Vastattu

Elisa Viihteen käyttöliittymät (viralliset ja käyttäjien tekemät)


Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki
  • Entinen elisalainen
  • 7949 kommenttia
Elisa Viihde tarjoaa monia tapoja tallenteiden hallintaan ja katsomiseen, joista kaikki käyttäjät eivät välttämättä ole edes tietoisia. Alle on listattu kaikki tarjolla olevat käyttöliittymät ja listaa päivitetään sitä mukaa, kun uusia käyttöliittymiä tulee. Ilmoitathan tähän viestiketjuun, jos listasta puuttuu jokin käyttäjien tekemä sovellus.

Jos termi käyttöliittymä on jollekin vieras, niin esim. Wikipediasta voi luntanta. :)

Viralliset käyttöliittymät:

Viihde-digiboksi - Perinteisin käyttöliittymä, eli digiboksilaite itse, tarkoitettu kaukosäätimellä käytettäväksi

www.elisaviihde.fi - Web-käyttöliittymä, tarkoitettu internetselaimella käytettäväksi

m.elisaviihde.fi - Mobiilikäyttöliittymä, tarkoitettu kännykällä käytettäväksi

Viihde-vimpain - Apuohjelma Windows Vistan ja Windows 7:n työpöydälle, tarkoitettu käytettäväksi suoraan työpöydältä

Android-sovellus - Mobiilisovellus Android-pohjaisille älypuhelimille sekä tableteille, tableteilla mahdollista katsoa myös tallenteita (pl. HD-tallenteet)

iPhone-sovellus - Mobiilisovellus iOS-pohjaisille älypuhelimille

Elisa Viihde for iPad - Tablet-sovellus iPadille, mahdollista katsoa myös tallenteita (pl. HD-tallenteet)

Symbian-sovellus - Mobiilisovellus Symbian-pohjaisille älypuhelimille, Nokia N8 ym.

Epäviralliset, käyttäjien tekemät käyttöliittymät:

eViihde - Työpöytäkäyttöliittymä OS X:lle sekä Windowsille, tarkoitettu käytettäväksi suoraan työpöydältä

Elisa Viihde Media Manager - Työpöytäkäyttöliittymä Windowsille, tarkoitettu käytettäväksi suoraan työpöydältä (tuki Windows XP:stä ylöspäin, saattaa toimia myös vanhemmilla Windows-versioilla)

SaunaVisioVBS - SaunaVisiolle aikoinaan tehty työpöytäkäyttöliittymä, tukee myös Viihdettä, asennus-/konfigurointiohjeet löytyy täältä
Elvis plugin for VDR - Viihde-plugin VDR:lle

XBMC-plugin Elisa Viihteelle - Viihde-plugin XBMC:lle

 Viihde Manager (ladattavissa Marketplacesta) - Mobiilisovellus Windows Phone 7 -pohjaisille älypuhelimille

Viihde - Open With Player - Android-käyttöliittymä vanhemmille Android-laitteille (v1.6 tai uudempi)

Katso tallenteita iPhonella - Vippaskonsti tallenteiden katsomiseen iPhonella (tallenteiden katsominen virallisesti tuettu ainoastaan tableteilla ja WLAN-yhteyden kautta)

Mainittakoon, että kaikki käyttöliittymät mahdollistavat tallenteiden hallinnoimisen ja katsomisen (pl. m.elisaviihde.fi ja mobiilisovellukset, joiden avulla voi ainoastaan hallita tallenteita ja tallennuspyyntöjä). Osa käyttöliittymistä tarjoaa hieman eri ominaisuuksia ja samoja ominaisuuksia eri tavoilla, joten itselleen sopivimman löytää vain kokeilemalla ja mikäänhän ei tietenkään estä käyttämästä vaikka kaikkia! 😎
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi penguin321 21 toukokuu 2015, 15:41

penguin321 kirjoitti:
Qotscha kirjoitti:
penguin321 kirjoitti:
Qotscha kirjoitti:
Ainakin minulla tallenteet menevät seuraavassa tapauksessa selaimesta riippumatta (testattu Windows 7:lla Operalla, Chromella, Firefoxilla ja IE:llä sekä Androidilla Operalla) aina juureen valitun kansion sijaan:

