Kysymys

Elisa viihde ja Applen Time Capsule

  • 7 huhtikuu 2011
  • 4 kommenttia
  • 3867 katselukerrat

Käyttäjätaso 2
Olohuoneessa on Elisan modeemi johon kytketty kaapelilla Elisan viihdeboksi. Kotona MacBook Pro -läppäri jota halutaan käyttää WLAN-verkossa eri puolella asuntoa. Aikeissa on Macin varmuuskopioita tekevä ja tallennustilaa tarjoavan Applen Time Capsulen (jatkossa "TC") osto ja printterin liittäminen siihen. TC ja printteri halutaan työhuoneen nurkkaan pois olohuonetta rumentamasta (TV:n vieressä olevien Elisan laatikoiden kaamea design on jo liikaa). Ei haluta ainuttakaan kaapelia olohuoneessa olevien Elisan laatikoiden ja työhuoneeseen tulevan TC:n välille. Onko tämä kaikki mahdollista? Jos on, mitä säätöjä, asetuksia ja viritelmiä se tarkalleen ottaen edellyttää? Time Capsulen ominaisuuksista, nopeudesta ja suorituskyvystä en halua Elisan asiakkuuden vuoksi joutua tinkimään tuumaakaan ja kaiken pitäisi toimia niin että "overall customer experience" on Elisan sijaan Applen korkeaa tasoa.

4 kommenttia

Elisan asiakkaana olen itse joutunut tinkimään ´jokusen´ tuuman!

Uskoisin, että voit luoda Time Capsulella verkon, johon Mac osaa liittyä tulostusta ja tallennusta varten. Elisan verkko täytynee pitää erillisenä, mutta se ei haitanne käyttöä, jota kuvailet. Ratkaisu tosin edellyttää juuri säätöä ja viritelmiä, joita en itse ole joutunut kaapelimodeemin kanssa tekemään, joten niistä olen huono kertomaan.

"Overall customer experience" on vierasta kieltä, eikä Elisalla ole täyttä varmuutta merkityksestä. Olen itse vakuuttunut, että Elisan asiakaskohtelua käsittelevässä muistiossa on tarjottu käännökseksi "asiakkaiden kokonaisvaltainen rahastus ja ylenkatsominen".

Myös Apple osaa tämän rahastuksen, mutta Applen asiakkaat maksavat mielellään ja vieläpä hymyillen. Tyytyväiset asiakkaat saavat rahoilleen vastineeksi odotukset täyttäviä tuotteita Applelta. Tyytyväiset asiakkaat saavat hyvää palvelua ja tuotteita, joten he ostavat niitä lisää vapaaehtoisesti, ilman määräaikaisuuksia tai tahallisesti vaikeutettuja tilausten päättämisiä.

Elisan ja Applen filosofiat ovat niin kaukana toisistaan, että puistattaa mainita niitä edes samana päivänä!
Käyttäjätaso 2

Ei haluta ainuttakaan kaapelia olohuoneessa olevien Elisan laatikoiden ja työhuoneeseen tulevan TC:n välille. Onko tämä kaikki mahdollista? Jos on, mitä säätöjä, asetuksia ja viritelmiä se tarkalleen ottaen edellyttää? Time Capsulen ominaisuuksista, nopeudesta ja suorituskyvystä en halua Elisan asiakkuuden vuoksi joutua tinkimään tuumaakaan ja kaiken pitäisi toimia niin että "overall customer experience" on Elisan sijaan Applen korkeaa tasoa.


Datasähkö tai airport express. Itselläni on olohuoneessa Elisan purkki siltaavana ja siinä kiinni digiboksi ja airport express. Työhuoneessa TC, joka on samassa n-verkon wlan:ssa airport:n kanssa. Elisan purkin wlania en käytä.
Todennäköisesti joudut hieman tinkimään. Itselläni seuraava kokoonpano.

Olohuoneessa elisan palvelureititin. Sen perässä ethernetillä digiboxi, time capsule ja sparknet tukiasema. Macbook pro käyttää wlan yteyttä TC:n kautta. Toimii hienosti.

Työhuoneessa airport express ja sen perässä ethernetillä PC ja usb portissa tulostin. Airportin usb:ssä siis. Samsungin tulostin toiminut hienosti sen kautta kaikilla koneilla.Myös PC:n kanssa netti toimii hienosti, kunhan vain muisti IPv6 kytkeä pois. Airport expressillä on siis "laajennettu" tuota time capsulen verkkoa.

Itse en käytä ollenkaan tuota elisan boxin wlan verkkoa. Ja ilmeisesti TC:n avulla ei verkkoa pysty edes laajentamaan.

Jos haluaa saada tiedoston jaot verkossa toimimaan eri laitteiden välillä, niin kannattaa määritellä tuo TC jakamaan kaikille laitteille mac osoitteen tai dhcp asiakastunnuksen mukaan aina samat ip osoitteet.

Tuon TC:n sijoittelussa suosittelen valitsemaan sellaisen paikan missä se saa hurista rauhassa. Laite nimittäin kuumenee melko paljon tehdessään varmuuskopsuja. Tuuletin pitää mieletöntä suhinaa. Laite kannattaa asettaa sellaisen telineen päällä että sinne pääsee alapuolelta ilmaa riittävästi. Ylikuumetessaan wlan yhteys alkaa katkeilemaan ja TC:n merkkivalo alkaa vilkuttamaan oranssia. On laitteen ominaisuus eikä vika 😉 Joten se siitä Applen korkeasta tasosta. Design on hienoa mutta ei aina niin toimivaa.
Kiinnostaisi kuulla kokemuksia yhdistelmästä Elisa viihde + time capsule.

Lähinnä millaisilla verkkoasetuksilla olette menneet? Kummalla laitteella, elisan modeemilla vai timecapsulella, luodaan wlan esimerkiksi? Mikä laite on siltaavana jne. 

Itsellä modeemina zyxel p-2812hnu-f1, joten erityisesti arvostaisin, jos joku jaksaisi vääntää rautalangasta asetukset kumpaankin laitteeseen. 

Osallistu keskusteluun