Kysymys

Elisa Viihde käyttökelvoton - laskutus tosin toimii

  • 1 joulukuu 2010
  • 1 kommentti
  • 1558 katselukerrat

Pari kuukautta sitten vaihdoin Saunalahden 30 megaisen yhteyden Elisa Viihteeseen. Vaihdossa luvattiin 100 megan nopeus yms. Ensimmäisen kuukauden homma pelitti mainiosti, mutta sitten alkoivat ongelmat.

Liittymän nopeus nykyään on iltaisin 2-5 megaa (download). Tämä on siis vaivaiset pari prosenttia luvatusta! Prime-time aikaan (klo 19.00 - 22.30) tallenteiden katsominen on mahdotonta liittymän hitauden vuoksi. Tein asiasta vikailmoituksen kuukausi sitten, mutta mitään ei ole tapahtunut. Asiakaspalvelija epäili syyksi verkon riittämättömyyttä alueellani. Miksi tätä pakettia sitten myydään ko. alueella? Miksi maksan siitä täyden hinnan?

Aamuisin ja öisin nopeus on lähempänä luvattua (noin 30 megaa / download).

Asun Sipoon Söderkullassa. Käytössäni on Elisan/Bewanin kaapelimodeemi.

1 kommentti

Käyttäjätaso 1
Etpä ole yksin ongelmasi kanssa. Tampereen eteläisessä Hervannassa on ADSL:n perässä ihan samoja vaivoja. Selitykseksi tarjotaan vanhoja kupareita ja pitkää matkaa (2 km) keskukselle sekä oman sisäverkon kuntoa. Maksimissaan Speedtestin mukaisissa mittauksissa saan n. 10 Mb/s nopeuksia useimmiten vähän alle. Sisäverkko toki voi vaikuttaa asiaan. Se ei kuitenkaan voi mitenkään seittää sitä, että vauhti putoaa ajoittain jopa alle 2 Mb/s:iin.

Että tällaista tämä on. Missä muussa bisneksessä voi näin ronskisti myydä sellaista, mitä oikeasti ei ole olemassa? Ehkä arvopaperimarkkinoilla, mutta siellä ostajakin tietää ostavansa odotuksia. Me sen sijaan olemme ostaneet tallettavana digiboksina toimivan palvelun, jollaisena Elisa Viihdettä mainostetaankin.

Olennaista ei ole nyt täyttääkö laajakaista luvatun nopeuden, vaan se, että Viihde ei kerta kaikkiaan toimi! Laajakaistapalvelun toimivuus/toimimattomuus on sitten ihan toinen itku tähän päälle.

Osallistu keskusteluun