Elisa viihde langaton verkko hidastelee

  • 1 syyskuu 2016
  • 5 kommenttia
  • 223 katselukerrat

Moro!

Jostain syystä aina välillä (muutaman kerran kuukaudessa) langaton verkkomme, Elisa Viihde, hidastelee tai lopettaa täysin toimintansa (kone ei yhdistä) ja sen joutuu buuttaamaan. Tein myös speedtesti.net:in testin ja upload speednäyttäisi olevan 0,29Mbps ja download 7.18.

Katsoin osoitteeni vaihtelevuuden: " Yhteyden maksiminopeus on 20 Mbit/s. Nopeuden vaihteluväli on 10-20 Mbit/s."

Se on nyt tosin alle tuon 10 Mbps.

Muistaakseni netti on jossain vaiheessa toiminut nopeamminkin, oliskohan mahdollista tietää jostain, että mikä on maksiminopeus, jota kotiini voisi saada ja miksi netti hidastelee? Netti ei ole johdolla (ethernet) kiinni koneessa, vaan langattomasti.

Kiitos avusta jo etukäteen.

EDIT: Sori, tämän piti olla kysymys, ei keskustelu.

5 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4
Langattoman verkon nopeus on, lähes aina, hitaampi kuin langallisen verkon. Tee testit speedtestillä siten, että kone on langallisessa verkossa ja muut verkkoa käyttävät laitteet on sammutettu tai irrotettu verkosta.

Mikä modeemi sinulla on käytössä? Löytääkö kone muita langattomia verkkoja? Jos löytää (ja käytät Windows -konetta), avaa komentokehote ja kirjoita sinne netsh wlan show all ja paina enteriä. Listan lopussa näkyy kaikki langattomat verkot ja niiden käyttämät kanavat. Jos oma verkkosi on samalla kanavalla jonkin muun verkon kanssa, vaihda kanavaa.

Modeemin voisi myös resetoida painamalla modeemin takaa löytyvää reset -painiketta esim. avatulla klemmarilla niin kauan, että modeemin valot sammuvat/välähtävät.
Moro!

Kiitos nopeasta vastauksesta. Vaihdoin kanavaa ja nyt parani hieman: download speed on 10.95 ja upload 0.78.

Jaaaa....ethernetin kanssa download on 18.0 ja upload edelleen 0.80.

Mikä määrittää tuon upload speedin? Onko sitä mahdollista nopeuttaa?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4
Sinulla on käytössä ADSL -yhteys. Sen teoreettinen maksimi uploadille on 1 MB/s. Sitä ei ole mahdollista nostaa.

Tuohon netin nopeuteen vaikuttaa etäisyys dslamille, mikä ei nähtävästi ole kovinkaan pitkä, reilu kilometri ehkäpä. Myös kuparin kunto vaikuttaa.

Noihin nopeuksiin ADSL -yhteydellä kannattaa olla jo tyytyväinen.
Kiitos tiskijukka-jumala, hienoa työtä. Olen nyt tyytyväinen ADSL-yhteyteeni.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4
Olepa hyvä.

Jos Elisan yhteyden ja/tai laitteiden kanssa ilmenee ongelmia tms. Näpyttele asiasta tänne Palstalle. Jeesaamme parhaamme mukaan.

Osallistu keskusteluun