Vastattu

Elisa Viihteen Arkistosta katsellessani Valioliigan ottelua, niin kuvan laatu huononee

 • 1 joulukuu 2015
 • 18 kommenttia
 • 1490 katselukerrat

Hei, kerta, kun katson Arkistosta ottelua. Se ei tee tätä koskaan, kun katson live-ottelua

Katsellessani Elisa Viihteen Arkistosta Valioliigan peliä jälkikäteen, niin kuvan laatu huononee yhtäkkiä 15 -20 minuutin välein. Kuva menee todella surkeaksi noin minuutiksi, kunnes ruutuun ilmestyy prosenttiluku (12 - 16 välillä) ja siinä alkaa näkymä kellottamaan (pyörimään ympyrää sellaiset kuplat). Kun tuota kellotusta on tapahtunut noin 30 sek, niin kuva palautuu normaaliksi. Näyttäis, että siinä tapahtuu jonkinlaista streamausta. Tämä on todella ärsyttävä piirre. Ja se tekee tämän jokaikinen kerta, kun katson Arkistosta ottelua. Se ei tee tätä koskaan, kun katson live-ottelua. Mistä tämä mahtaa johtua ja mitä asialle voi tehdä? Mulla on se uudempi pieni musta boksi.
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Urhokas 15 joulukuu 2015, 12:46

Saatiin sellainen tieto, että ongelma on tiedossa ja se on jo korjattu, mutta vaatii digiboksille ohjelmistopäivityksen. Tämä siis on kaikille kunnossa kunhan saadaan päivitystä boksille tulemaan. Päivityksellä luonnollisesti tulee tällöin muutakin kuin vain tämä.
Katso alkuperäinen viesti

18 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
 • Onko ongelma alkanut äkillisesti, vai onko ollut jo kauemman? Auttaako modeemin resetointi? Miten digiboksi on liitettynä modeemille? 🙂
 • Käyttäjätaso 3
  rikutherock kirjoitti:
  Hei, kerta, kun katson Arkistosta ottelua. Se ei tee tätä koskaan, kun katson live-ottelua

  Katsellessani Elisa Viihteen Arkistosta Valioliigan peliä jälkikäteen, niin kuvan laatu huononee yhtäkkiä 15 -20 minuutin välein. Kuva menee todella surkeaksi noin minuutiksi, kunnes ruutuun ilmestyy prosenttiluku (12 - 16 välillä) ja siinä alkaa näkymä kellottamaan (pyörimään ympyrää sellaiset kuplat).

  Samaa kellottelua ja pikselöitymistä myös MTV Maxin tallenteissa, esim. viimeisin formula. Kertaalleen katkesi koko homma. Tämä Arkisto Netflixin kanssa ainoita, joissa omassa käytössäni ongelmia.
  Moi,

  Digiboksi on liitettynä modeemiin noin 6 metrin ethernet kaapelilla (kohtaan LAN2). Itse digiboksissa ko. kaapeli menee siihen ainoaan ethernet-kohtaan.
  Käyttäjätaso 6
  Kunniamerkki +3
 • Kertokaa vaikka jokin esimerkki vielä 🙂 Testailin tuota täällä testipenkissä, katsoin NHL New York Rangers vs New York Islanders, enkä saanut tuota toistettua.

  Kerrotteko myös digiboksinne ohjelmistoversion? Löytyy asetuksista digiboksin tiedot -osiosta 🙂
 • Moi,

  Ohjelmistoversio 7700-digiboksissani on 7.2.01-51 (07-Aug-2015)
  Käyttäjätaso 6
  Kunniamerkki +3
  Kerrotko vielä esimerkkivideon, mitä katsoit ja vaikka esimerkkiajankohdan, niin voimme tarkistaa, onko täällä tapahtunut verkon päässä jotain 🙂
  Käyttäjätaso 3
  Uusin ohjelmistoversio täälläkin. Joka kerta, kun olen katsonut Arkistosta formuloita, homma on pätkinyt ja kuva pikselöitynyt, viimeisin kerta viime sunnuntaina kisalähetyksessä. Vertailun vuoksi, suoraa lähetystä Maxilta katsottaessa häiriöitä ei käytännössä koskaan, ja kuvanlaatu hyvä.
  Käyttäjätaso 6
  Kunniamerkki +3
 • ? Pistettiin nyt parilla digiboksilla pyörimään formulat taustalle niin koitetaan seurailla jos ongelmaa ilmenee. Ei muuten olla vielä ainakaan saatu toistettua tätä ongelmaa, mutta katsotaan mitä tapahtuu.
 • Käyttäjätaso 6
  Kunniamerkki +3
  Saatiin tämä toistettua. Näyttäisi, että ongelmaa ilmenee ainoastaan MTV:n ohjelmissa Arkistossa. Tein tuosta ilmoituksen eteenpäin, että tutkitaan. Kuittaamme tänne sitten, kun saadaan lisätietoa 🙂
  Katsoin mm. viimeksi viime sunnuntaina illalla klo 23 Arkistoon tullutta ottelua Tottenham - Chelsea. En usko, että viassa on kyse hetkellisestä häiriöstä, koska se on tehnyt ihan samaa parin muunkin Valioliigan ottelua seuratessani. En juurikaan katso Arkistosta muuta kuin Valioliigaa, joten en pysty kommentoimaan miten muiden lähetysten kanssa tapahtuu. Epäilen, että tälllä on jotain tekemistä nopeuden kanssa. Joku nyt alkaa kanittamaan, kun arkistosta aletaan kuvaa katsomaan. Ikäänkuin se alkaisi puskuroimaan loadia jonnekin ja sittenkun puskuri täytyy, niin se alkaa hidastumaan ja kuva menee rakeiseksi. Sitten, kun se tyhjentää puskurinsa (siinä 30 sekunnin totaalikatkon aikana), niin sitten se taas jaksaa eteenpäin seuraavat 15 - 20 minuuttia häiriöittä.