  1. Tuleva ohjelma valitaan suoraan hakuehdotuksista.
  2. Avautuvalta ohjelman tiedot sisältävältä sivulta valitaan kansio ja laitetaan tallennuspyyntö.
Tällöin siis tallenteet menevät aina juureen, mikä myös näkyy tulevista tallenteista. Helpoin tapa kiertää ongelma tuntuu olevan pari ylimääräistä klikkausta, sillä "Tallenna" -> "Poista tallennus" -> valitse kansio ja "Tallenna" -kombolla ohjelma tallentuu oikeaan kansioon.

Varsinaisista hakutuloksista tai ohjelmaoppaasta tallentaessa ongelmia kansioiden suhteen ei ainakaan minulla esiinny.

Jollet tallenna hakutuloksista tai ohjelmaoppaasta, niin mistä siis tarkalleen teet tuon tallenna-poista tallennus-kansion valinta-tallenna? Nimittäin vaikka pyörittelee noita poistoja ja uudelleenvalintoja mitä kautta tahansa niin ei tunnu auttavan... :smileyembarrased: mutta olikohan tämä nyt siis nimenomaan Safariin kohdentuva ongelma?

Tuolla kohdan 2 kuvassa näkyvällä sivulla. Tallennuspyynnön laittamisen jälkeen ainakin minulle tulee näkyviin punainen "Poista tallennus" -painike, jota painamalla taas palataan kohdan 2 kuvan kaltaiseen näkymään. Mutta sillä erotuksella siis, että tässä vaiheessa tallennuspyyntö jo suostuu kohdistumaan oikeaan kansioon.

Okei, kiitos selvennöksestä! Ei kuitenkaan auttanut täällä, juureen menee sitkeästi. Voisivatkohan koodarit ottaa tämänkin työn alle... :smileyhuh:

No mutta, nytpä näyttäisi toimivan! :) viime päivien tallenteet ainakin ovat menneet kerralla oikeisiin osoitteisiin. Joku on siis ilmeisesti tehnyt jotakin, kiitos siitä. :smileygrin:
Katso alkuperäinen viesti

107 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki

Elisa Viihde tarjoaa monia tapoja tallenteiden hallintaan ja katsomiseen, joista kaikki käyttäjät eivät välttämättä ole edes tietoisia. Alle on listattu kaikki tarjolla olevat käyttöliittymät ja listaa päivitetään sitä mukaa, kun uusia käyttöliittymiä tulee. Ilmoitathan tähän viestiketjuun, jos listasta puuttuu jokin käyttäjien tekemä sovellus.

Jos termi käyttöliittymä on jollekin vieras, niin esim. http://fi.wikipedia.org/wiki/K%C3%A4ytt%C3%B6liittym%C3%A4 ' TARGET='_blank voi luntanta. :)

Viralliset käyttöliittymät:

    Viihde-digiboksi - Perinteisin käyttöliittymä, eli digiboksilaite itse, tarkoitettu kaukosäätimellä käytettäväksi http://elisaviihde.fi ' TARGET='_blank - Web-käyttöliittymä, tarkoitettu internetselaimella käytettäväksi http://m.elisaviihde.fi ' TARGET='_blank - Mobiilikäyttöliittymä, tarkoitettu kännykällä käytettäväksi http://palsta.elisa.fi/index.php/topic,683.0.html ' TARGET='_blank - Apuohjelma Windows Vistan ja Windows 7:n työpöydälle, tarkoitettu käytettäväksi suoraan työpöydältä

Epäviralliset, käyttäjien tekemät käyttöliittymät:

    http://hopeinenomena.net/viewtopic.php?f=84&t=140025 ' TARGET='_blank - Työpöytäkäyttöliittymä Macille, tarkoitettu käytettäväksi suoraan työpöydältä (tukee Leopardia ja Snow Leopardia) http://palsta.elisa.fi/index.php/topic,1687.0.html ' TARGET='_blank - Työpöytäkäyttöliittymä Windowsille, tarkoitettu käytettäväksi suoraan työpöydältä (tuki Windows XP:stä ylöspäin, saattaa toimia myös vanhemmilla Windows-versioilla)

