Kysymys

Elisa Viihde, vaiko pelkkä laajakaista ja toinen IPTV?

  • 7 kesäkuu 2015
  • 15 kommenttia
  • 1648 katselukerrat

Käyttäjätaso 2
Olen tilannut Elisa Viihteen 100 Mbit/s laajakaistalla, ja 24 kk määräaikaisen sopimuksenkin jo tehnyt (tosin se astuu voimaan 15.6 alkaen - ja vielä ehtisin sen kai perumaan), mutta koska Elisassa ei pysty tallentamaan maksukanavia, niin harkitsen, että ottaisinkin pelkän Elisan VDSL laajakaistan ja Maxivisonin netti tv:n, missä ainakin joitakin maksukanavia pystyy tallentamaan. Onko joku jolla on tällainen järjestely? Kuinka on toiminut?

24 kk ajanjaksolla hinnoissa ei paljon eroa olisi, yo. järjestely maksaisi 92 € enempi.

Elisa Viihde 100 M laajakaistalla:
24 * 39.90 = 957.60

Elisa 100 M laajakaista (kampanja) + Maxivison 100h tallennustilalla:
(12 * 19.90) + (12 * 29.90) + (24 * 3.75) + (24 * 6) + 149 + 69 = 1049.60

15 kommenttia

Käyttäjätaso 4
Hei Kekkulix! Katsotko maksukanavilta esim. urheilua tai elokuvia? Elisa Viihteen kautta ei tosiaan pysty tekijänoikeussyistä tallentamaan maksukanavia, mutta esim. MTV:n ja Viasatin maksukanavia on mahdollista katsoa ns. "catch up" toiminnolla 7 vrk taakse päin 🙂 Lisää aiheesta mm. https://yhteiso.elisa.fi/t5/Tiedotteet/Elisa-Viihteeseen-uusi-ominaisuus-Catch-up/td-p/303488
Käyttäjätaso 3
Itse suosittelisin että otat muualta tuon Viihde palvelun.

Ainakin ADSL-yhteydessä ping nousee isommaksi kuin 3G mokkulalla (vaikka IPTV-boksi olisi pois seinästä), niin nettiselailukin on tuntuvasti hitaampaa.

Kannattaa myös käydä testaamassa jollain tutulla tuota Elisa Viihdettä, aivan summassa ei kannata tilata.

edit

Jäi mainitsematta, että tällä alueella on moni ottanut Saunalahdelta tuplalaajakaistan ja tilannu Watsonin viihteen. En ole kuullut kenenkään moittivan Watsonia vielä.
Käyttäjätaso 2
henko_nen kirjoitti:
Hei Kekkulix! Katsotko maksukanavilta esim. urheilua tai elokuvia? Elisa Viihteen kautta ei tosiaan pysty tekijänoikeussyistä tallentamaan maksukanavia, mutta esim. MTV:n ja Viasatin maksukanavia on mahdollista katsoa ns. "catch up" toiminnolla 7 vrk taakse päin 🙂 Lisää aiheesta mm. https:///t5/Tiedotteet/Elisa-Viihteeseen-uusi-ominaisuus-Catch-up/td-p/303488
Tarpeeni ovat lähinnä kahdenlaiset. Elokuvia haluan tallentaa ja katsoa ne sitten kun parhaiten sopii. Suoria urheilulähetyksiä en halua tallentaa vaan katsoa ne LIVE:nä ja vain mahdollisesti käyttää ajansiirtoa: käydä jääkaapilla, vessassa tai partsilla tupakalla ja palata katsomaan lähetystä siitä mihin jäin. Toki elokuvia katsellessakin (suorana) ajansiirto on hyvä, mutta tallennettuna niitä katsellessa voi tietysti käyttää pausea. Urheilulähetysten osalta ei catch-up toiminnosta ole minulle oikeastaan mitään hyötyä (jos nyt ymmärsin mikä se on: lähetykset voi jälkikäteen käydä katsomassa jostain, ei edes voi aloittaa katselua alusta jos tulee myöhästyneenä kotiin ohjelman vielä tullessa) 