  Tässä samassa yhteydessä tuon esille myös toisenkin huomion. Kun katson Valioliigan jalkapalloa suorana lähetyksenä niin kuvan laadussa on ero verrattuna tallennetun ottelun seuraamiseen. Live-ottelussa pallo ei jätä mitään viivaa liikkuessaan, mutta kun katson tallennettua ottelua, niin kokoajan pallon liikkuessa kentällä, niin kuva jättää pallosta sellaisen vanan. Tää täytyy mielestäni liiittyä jotenkin nyt nopeuteen. Joku asia toimii hitaammin tallennettuna katsottuna kuin livenä. Joku ei nyt hanskaa lähetystä samalla tavalla kuin live-lähetyksessä. Tämän kun osaisitte myös selittää, niin olis hienoa. Kuvan laadussa on selkeä ero, kun katsoo livenä verrattuna tallennettuun ja nimenomaan ainakin jalkapallo-ottelussa.
  Käyttäjätaso 6
  Kunniamerkki +3
 • Tuohon Arkiston ongelma tosiaan: saatiin tuo toistettua ja siitä laitettiin ilmoitusta eteenpäin.

  En tuosta toisesta mainitsemastasi osaa suoraan heti sanoa. Onko tämäki nyt nimenomaan Arkiston tallenteessa, normaalissa tallenteissa tuota ei ilmene?
 • En ole ihan varma. Pitää seurata tekeekö sen myös normaalitallenteissa vai tekeekö vain arkistosta katsoessa
  OK, jäädään kuulolle
  Käyttäjätaso 6
  Kunniamerkki +3
  Saatiin sellainen tieto, että ongelma on tiedossa ja se on jo korjattu, mutta vaatii digiboksille ohjelmistopäivityksen. Tämä siis on kaikille kunnossa kunhan saadaan päivitystä boksille tulemaan. Päivityksellä luonnollisesti tulee tällöin muutakin kuin vain tämä.
  Täällä on nyt toista viikkoa arkiston kanssa hermoiltu eli max , eurosport ja viasat ainakin surkeella kuvanlaadulla. Fanseat näytti olevan hd-laatua kuten myös suorana sekä tallenteina muut kanavat. Eli formulat , kiekko ja potkupallo pikselimössöä arkistosta vaikka suorana hd-laatua.
  Boxi on uusi pikkumusta ja ohjelmisto 7.2.01-784
  Käyttäjätaso 6
  Kunniamerkki +3
  Ootko päivityksen jälkeen palautellut boksille tehdasasetukset? Sen voisi ainakin kokeilla ensialkuun. 🙂 Tuleeko nuo Max, Eurosport sekä Viasat suorana kuitenkin HD-laatuisina myös? Kaikki muutko Arkistossa ovat myös HD-laatua?
  Kokeilin palautusta muttei vaiva hävinnyt minnekkään. Suorana kyseiset kanavat näkyy HD-laatuna ilman mitään ongelmia. Ainoat HD.lta näyttävät kanavat ovat fanseatit arkistossa.
  Käyttäjätaso 6
  Kunniamerkki +3
  Selvisi tuossa kun kyselin tämän perään, että Arkisto-palvelussa on ollut tilapäistä häiriötä osassa kanavia minkä vuoksi nämä tallenteet ovat toistaiseksi SD-laatuisia. Laatua pyritään parantamaan takaisin HD-laatuun. Kuvanlaadun heikkeneminen ei siis liity tuohon tulleeseen ohjelmistopäivitykseen. 🙂

  Osallistu keskusteluun