Kysymys

Elisa viihde laajakaista pätkii

  • 16 maaliskuu 2015
  • 3 kommenttia
  • 1050 katselukerrat

Moi!

Mulla on ollu laajakaistan toimivuudessa jo pitempään onkelmia ja niitä on koitettu aspan ja tekniikan kanssa ratkoa. Osittain onkelmat on ratkenneet, mutta muutama vika on vielä jäänyt. Vika joka on jäänyt on sellanen et netti katkeaa yllättäen (riippumatta koneesta jolla olen netissä) on poikki noin 20-30 sekuntia ja yhdistää jälleen automaattisesti.

Windowsin oma diagnostiikkaa itkasee notta se ei saa yhteyttä nimipalvelimeen. toinen vika joka edelleen on jatkuvasti päällä on toi iso pingi nettipelejä pelatessa sekä packetloss. (wot 120-999 ja warthunder 170- 999)

Olen itse tehnyt seuraavaa kotonani:

1. vaihtanut verkkokorttia (ei vaikutusta)

2.yrittänyt yhteyttä sekä automaattisella ip haulla että pakotetulla. (ei vaikutusta)

3.vaihdattanut modeemia useaan kertaan. (taitaa olla 4. modeemi menossa, olen lainaamassa parempilaatusta VDSL2+ modeemia jotta voin tutkasta et onko vika kiinni tosta modeemi mallista oikeesti.)

4. päivityttänyt firmistä modeemiin.

5. asettanut nimipalvelimen modeemin omasta ISPlle ja lopulta googlelle.(katkominen väheni tällä hommalla mut ei poistunu, ping edelleen korkea)

6. sillanut modeemin (ei vaikutusta)

7. vaihtanu ADSL linjasta VDSL linjaan (packetloss väheni, ei poistunut, ping väheni, ei poistunut)

8. pyytänyt useampaan otteeseen interleavingin poistamista/vähentämistä (eivät muuta, johtuu luultavasti patalaiskoista sysadmineista)

9.kysynyt tekniikalta mahdollisuutta viihteen digiboksin uppikanavan rajoittamista (eivät tienneet pystyykö)

10. yrittänyt yhteyttä saada vakaaksi WLANilla, ZAPilla ja piuhalla (ei vaikutusta, WLANILLA pingi isompi ja netti hitaampi selvästi)

11. ollut jo varmaan satoja kertoja teidän vikapalveluun yhteydessä

Elisan päästä poijjaat on varmaan antanut vain valohoitoa yhteydelleni, koska he eivät kertoneet minulle mitä kaikkea he ovat siellä tutkineet.

Relacomin poijjaat on rampannu päntiönnään tutkimassa asioita ja todenneet että yhteys on dslamille asti kunnossa.Myöskään he eivät ole aina saaneet iptä testeriinsä...

tässä seuraa muutamia screenshotteja motukan asetuksista:

http://puu.sh/gCxZY/3fe7d69df4.png

http://puu.sh/gCy4b/f408b140a3.png

http://puu.sh/gCy5S/1aac26bb35.png

http://puu.sh/gCygF/9ae2744022.png

http://puu.sh/gCyhZ/547b28bdfc.png

http://puu.sh/gCyiV/8a56f7cb18.png

http://puu.sh/gCyjW/44eaf44b70.png

http://puu.sh/gCyl6/176857ea02.png

http://puu.sh/gCym1/c52e1011d5.png

http://puu.sh/gCynl/98a8797d57.png

http://puu.sh/gCyo9/bc331bd9ed.png

winukan admin paneelista löytyy tällasta : http://puu.sh/gCzfv/b859120b38.png

eli DNS hukkuu

ja tässsä kättelynopeus ku vekottimen starttasin ekan kerran... http://puu.sh/gCyIS/edb5ac6dcf.png

niinku näkyy nopeus on mitä luvataan kättelyllä...

mulla on tunne et tää vika voi juontaa juurensa siitä kun ppo:n verkkoa ruvettiin naittamaan elisan verkkoon, näyttää siltä että elisa toi ongelmat mukanaan koska tälläisiä vikoja ei ppon aikana ollut. (minulla oli ppolta sekä adsl, adsl2, adsl2+. vdsl ja vdsl2 tekniikalla tuotettuja ratkaisuja. nämä toimivat ongelmitta sekä iptvn että nettiyhteyden taholta.)

Voisko joku teistä guruista nyt oikiasti ottaa lusikan kauniiseen käteen ja ruveta kaivamaan ongelmia esille ja korjaamaan niitä ennenkuin tässä pitää tilata liittymä toiselta operaattorilta ja vaihtaa hitaampaan mutta TOIMIVAAN yhteyteen.

Ps. minä en ole tällä alueella ainoa jolla näitä ongelmia teidän liittymien kanssa on, toiset vaan ovat luovuttaneet teidän aspan ja tekniikan kanssa ku asiointi on välillä sinneppäin kuin tervan juontia. Ylimielisestä käytöksestä puhumattakaan.

3 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Kimurantti tilanne kerta kaikkiaan. Laitoin sinulle yksityisviestiä aiheesta 🙂
nyt sitte hommasin 2-ydin prossalla varustetun modeemin, kattotaan et toimisko paremmin ku kotiboksi...

nyt vaan tarvis VDSL asetukset tolle purkille... onnistuuko?
juu se lähti toimimaan ku siltasin lan portit 3 ja 4 iptvlle ja sallin impg multicastin... nyt enää tarvis tietää et kui saadaan rajotettua QoS :llä noiden lani porttien uppikaista ni oltas selevillä vesillä

Osallistu keskusteluun