Nämä molemmat tarpeeni toteutti Sonera viihteen tallentava digiboksi kuin vettä vaan kaikkien niiden kanavien osalta, jotka kulloinkin toosastani näkyivät. WYSYCR(aP)="What You See You Can Record (and PAuse)". Ainoa syy siirtyä Elisan palveluihin minulla on näköjään se, että osoitteeseeni te tarjoatte 100 Mbit/s yhteyttä kun Sonera 24 Mbit/s. Teiltä olen tilannut S-kanavapaketin, missä on elokuvakanava ShowTime ja lisäksi valinnaisista valitsin Silverin. Siinähän katselet (jos katselet) elokuvia, kun ainoa mahdollisuus on katsoa niitä silloin kun ne tulevat eikä silloinkaan voi edes vessassa käydä välilllä. Pitääkö varata pissa-astia sohvan viereen? *) Entäs jos tulee isonmpi hätä? - ei, ei kyllä huvita katsoa elokuvia Elisalle haisevan *****an hajussa.

Maksaako Elisa maksukanaville pienempää hintaa, jos teiltä tilatuissa maksukanavissa ei tekijänoikeudellisista syistä näitä ominaisuuksia ole? Vai miksi ihmeessä nämä tekijänoikeudelliset syyt estävät tallentamasta teidän maksukanavia, mutta eivät esimerkiksi Soneran? Siksikö, että teidän kaikki ohjelmat tallentuvat serverille? No hemmetti! Tuokaa palveluihinne tallentava digiboksi - tai vielä mieluummin boksi, johon saa liittää ulkoisen USB-kovalevyn. Kuitenkin näköjään teillä molemmilla MTV Totalin hinta asiakkaalle sama 29,95/kk.

Ikävä kyllä Soneralta ei voi tilata pelkkää viihdettä ilman laajakaistaa. Maxvisionista minulla ei ole kokemusta, mutta luin juuri, että siinä HD-kanavat eivät olisi catch-up toiminnon alaisia. Eli en tilaa sitäkään.

EDIT: *)= Elisahan voisi lähettää potan ilmaiseksi kaikille Viihteen maksukanava tilaajille? Sellaiseksi tarvittavaksi hyödylliseksi lisälaitteeksi.
Käyttäjätaso 2
ihmettelijä2 kirjoitti:Kannattaa myös käydä testaamassa jollain tutulla tuota Elisa Viihdettä, aivan summassa ei kannata tilata.

edit

Jäi mainitsematta, että tällä alueella on moni ottanut Saunalahdelta tuplalaajakaistan ja tilannu Watsonin viihteen. En ole kuullut kenenkään moittivan Watsonia vielä.

Ei minulla ketään tuttua ole, jolla olisi Elisa Viihde (ja fb-kavereitakin vain kaksi).

Olen siis jo tilannut Elisa Viihteen ja siihen maksukanaviakin ja käytössä on ollut Soneran ADSL yhteydellä. Muuten on hyvin toiminut, mutta iso miinus on se, että ei voi kaikkea tallentaa eikä käyttää ajansiirtoa. Tilasin netistä, joten halutessani voin vielä palauttaa laitteet ja ottaa pelkän laajakaistan. Vai voinkohan sittenkään? Enpä taida voikaan, se 14 vrk:n peruutusoikeus ei taida alkaa siitä, kun laajakaista asennetaan 15.6 vaan se alkoi jo siitä, kun  16.5 tilausvahvistus tipahti sähköpostilaatuikkooni? 😞 "Kaksi vuotta *****ssa". 😉 Tai kunhan tutustun esimerkiksi tuohon Watsoniin (kiitti vinkistä), niin voinhan minä senkin tilata ja jättää Elisan matolaatikon mätänemään (häpeemään) johonkin nurkkaan tai komeroon.

*)=EDIT: Oikeastaan katson, että 14 vrk:n peruutusoikeuteni alkaa päivämäärästä 15.6.2015. Tilasin Elisa Viihteen laajakaistoineen netistä tuosta päivämäärästä alkaen. Te (et sinä Ihmettelijä2) pistitte Elisa Viihteen alkavaksi heti. En minä. 
Käyttäjätaso 2
ihmettelijä2 kirjoitti:
Jäi mainitsematta, että tällä alueella on moni ottanut Saunalahdelta tuplalaajakaistan ja tilannu Watsonin viihteen. En ole kuullut kenenkään moittivan Watsonia vielä.