Mainittakoon, että kaikki käyttöliittymät mahdollistavat tallenteiden hallinnoimisen ja katsomisen (pl. m.elisaviihde.fi, jonka avulla voi ainoastaan hallita tallenteita ja tallennuspyyntöjä). Osa käyttöliittymistä tarjoaa hieman eri ominaisuuksia ja samoja ominaisuuksia eri tavoilla, joten itselleen sopivimman löytää vain kokeilemalla ja mikäänhän ei tietenkään estä käyttämästä vaikka kaikkia! 8)


Tämähän ei ole käyttöliittymä, mutta kun silloin tällöin tulee eteen tilanne, että olisi kiva saada tallenteet ladattua omalle koneelle, niin täältä http://palsta.elisa.fi/index.php/topic,969.0.html ' TARGET='_blank löytyy siihen vähän apuja.
Onhan sitten vielä kolmas kategoria: "Virallisen epäviralliset"  ;)

http://palsta.elisa.fi/index.php/topic,3210.msg25379.html#msg25379

Onhan sitten vielä kolmas kategoria: "Virallisen epäviralliset"  ;)

http://palsta.elisa.fi/index.php/topic,3210.msg25379.html#msg25379


se on todella hyvä uutinen.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki
Lisätty listaan Android- ja iPhone-sovellukset.
Mutta onko mitenkään mahdollista katsoa tallenteita kännykällä/Tabillä?
(HTC Desire HD ja Samsung Galaxy Tab)
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki

Mutta onko mitenkään mahdollista katsoa tallenteita kännykällä/Tabillä?
(HTC Desire HD ja Samsung Galaxy Tab)


Tällä hetkellä ei ole.
eviihde on myös windowsille http://www.eviihde.com/eviihde/Etusivu.html
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki

eviihde on myös windowsille http://www.eviihde.com/eviihde/Etusivu.html


Kas, unohtunut päivittää, päivitetty nyt.
Käyttäjätaso 5

Asentelin eViihteen Windows version 0.3.0.0 jokin aika sitten. Nyt huomasin , että olet julkaissut version 0.4.0.0. Kiitos.

Päivitin uusimpaan siten , että poistin ensin vanhan ja asensin sitten uuden. Mahdoinko tehdä turhaa työtä vai voiko sovelluksen asentaa vanhan päälle suoraan?

Jokin pieni asennusohje lataussivulla olisi poikaa  ;)


Riippuu miten asensit. Jos käytit installeria, niin se imaisee käynnistäessä uuden version suoraan vanhan päälle ilman käyttäjän tarvetta tehdä muuta kuin hyväksyä päivitys alussa. Jos otit zip:in niin pura vain ja raahaa vanhan päälle - pitäisi toimia.

Eli ei tarvetta uninstallille kummassakaan tapauksessa.

Ohjeet tulee varmaan pikapuolin. 🙂
Käyttäjätaso 5

Ymmärsin , että päivittelet versioita kohtalaisen tiuhaan  😉.


OSX versio saa ehkä tiuhempaan, kun pääkoneena on Mac. Win7 on virtuaalisena tuossa levynkulmalla. Mutta kyllä toi winkkariversiokin kehittyy tuossa kokoajan. Menee nyt paljon aikaa sekalaiseen muuhun ja OSX version siitämisessä XCode4:lle ja SnowLeo/Lion suuntaan + total rewrite koodille sen takia... ei olisi pakko, mutta. ;)

4kk oli karkeasti 0.3 -> 0.4 välissä. Että en tiedä onko se nopeaa. :)

Versioistahan uusin OSX on "tuotantokelpoinen", kun Windows versio on "beta". Siitä puuttuu vielä palasia, kuten Facebook. Toisaalta winkkariversiossa on lataus-jono kun OSX versiossa sitä ei ole (vielä)...

