Kysymys

Elisa Viihde Kuitu tökkii ja hidastelee

  • 27 elokuu 2012
  • 4 kommenttia
  • 1534 katselukerrat

Elisa viihteen kuitu 100/10mb modeemi toimii silloin kun toimii, wlan katkeilee lähes puolen tunnin välein ja internetin nopeus on yllättävän usein mitattuna alle 30kt/s... :D 

Sitten tulee viihteen digiboxi joka jumittaa säännöllisesti useita kertoja viikossa, ja samalla itse elisa viihde valikkoon pääsy on yleensä hankalaa tai miltei mahdotonta. nyt viimeiseen 3päivään en ole Elisaviihde valikkoon päässyt ollenkaan, mustaa ruutua vain näyttää.

Molemmat digiboksi ja modeemi tulee resetoitua usein, eikä apua näytä irtoavan. 

Tulee vain vähän sellainen fiilis, että maksaa turhasta kun palvelut ei pelaa.

Kiitos :)

EDIT: vaihdettu otsikko hieman kuvaavampaan

4 kommenttia

Tuo WLAN-yhteyden pätkiminen voi johtua oman koneesi kortin asetuksista. Olen usein temunnut alkuunsa sopivien asetusten löytämiseksi, enkä varmaan taaskaan muista seuraavan läppärin kanssa, mitkä asetukset olivat oivalliset.

Tarkoitatko todellakin, että 100M yhteyden päässä saat mitattua vain 0,03Mt/s eli 0,240Mbit/s - eihän tuo ole mikään nopeus enää, se on hitaus. Meilläpäin bitit kulkee pelkällä  myötätulella nopeammin.

Minulla rupeaa nyt olemaan sietokyky äärirajoilla, mutta sentäs nopeuksilla 12M - 32M. Ja laskutus on 100M perusteinen. Upload on järestään ollu välillä 4,8M - 8,2M.

(Mittasin äsken: 27.10/4.58Mbps/ping 25ms)

Yhteyden nopeuden pysyminen edes lähellä sopimusta ei voi olla riippuvainen valittamisista. 
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
Jeps. Kun nopeuksista puhutaan, yritetään muistaa bitit, Bytet eli tavut, kilot ja Megat.

1 MB = 1 MT = 1024kB = 1024 kT = ~8 Mb = ~8196 kb

Ja mitataan nopeudet aina ethernetpiuhalla kiinni olevalla tietokoneella, ei WLAN'in päässä olevalla, koska tuo wlan-yhteys on yleensä se pullonkaula, mikä ei liene kaikille lainkaan itsestäänselvyys. Samoin mahdolliset wlanin aiheuttamat pätkimiset jäävät häiritsemästä yhteyden lopullista toimivuuden tarkistusta.
Jeps - en tiedä mitä 'KooMikko' haki ihan oikealla laatuvertailullaan, mutta 30kt/s ei ole enää mikään nopeus, kun 'jäsen_J' antaa ymmärtää tilatuksi nopeudeksi 100M/10M (100/10mb).

30kt/s=240kb/s ==> 0.234Mb/s ==> 0.2M
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
Tarkoitin sitä, että oliko nopeus oikeasti juuri 30kB/s vai jotain muuta. Esim 30Mb/s, eli jo melko hyvä.

Ja miksi oli ja miten ja mistä mitattuna? Wlan ja vastapään servu + oman tietokoneen muut ihmeellisyydet voivat näyttää yhteyden nopeuden aivan muuna, kun se oikeasti on.

Ja jos nopeus oikeasti on 30kB/s, niin silloin yhteys  vikapalveluun samantien. Palstan kautta ei nopeus nouse.

Osallistu keskusteluun