http://yle.fi/aihe/artikkeli/2015/01/26/kokeilussa-watson-viihde-sujuva-haastaja
"Maksukanavien sisältöä ei voi tallentaa." - Eli se siitä Watsonista.
Käyttäjätaso 2
Eli teen näin: PERUN Elisa Viihde laajakaistalla tilaukseni. Lopettaisin samalla S-kanavapakettinikin (tilasin sen 28.5, joten se on on pakkopullaa ja voimassa 28.6. asti), mutta en pääse Elisa Viihde sivuilta lopettamaan kanavapaketin tilausta (jos ette usko, niin tossa on sitä koskeva vikailmoituskeskustelu: http://petke.info/IlmoitatoimintahairiostaVikailmoituslomake.html

Elisalta (Saunalahdelta) tilaan vain seuraavanlaisen laajakaistan:

http://petke.info/Saunalahtitilaus.jpg

tilaus.jpg

Voisivatko operaattorit, kiitos etukäteen paljon hyvästä palvelusta, hoitaa tämän - sekä Elisa Viihteen laajakaistalla peruutuksen että tuon yo. Saunalahti laajakaistan tilaamisen? Tai oikeastaan kyseessä on Elisa Viihteen laajakaistalla vaihto Saunalahti laajakaistaan. JA: hoitaa asia niin, että ensi maanantaiksi 15.6.2015 sovittu Elisa Viihteen laajakaista-asennus koskisikin Saunalahti laajakaistaa, joten minun olisi sitä ennen saatava tuo Kotiboksi VMG3926 päätelaite (tänään ke-to-pe aikaa, ei ehdi?). Eikö? Vai voiko sen asennuksen tehdä vaikka minulla olisikin täällä seinässä kiinni Zyxell Wireless VDSL ADSL Gateway modeemi? Tai voisiko asentaja tuoda mukanaan toisen modeemin?Ja tarviiko tuota modeemia ylipäätänsä pakosti vaihtaa? Jos tarvii, niin palautan sen ja Netgem digiboksin ensi tilassa. Tai: Koska olen kuitenkin tilannut S-kanavapaketin 28.6 asti, niin voisiko minulla siihen asti olla laitteet, joilla sitä voin katsoa? Eli palauttaisinkin Netgemin ja Zyxelin vasta kuun lopussa? Jos tämä ei ole mahdollista, niin ei haittaa: jääköön Elisalle hyvitykseksi sämpäälimestä tuon S-kanavapaketin yhden kuukauden hinta.

Jos tällainen järjestely (nyt voimassa olevan tilauksen muuttaminen pelkäksi yo. Saunalahden laajakaistaksi) ei ole mahdollista, niin en tilaa teiltä sitten mitään, enkä koskaan, vaan vaihdan takaisin Sonera Viihteeseen, vaikka se tarjoaakin minulle vain 24 Mbit/s yhteyden. Tällöin vaihtaisin myös puhelinliittymäni teiltä pois (ja tekisin sen heti, ensitilassa, sillä se ei muistaakseni ole määräaikainen enää).

Pahoin pelkään, että tuo laajakaistan asennus siirtyy eteenpäin tuosta 15.6. päivämäärästä? Minulla päättyy Soneran 24 Mbit/s samana päivänä (ellen peru sen peruumista), joten joutuisin olemaan ilman laajakaistaa sitten. Kännykässäni ei nuukana ole kuin Satakieli Oiva (0.25 Mbit/s), mutta enköhän minä muutaman päivän silläkin pärjää - hätätapauksessa parikin viikkoa. (Ja jos saan täältä hyvää asiakaspalvelua, niin enköhän minä melko pian päivitä puhelinliittymääni Saunalahti 3G Tarkkaan)

Hoituuko tämä näin ja tätä kautta? Täällä on helpompi kirjallisesti selvittää tilannetta kuin soittamalla asiakaspalveluun.*)

Tiedoksi: taloyhtiössämme on maanpäällinen antenniverkko. Hankin Wbox HD2s digiboksin (EDIT: hups! Siinäkään ei ole ajansiirtoa: no jonkin digiboksin, missä on), mihin saan liitettyä tallentavan USB-liitäntäisen kovalevyaseman ja tilaan jatkossa kanavapakettini DNA Welholta. Eli koska IPTV-tekniikka ei palvele minua minun tarpeitani vastaavasti (muuta kuin Soneralla, mistä sitä taas ei saa ilman heidän laajakaistaa) niin hylkään koko IPTV:n. Ne harvat kerrat kun minun tarvitsee katsoa televisiota kotini ulkopuolella liikkeellä ollessani, turvaudun tähän: http://netti-tv.net/  Sieltä näkyy sekä peruskavat suorina (joiltakin osin) että vanhoja ohjelmia, vaikka niitä ei ole edes vaivautunut tallentamaan.