Tässä on menossa paljon ja kaikenlaista, joten voi olla, että eV tarvitsee uuden jatkajan jos hommat lähtee menemään siten kuten on "uhkana". Myös 2v "kytkyaika" on loppumassa, joten sekin häilyy tuolla.

(Groooner, potki niitä tekniikan porukoita, että toisivat VDSL2:n tänne... 24128/1020 24/1 linjalla... ei se paljon parempi voisi olla?) 😉
Enpä saa eViihdettä toimimaan. Kaatui siihen vaiheeseen, kun hakee polkuja.
Windows Vista, F-Secure (Elisan). Onks neuvoo?

Kun yritän uudelleen, niin heittää heti herjan, että lopettanut toiminnan

Enpä saa myöskään rasva-apinaa toimimaan!
Nyt on saatavilla epävirallinen Elisa Viihde -sovellus myös Windows Phone 7:lle: Viihde Manager. WP7-puhelimen omistajat voivat ladata sovelluksen suoraan http://windowsphone.com/s?appid=7546eadb-164b-4bf5-98bf-4be4b3d8912d ' TARGET='_blank

Jos WP7-puhelinta ei löydy, niin sovelluksesta löytyy Youtubesta lyhykäinen esittely: http://www.youtube.com/watch?v=fenMJV6RFLw
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki

Nyt on saatavilla epävirallinen Elisa Viihde -sovellus myös Windows Phone 7:lle: Viihde Manager. WP7-puhelimen omistajat voivat ladata sovelluksen suoraan http://windowsphone.com/s?appid=7546eadb-164b-4bf5-98bf-4be4b3d8912d ' TARGET='_blank

Jos WP7-puhelinta ei löydy, niin sovelluksesta löytyy Youtubesta lyhykäinen esittely: http://www.youtube.com/watch?v=fenMJV6RFLw


Mainiota, lisätty listaan! 🙂
Käyttäjätaso 5

Enpä saa eViihdettä toimimaan. Kaatui siihen vaiheeseen, kun hakee polkuja.
Windows Vista, F-Secure (Elisan). Onks neuvoo?

Kun yritän uudelleen, niin heittää heti herjan, että lopettanut toiminnan

Enpä saa myöskään rasva-apinaa toimimaan!


Kuten tuolla toisaalla totesinkin;

Tutkin tässä loman alkamisen kunniaksi tuota eViihteen windows versiota, 0.4.3.1 sisältää nyt korjaukset tuohon vikaan. Jostain syystä, joku päivitys winkkariin perhaps, tunnuksen ja salasanojen tallennus tökkii. Tästä johtui mainittu täysjumi käynnistäessä.

Zip päivitetty. Ja installerilla asentaneet saavat heti käynnistäessään uuden version.

Ihmettelen, kun lomallani kerkeän, tuota salasanan tallennusvaikeutta.

Ja se polkujen lataaminen voi kestää pienen ikuisuuden jos kansioita ja alikansioita on "miljoona". Maltti on valttia, api.elisaviihde.fi kun taitaa vähän iltaisella yskähdellä... 🙂
Käyttäjätaso 1
Listaa voisi päivittää sen verran, että Elisan puolella mainittaisiin uusien/isojen android- ja iOS-lautojen osalta nyt myös mahdollisuus tallenteiden katsomiseen. Epäviralliselle puolelle voisi lisätä vanhempien/pienempien android-laitteiden käyttöliittymä Viihde - Open With Player :

http://palsta.elisa.fi/index.php/topic,5692.0.html
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki

Listaa voisi päivittää sen verran, että Elisan puolella mainittaisiin uusien/isojen android- ja iOS-lautojen osalta nyt myös mahdollisuus tallenteiden katsomiseen. Epäviralliselle puolelle voisi lisätä vanhempien/pienempien android-laitteiden käyttöliittymä Viihde - Open With Player :

http://palsta.elisa.fi/index.php/topic,5692.0.htmlHyvät huomiot, päivitetty.
Mikäs ajatus tossa on takana, että tableteilla tallenteita pystyy katsomaan vain wlanin yli.
Kunniamerkki

Mikäs ajatus tossa on takana, että tableteilla tallenteita pystyy katsomaan vain wlanin yli.


