Kysymys

Elisa Viihde. Sopimusehdot muutos tilanteessa.

  • 26 lokakuu 2011
  • 4 kommenttia
  • 3394 katselukerrat

  • Uusi OmaYhteisön jäsen
  • 1 kommentti
Tervehdys.

Olen tuossa noin 13 kuukautta sitten ottanu Elisan Viihteen, aluksi olin kyseiseen palveluun hyvin tyytyväinen kunnes elämäntilanteeni hieman muuttui.

Aluksi jouduin tekemään muuttoilmoituksen paikkakunnalta toiselle jolloin Elisa pakotti vaihtamaan liittymän nopeuteni 100m:sta 24m ADSL:llään, tässä vaiheessa ilmeisesti Elisa ei vielä tule yhtään vastaan liittymän purun kanssa vaikka sopimusta tehdessäni tuotteeni on ollut täsmällisesti Laajakaistan osalta se 100m. Ei mitään, aivan ymmärrettävää enkä sen pahemmin sitten siitä valittanu koska uuteen osoitteeseeni ei saanut Elisan tarjoamaa 100m laajakaistaa.

Kuitenkin tilanne muuttui hieman vielä entisestään ja jouduin vaihtamaan taas paikkakuntaa opintojen perässä ja liittymäni tuli sitten mukaan tietenkin uudelleen. Nyt kuitenkin tilanne on se että Soneralta tuli tiedote että taloomme tulee 1.11.2011 lähtien Taloyhtiölaajakaista joka tulee siis suoraan vuokraani sen kummempia kyselemättä ja mahdollisuutta tätä ei ollut väistellä koska taloyhtiö on tehnyt jo aikoja sitten sopimuksen että se tulee kaikkiin talouksiin. Ilmoitin siis asiallisesti Elisalle tilanteestani että joudun nyt maksamaan sitten Soneran Laajakaistaa ja että olisiko mahdollista mitenkään tulla vastaan tässä ettei tarvitsisi opiskelijan maksaa kahta nettiliittymää yhtäaikaa mutta ilmeisesti tämäkään ei käy purkuehdoksi. Tutkin hieman asiaa ainakin Soneran ja DNA:n osalta että heillä on sopimuksissa mainuttu että kyseisissä tapauksissa purkaminen on mahdollista joten oletin automaattisesti että Elisallakin olisi, Elisan sopimusehdot kuitenkin ovat sen verran piilossa että sieltä ei löydy muuta kuin että purku on mahdollista vain sosiaalisen tilanteen vaihtumisessa tai jotenkin siihen suuntaan. Uskoisin kuitenkin että tämä tilanne on jokseenkin erikoinen ja olisin hyvin tyytyväinen jos operaattori tulisi vastaan tälläisissä tilanteissa. Kuitenkaan purku ei onnistunut.

Onko kellään kokemusta vastaavista tilanteista ja miten niissä on käynyt, olen melko ällistynyt että vaikka Elisa onkin monen miljoonan euron liikevaihtoa pyörittävä yritys että heilläkin olisi edes jonkunlaista tilannetajua näissä asioissa. Olisin erittäin kiitollinen jos joku osaisi avustaa hieman että onko asiakaspalvelija vaan ollut tapauksessani jokseenkin tyly vai onko tämä Elisalta täysin normaalia toimintaa.

4 kommenttia

Itseasiassa pian saat ihan legitiimin aiheen purkaa Elisan sopimuksen. Elisa muuttaa internet-palvelunsa (ei tosin omasta tahdostaan) palveluksi, jota voisi kuvata parhaiten sananparrella "joukko sivuja, joihin Elisa sallii pääsyn".

Puhun tietysti siitä, että Elisa tulee todennäköisesti blokkaamaan pääsyn The Pirate Bayhin (josta saa kyllä ihan laillistakin tavaraa!). Näin ollen näkisin, että sinulla on ainakin 18.11 täysi oikeus purkaa sopimus, koska Elisa ei enää tarjoa sinulle sitä, mistä alkuperäisessä sopimuksessa oli kysymys.

http://ylex.yle.fi/uutiset/popuutiset/pirate-bay-esto-meni-lapi-karajaoikeudessa-elisa-valittaa
Joo ja lueskelin tuolta kuluttajaviraston sivuilta että voin myös vedota maksuvaikeuksiini elämäntilanteeni takia, opiskeluiden aloittaminen hieman kaventaa tuota rahapussiakin niin saattaa vähän tiukkaa tehdä maksaa tuotakaan enää.
Hei Nikke,

taloyhtiön laajakaista ei ole purkuperuste määräaikaiselle Viihde-palvelulle. Jos taloyhtiössä säilyy Elisan laajakaistan saatavuus, niin silloin palvelu on sitova.

Mahdollisesta sosiaalisesta suoritusesteestä tulee aina toimittaa joku todistus, esimerkiksi tulojen äkkillisestä muuttumisesta.

Tiedotteeseen http://www.elisa.fi/ir/pressi/?o=5120.00&did=17563 viitaten, niin muutos ei purkuperuste.
Käyttäjätaso 5
Elisa Viihteessä on tällä hetkellä niin monta asiaa jotka eivät toimi kuten on luvattu, joten ei luulisi olevan vaikeaa purkaa sopimusta vedoten niihin. Ja täällä palstalla kun tarpeeksi valitat asioista suureen ääneen, niin sinua suorastaa kehotetaan irtisanomaan sopimus Elisan puolelta.

Osallistu keskusteluun