*)=

Ehkä te ette saa tehdä tätä tilausta puolestani: (? - muutenhan tilailisitte ties kelle laajakaistoja ja Viihteitänne?)

http://petke.info/kassalle.jpg

kassalle.jpg

Voin minä mennä sen itsekin tekemään. Se on jo ostoskorissa. Mutta perukaa/päättäkää/lakkauttakaa asap nykyisin voimassa oleva Elisa Viihde laajakaistalla sopimukseni/tilaukseni...vai onko se voimassa edes vielä? - kun asiakastuki/vikailmoitusvastauksessa kirjoitettiin: "Et valitettavasti pääse itse muokkaamaan kanavapaketteja, kuin vasta 15.6. kun sopimus avataan."
Käyttäjätaso 3
Eräs tuttuni tilasi Elisan myyjältä Elisa Viihteen ja silloin sopivat, että sitä saa kokeilla 14 päivää, jonkin aikaa kokeiltuaan he päättivät palauttaa Elisa Viihteen takaisin. Sittenpä asiakaspalvelussa todettiin että siinä on määräaikainen sopimus ja vasta inttämisen jälkeen sai Elisa Viihteen palautettua.

Ota kuluttajasuojaan yhteyttä jos et saa peruttua.

DNA Viihteestä on semmonen käsitys minulla, että paremmalla boksilla voi tallentaa sen sisäiselle levylle maksukanavia ja palvelimelle peruskanavia. Semmonen erikoisuus on DNA Viihteessä että boksi toimii HD-diginoksina samalla (myös ilman sopimusta) ja siinä saa myös (luultavasti) HD- ja osan maksukanavista näkymään IPTV:n kautta.

Sittenpä muistaakseni sai DNA matkatv-tunnukset ja niillä pääsi tietokoneella tai puhelimella kattomaan joitan peruskanavia + ehkä joitain tilattuja maksukanavia.

Itse olen vain matkatv:tä käyttäny, olen vaan kuullut kokemuksia kokonaisesta DNA viihteestä.

Sitä uutta modeemia ei käsittääkseni tarvitse Saunalahdelta tilata, voit itse hankkia laadukkaamman/paremman VDSL modeemin muualta (Telewell on ainakin merkkinä hyvä).

Saakko Soneralta ostettua pelkkää Viihdettä ilman laajakaistaa?

PS. Saisinpa tännekkin 100 megan yhteyden 🙂
Käyttäjätaso 2
ihmettelijä2 kirjoitti:
Eräs tuttuni tilasi Elisan myyjältä Elisa Viihteen ja silloin sopivat, että sitä saa kokeilla 14 päivää, jonkin aikaa kokeiltuaan he päättivät palauttaa Elisa Viihteen takaisin. Sittenpä asiakaspalvelussa todettiin että siinä on määräaikainen sopimus ja vasta inttämisen jälkeen sai Elisa Viihteen palautettua.

Ota kuluttajasuojaan yhteyttä jos et saa peruttua.

Säännöt ovat käsittääkseni hyvin selkeät ja jos ei mustalla valkoiselle kirjoitettuja, niin ainakin valkoisella siniselle kirjoitettuina jopa Elisan omilla sivuilla: http://asiakastuki.elisa.fi/ohje/492/

01peruutus.jpg

"Elisa Viihteen ja kanavapakettien osalta peruuttamisoikeus on 14 vuorokautta"

Ja koska olen tilannut Elisa Viihteen netistä (en liikkeestä) ja tilasin sen 15.6.2015 alkavaksi on minulla aikaa irtisanoa se vaikka vasta 29.6.2015 - eli itseasiassa vasta sen jälkeen, kun S-kanavapakettini päättyy. Toki joudun maksamaan palvelusta siltä ajalta, jota sitä olen käyttänyt, kun se kerran vastoin tilaustani minulle liian aikaisin toimitettiin. 

Toivon, että moderaattorit melko pian vastaavat tähän threadiin, että onnistuuko tämä järjestely? Hoituuko se täältä käsin? (josta saisitte isot kiitokset minulta) vai joudunko soittamaan asiakaspalveluun ja inttämään siellä jonkun kanssa?
Käyttäjätaso 2
ihmettelijä2 kirjoitti:Saakko Soneralta ostettua pelkkää Viihdettä ilman laajakaistaa?

