Kysymys

Elisa Viihde mobilipalvelu, iPad2 ja AppleTV

 • 30 elokuu 2015
 • 10 kommenttia
 • 2594 katselukerrat

Olen käyttänyt Elisa Viihdettä aiemminkin siirtämällä kuvan ja äänen AppleTVn välityksellä televisioon. Viime aikoina tuo ei ole enää onnistunut: ääni siirtyy, mutta kuva ei ja äänikin tulee viiveellä. Muilla mobiilisovelluksilla siirto onnistuu oikein hyvin (esim. YLE Areena). 

Käytössä on Elisan kaapelilaajakaista (50 Mb) ja Elisa Viihde mobiilipalveluna. Yhteyden pitäisi olla riittävä tuohon striimaukseen. Käytössä laitteet iPad2 ja AppleTV. Olen kokeillut tätä striimausta myös iPhone 6:lla ja samat obgelmat: ääni tulee jälkijunassa, kuva ei näy ollenkaan. 

Toinen ongelma, johon törmään nykyisin jatkuvasti: kun katson tallennetta Elisa Viihteen mobiilisovelluksella (iPad) ja pistän kuvan paussille hetkeksi, ja kun jatkan ohjelman katsomista, näytölle tulee viesti "Ongelmia verkkoyhteydessä" tms. ja sovellus palauttaa minut takaisin Elisa Viihteen tallenteiden valikkoon. Tätäkään ei ole tapahtunut aiemmin. 

Meille tuli jokin aika sitten uusi modeemi, mutta se ei selitä miksi palvelu toimii muilla sovelluksilla.. Missäköhän mahtaa olla vika? Elisa Viihde -sovellus on päivitetty uusimpaan tarjolla olevaan versioon.

10 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4
Joskus sovelluksen asentaminen uudelleen korjaa tällaisia ongelmia.
Kiitti vinkistä! :)

Asensin sovelluksen nyt uudestaan iPadille ja sain peilauksen toimimaan (sama kuva tabletilla ja televisiossa), mutta tuo koko näytön siirto (airplay ilman peilausta) ei toimi: ääni kuuluu ja tulee myöhässä, kuva ei näy. 
.. ja edelleen toistuu tämä sama palvelun pätkiminen, kun laitoin katselun hetkeksi paussille:

image.jpg
Hei taas! Voin ilokseni todeta, että Elisa Viihteen siiirto Applen Iarplayn kautta toimii. MUTTA, se ei toimi vanhemmilla tallenteilla. Olen tallentanut yhtä sarjaa nyt parin vuoden ajan ja aloitin sarjan ekoista jaksoista, jotka ovat kaksi vuotta vanhoja. Niiden peilaaminen Airplayllä ei toimi ja tuo videon keskeytys pause-näppäimellä myös tökkii. Uudempien tallneteiden kanssa ei ole tätä onelmaa.

Mistä mahtaa johtua, että vanhempien tallenteiden katsominen jopa mobiililaitteella tökkii, mutta uudempien ei?
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Vanhemmissa tallenteissa on teknisiä eroavaisuuksia, sen takia ne eivät toistu kunnolla mobiililaitteilla. En tähän hätään muista mikä päivämäärä tuossa oli takarajana, mutta näin asia kuitenkin on. Selaamalla listaa taaksepäin näkee varsin helposti miten vanhat eivät enää toimi näissä vehkeissä.
Mikähän mahtaa olla vikana, kun Airplaynä tallenteet lähtevät rullaamaan, mutta muutaman sekunnin kuluttua kuva jumittuu, äänen jatkaessa eteenpäin normaalisti. Hieman harmillista, kun tuli hankittua Apple TV hyvin suurelta osin Elisa Viihteen tallenteita silmällä pitäen eikä pelitä, ei sitten millään. Ostotilanteessa myyjä kertoi homman toimivan hyvin. Oliko tässä nyt myyjällä virheellistä tietoa?
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
 • ? Tulisi kyllä toimia, olithan sinäkin kokeillut sovelluksen uudelleenasennusta / iOS:n päivitystä? Onko langattomassa muuten ollut ongelmia?
 • Sovelluksen asensin uudelleen eikä sillä ollut oikeastaan vaikutusta. Päivitykset on tehty, joten ei pitäisi johtua siitäkään. Pitää testailla vielä. Toivottavasti alkaisi toimia. Jos on jotain vinkkejä mielessä, niin kaikki otetaan ilolla vastaan.
  Käyttäjätaso 1
  Yhteysnopeuden pitäisi tosiaan olla enemmän kuin riittävä (Edit: jaa, tässä on näköjään vaihtunut kysyjä matkalla, Sannaveen yhteysnopeutta ei taidakaan olla tiedossa). Kuvan pysähtyminen ja äänen jatkuminen viittaavat yhteysongelmiin tai kaistan kapeuteen. Onkohan mahdollista että:

  - lähiverkossasi on paljon muutakin toimintaa

  - vaikka yhteys ulospäin olisinkin kymmeniä megoja, lähiverkon yhteysnopeus tökkii jostain syystä

  - todellinen yhteysnopeus Internetiin onkin paljon pienempi kuin oletat

  ?
  Käyttäjätaso 7
  Kunniamerkki +3
  Elisa Viihteen Apple TV -sovellus on nyt julkaistu App Storessa. Sovelluksesta löytyy tällä hetkellä tallenteet. Sovellusta pyritään kehittämään jatkossa lisää ja seuraavaksi sovellukseen onkin tarkoitus tuoda vuokraamo ja Aitio.
  Kuulisimmekin todella mielellämme ideoitanne ja palautettanne sovelluksesta tässä keskustelussa

  Osallistu keskusteluun