen malli, mutta siinä on syystä tai toisesta Elisan itse virittelemä softa sisällä. Ennen Huoneistokaistan kytkeytymistä modeemi toimi hyvin tuon vanhan ADSL:n kanssa, tosin huomasin, että WLAN alkoi pätkiä tabletissa.

 

Nyt kun tuo uusi 50/10M netti kytkeytyi, nopeudet romahtivat totaalisesti. Olen yhden kerran saanut tällä yhteydellä speedtestistä 26 megaa sisään, muuten nopeus on keskimäärin 15 megaa. Eilen illalla nopeus oli n. 1 megan luokkaa: https://dl.dropboxusercontent.com/u/29846683/50_10M_nopeus.png

 

Modeemi katkoo yhteyttä vähän väliä (Physical Link down) ja esimerkiksi eilen logissa oli joku LAND ATTACK -hälytys! Onko tässä jotain asetuksia mitä voisi koittaa vekslata tuosta modeemista vai odotellaanko kiltisti, että joku tälle jaksaa jotain tehdä? Kaikki mahdollinen on resetoitu, verkkojohdot vaihdettu uusiin ja samoin puhelinjohto.
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Rytkonen 5 elokuu 2013, 07:05

Ongelma ratkesi vihdoin uudella modeemilla. Uusi modeemi on ulkoisesti samanlainen, mutta mallimerkintä on erilainen. Lisäksi modeemi käynnistyy ainakin 100x nopeammin kuin tuo vanha. Uuden modeemin malli on Zyxel VMG3326-D20A.

 

http://www.speedtest.net/my-result/2881478535
Katso alkuperäinen viesti

11 kommenttia

Käyttäjätaso 3
Ilmeisesti kyseessä on linjavika. Toivotaan että tekniikka ja asentajat saavat yhteyden pian kuntoon. 🙂
Ongelmat jatkuvat, joten uutta häiriöilmoitusta kehiin. Mitä tuo LAND ATTACK alert tuolla logissa voi tarkoittaa?

Tänään nopeudet ovat olleet tätä luokkaa: http://www.speedtest.net/my-result/2842872161

Puhelinjohto on käyttämätön Viihde-laatikon mukana tullut, jos vika on siinä, niin ei tuo upload-nopeus varmaan olisi noinkaan hyvä.
Käyttäjätaso 3
Ilmeisesti edellisistä korjaustoimenpiteistä ei ollut apua. Eiköhän tuo seuraavalla kuntoon tule.

LAND ATTACK viittaa ongelmaan modeemin ja keskuksen väliseen häiriöön, eli ilmeisesti signaalissa esiintyy katkoksia.
Rytkonen kirjoitti:
Ongelmat jatkuvat, joten uutta häiriöilmoitusta kehiin. Mitä tuo LAND ATTACK alert tuolla logissa voi tarkoittaa?

Googlen syövereistä:

In a LAND attack, attacker flood SYN packets to a system with spoofed source IP address of the target system. When the target system receives these SYN packets, it will try to respond them by sending SYN/ACK to itself. This makes the system hang or unavailable due to it fails to respond to itself. In this case, the firewall discard these SYN packets those source IP addresses are the same with the destination IP addresses.

Eli ei tuo kyllä linjavikaan mielestäni viittaa, mutta voi toki aiheuttaa yhteyden hidastumista. Tilanne mennee ohi odottamalla.
Käyttäjätaso 3
Ok, kiitos tarkennuksesta! 🙂
No niin, 2 viikkoa on nyt menty liittymän kytkemisestä. Tänään tuli tekstiviesti että vika olisi korjattu 19.7. Huomasinkin, että 19.7 n. klo 19.00 yhteys katkesi viimeisen kerran koko viikonloppuna. Latausnopeus on tosin edelleen aivan surkea, n. 9-13Mbps. Laitoin tuosta kolmannen vikailmoituksen, tällä kertaa ihan nettisivujen kautta.

Käynnistin modeemin uudelleen, koska niin tuolla vikailmoitusta tehdessä kehotetaan. Nyt yhteys on taas pätkinyt viimeiset 40 minuuttia. Ymmärrys alkaa kohta loppua. Ilmeisesti tuota modeemia ei kannata käynnistää uudelleen.

edit. Tunnin päästä yhteys on nyt ainakin toistaiseksi pysynyt päällä. Ei liene ihan normaalia että yhteyden muodostus kestää buutin jälkeen tunnin.
Päivitelläänpäs tilannetta taas. Nyt on 3 viikkoa mennyt liittymän kytkemisestä ja vikailmoitus nro. 3 on käsittelyssä. Nopeus on edelleen huono ja yhteys katkesikin eilen kesken nettipelin. Tänä aamuna asentaja kävi mittaamassa nopeudet asunnosta ja ilmeisesti huonon yhteyden syy on modeemissa, koska puhelinjohto antaa modeemille asti täyden nopeuden.
Ongelma ratkesi vihdoin uudella modeemilla. Uusi modeemi on ulkoisesti samanlainen, mutta mallimerkintä on erilainen. Lisäksi modeemi käynnistyy ainakin 100x nopeammin kuin tuo vanha. Uuden modeemin malli on Zyxel VMG3326-D20A.

 

http://www.speedtest.net/my-result/2881478535
Itselläni sama vika, yhteys on ajoittain todella hidas ja pätkii. Viime aikoina en ole enään jaksanut valittaa aspaan ja olen miettinyt siirtymistä takaisin entiseen toimivaan Welho/DNA laajakaistaan. Asentajakin on käynyt talojakamossa tarkistelemassa tilannetta kait pariinkin otteeseen. (viimeksi oli ollut piuhat ristissä naapurin kanssa ja käytin jonkin aikaa heidän hitaampaa nettiä !?!?).

Voisikin yrittää vaihtaa tuon purkin josko se auttaisi?
Jos olet varma, että laitteesi ovat ok, niin silloin kannattaa pyytää että asentaja tulee käymään asunnossa. Oma tapaus ratkesi heti, kun asentaja otti puhelinjohdon irti modeemista ja laittoi sen mittariin. Tuolloin nähtiin, että nopeus oli mitä pitikin johdon päähän asti, joten seuraava yhteyden "rikkoja" oli sitten modeemi.
Hankin toisen Elisa Viihteen (ilman laajakaistaa) kakkostelkkariin makuuhuoneeseen. Haluaisin käyttää langatonta nettiyhteyttä, koska en halua vetää eteisen käytävän ja makkarin seinää pitkin kaapelia, jota pitäisi olla noin 25 metriä (maksaa Clasulla 30 €). Matkaa linnuntietä on noin 5 metriä. Mutta kun Wlan-yhteys pätkii koko ajan, ei tallenteiden eikä elokuvien katselu onnistu lainkaan. TV:n kuvaruudun alareunassa vaihtelee vain tekstit: Yhdistetty langattomaaan verkkoon, Yhteys katkaistu, yhdistetty... ja lopulta: Yhteysvirhe, yritä hetken kuluttua uudelleen -11. Eli menee siinä kyllä tavallisten TV-ohjelmien katselunautintokin pieleen. Modeemikin vaihdettiin asentajan suosituksesta ZyXEL P-2812HNU(L)-Fx sarjan modeemiksi, mutta sama ongelma vain jatkuu. Olen jo ihan kädetön koko touhussa. Monta viikkoa on jo mennyt ihan hukkaan katseluaikaa. Onko vielä jotain tehtävissä, että saan langattoman yhteyden toimimaan?

Osallistu keskusteluun