Noissa ylhäällä olleissa liian pitkissä sepustuksissa taisin kahteen kertaan mainita, että en saa, ikävä kyllä, eikä kukaan muukaan.
Käyttäjätaso 2
Aloin täyttämään peruuttamislomaketta. Siinä kysytään sopimusnumeroa. En löydä sitä mistään. Mutta kun etsin sitä Oma Elisasta, niin siellä oli tällainen SOPIMUS:

sopimus.jpg

Eli en tosiaankaan ole tehnyt vielä mitään sopimusta, muuta kuin OnLinestä, josta veloitetaan 0 €/kk? Kuitenkin minulle ollaan lähetetty tilausvahvistus (ja laitteet). Eli eiköhän tehdä niin, että pakkaan kamat siististi alkuperäislaatikoihin ja liitän mukaan tuon peruuttamislomakkeen (ilman sopimusnumeroa?). Miten jostakin, mistä ei olla tehty sopimusta ollaan lähetetty tilausvahvistus? 

Entäs mitä tehdään tuon haluamani 100 Mbit/s VDSL Laajakaistan asennuksen kanssa? Sitä ei nyt sitten varmaankaan asenneta 15.6 ensi maanantaina?

Ja siis moderaattorit: jos ette pysty/halua hoitaa tätä tässä threadissa, niin sanokaa se, että otan yhteyttä asiakaspalveluun, jollaisena oikeastaan tekin kyllä toimitte.
Käyttäjätaso 2
Ok, soitan asiakaspalveluun ja hoidan peruutusilmoituksen siellä....moderaattoreilla on omat hommansa ja kiireensä. Toivottavasti asia hoituu soittamalla.

EDIT: Asiahan hoitui ystävällisen asiakasneuvojan avulla puhelimitse näppärästi ja juuri niinkuin sen halusin hoituvan 🙂 Turhaa minä täällä keskustelupalstalla räyhäsin.

Kiitos Elisa.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Meidän kautta onnistuu myös nämä hommat 🙂 Joskus tosiaan ei kaikkialla aina heti ehdota, joten jos hokata heti reagoida niin kannattaa laittaa jollekin meistä yksityisviestiä :)

Tietenkin pyritään siihen, että täällä kerittäisiin vastaamaan ilman, että meitä tarvii erikseen herätellä 🙂
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
Kekkulix kirjoitti:
ihmettelijä2 kirjoitti:Saakko Soneralta ostettua pelkkää Viihdettä ilman laajakaistaa?

Noissa ylhäällä olleissa liian pitkissä sepustuksissa taisin kahteen kertaan mainita, että en saa, ikävä kyllä, eikä kukaan muukaan.

Saa Soneralta mobiiliviihteen, joka toimii sitten tietsikassa, tabletissa ja läppärissä.

3€/kk ilman tallennusta ja 4,90€/kk tallennuksen kanssa.  Pitänee olla Soneran asiakas, eli ainakin yksi liittymä heiltä, että siinä mielessä laajakaistan kanssa, mutta Viihde kuitenkin ilman laajakaistaa.
Käyttäjätaso 2
KooMikko kirjoitti:
Saa Soneralta mobiiliviihteen, joka toimii sitten tietsikassa, tabletissa ja läppärissä.

3€/kk ilman tallennusta ja 4,90€/kk tallennuksen kanssa.  Pitänee olla Soneran asiakas, eli ainakin yksi liittymä heiltä, että siinä mielessä laajakaistan kanssa, mutta Viihde kuitenkin ilman laajakaistaa.

Miten maksukanavien tallennus? Onko HD laatu (nopeilla yhteyksillä)?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
Kekkulix kirjoitti:
Miten maksukanavien tallennus? Onko HD laatu (nopeilla yhteyksillä)?
Tallennuksista en ossoo sanoa mitään, kun ei ole ollut käytössä.

Vaimo lähinnä tabletillaan katsellut live-lähetyksiä. Ne on aluksi tosi pakattuja, mutta muuttuu nopsaan ihan hyviksi, jos/kun kaistaa on riittämiin.

http://www.sonera.fi/tutustu+ja+osta/tv+ja+viihde/sonera+viihde+netissa+ja+mobiilissa

tuolta lisää, vaikka ei ehkä ole kovin korrektia kilpailijan tuotetta "mainostaakaan"...

Osallistu keskusteluun