Kysymys

Elisa Viihde kaapelimodeemiyhteydellä - TV-lähetys ei näy digiboxin kautta

  • 5 toukokuu 2014
  • 1 kommentti
  • 864 katselukerrat

Siirsin hiljattain kaapelimodeemiyhteydellä toimivan Viihde-sopimuksen uuteen osoitteeseen. Aiemmin hyvin toiminut palvelu ei harmikseni toiminutkaan heti uudessa osoitteessa, vaan vaati seuraavat toimenpiteet:

-Huoneiston seinässä oleva antennipistokerasia(?) vaihdettiin kokonaan uuteen. Uudessa rasiassa on suoraan kolme liitäntää (TV, radio ja data) --> tämä korjasi lähes kokonaan puuttuneen datasignaalin, TV signaali oli alusta saakka ok.

-Modeemi pakotettiin tietylle taajuudelle --> tämä korjasi yhteyden jatkuvan pätkimisen ja ikuisuuksia kestävän @-valon vilkkumisen. Oikean (?) taajuuden päättelin siitä, että modeemi oli aina moitteettomasti toimiessaan kyseisellä taajuudella.

Edellä mainittujen toimenpiteiden jälkeen tilanne on seuraava:

-Laajakaistayhteys toimii nyt sekä langattomasti että langallisena hyvin

-Speedtest.netin mukaan nopeudet vaihtelevat välillä 20-85Mbit/s / 2-4,8Mbit/s

-Pingtest.netin mukaan yhteys on A-luokkaa (Ping 12-18ms, Jitter 0-1ms, Packetloss 0%)

-TV-kanavat näkyvät ongelmitta sekä silloin, kun antennijohto menee suoraan rasiasta televisioon että myös silloin, kun signaali menee kahden antennijohdon avulla Viihteen digiboxin läpi televisioon. Kuva ei pätki, ja tv:n oma valikko kertoo signaalin laadun ja voimakkuuden olevan täydet 100%

-Viihde -valikko avautuu normaalisti ja tallenteet toistuvat moitteetta

Tässä kohtaa hätäisempi voisi jo ajatella, että kaikki on kunnossa... Mutta ei, ongelmia tulee eteen siinä kohtaa, kun yritän katsoa tv-lähetystä Viihteen digiboxin kautta. Tällöin boxi ilmoittaa heikosta signaalista ja ruutuun tulee "Error parsing stream". (Tällöinkin Viihde-valikon avaaminen siis onnistuu ja tallenteet näkyvät normaalisti.)

Mistä asiaa kannattaisi lähteä ratkomaan? Käytin palvelua edellisessä osoitteessani samoilla johdoilla onnistuneesti, mutta voihan vika toki olla niissäkin. Mitkä johdot kannattaisi ensisijaisesti kokeilla laittaa vaihtoon? Voiko vika olla kuitenkin signaalin laadussa, vaikka erikseen käytettäessä tv- ja datasignaalit toimivat hyvin?

(Uusi modeemi minulle on jo tulossa, se ehdittiin laittaa varastolta matkaan ennen kuin selvisi, että tuo taajudelle pakottaminen ratkaisi laajakaistan toimimattomuuden.)

1 kommentti

Käyttäjätaso 5
Hei Elisas,

Tervetuloa Palstalle! Ainakin antennijohtojen vaihtamista kannattaa kokeilla. Myös toiminta uuden modeemin kanssa kannattaa testailla, vaikuttaako se jotenkin tilanteeseen.

Osallistu keskusteluun