Luultavasti se, että 3G yhteydet harvoin pääsevät _luotettavasti_ vaadittuun nopeuteen. Tällöin tallennuksien katseleminen tuottaisi vaan turhaa päänvaivaa, kun katselu pätkisi.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki


Mikäs ajatus tossa on takana, että tableteilla tallenteita pystyy katsomaan vain wlanin yli.


Luultavasti se, että 3G yhteydet harvoin pääsevät _luotettavasti_ vaadittuun nopeuteen. Tällöin tallennuksien katseleminen tuottaisi vaan turhaa päänvaivaa, kun katselu pätkisi.


Juuri näin ja vaikka nopeus riittäisikin, mobiiliverkon luonteesta johtuen ping on monesti niin suuri, ettei vasteaika riitä siltikään videostriimin luotettavaan toistamiseen.
Käyttäjätaso 1
Kunniamerkki
Olen tässä jo jonkin aikaa odotellut, että nuo otsikon kanavat saisivat puhelinsovelluksessa sen harmaan tv-ruudun tilalle kanavan oman logon. Ei liene kovin iso asia fiksata?  :)

(Nokia N8/Belle)
Nostinpa tämänkin esille, kun moderaattorit eivät ole ehtineet tai halunneet.

Edit:

Nyt näkyy tämä tulleen kellutetuksi.

Kiitos:)
Käyttäjätaso 5
Kuten jo irc;in puolella totesin, eViihteen jatkolle on kaksi vaihtoehtoista polkua:

 1) joku halukas ottaa koko projektin koodeineen ja sivustoineen + tukiposteineen itselleen (sovitaan käytännön asiat yksityisesti)

 2) pistän koodin julkiseen jakoon jollakin yleisellä lisenssillä ja tuki/sivusto/fb/twitter sulkeutuu aikaa myöten

Eli nyt on hyvä hetki halukkailla ottaa ja lähteä pyörittämään hommaa eteenpäin. 1-optiolla kehittäjä voi pitää itse langat käsissään ja tehdä jatkoa mieleisellä tavallaan. 2-optiossa, no kuten free-softahommissa, tuloksena voi olla kymmenen eri versiota...

Omalta osaltani tämä projekti on taputeltu ja tekeminen on hiipunut muiden kiireiden takia totaalisesti.
Olisiko mahdollista saada tuohon viihde-vimpaimen ohjelmien poistoon jonkunnäköinen varmennus? Olen pari kertaa vahingossa poistanut ohjelman klikattuani ohi Katsele-napista ja tuo Poista tallenne -nappi todellakin poistaa tallenteen kyselemättä mitään. Enkä ainakaan ole löytänyt tuolta elisaviihde.fistä mitään poistetut ohjelmat kohtaa, joten ohjelmat ilmeisesti katoavat täydellisesti heti.

Tuon aloitusviestin linkin viihde-vimpaimeen voisi myös korjata, kun nyt se ohjaa vanhalle foorumille, joka ei enää ilmeisesti toimi. En tiedä vaikka vimpaimesta olisikin jo tehty joku päivitetty versio, joka tuon varmistuksen haluaa, kun en pääse mahdollista uusinta versiota lataamaan. 
Tälle laitteelle on custom firmware jolla saa paljon uusia ominaisuuksia kyseiseen LAITTEESEEN...

Olisi hienoa jos joku hyvä koodaaja osaisi tähän laitteeseen saada myös toimivan elisa viihteen tallenteiden katsomisen.

Löysin laitteen customointiin omistautuneelta foorumilta tälläisen lupaavan linkin, jossa luvataan että aukeaa streami kuin streami.

Tässä on myös linkki uusimpaan custom firmwareen.

Toimivasta modista ainakin minä lupaan 10€ palkkion.
Morjes,

vaimon kyselyyn (Viihde kontekstissa) digipoksista makuuhuoneessa menin hiljaiseksi tajutessani että ei taida Viihde konsepti tukea useampaa päätelaitetta (tai ainakaan en halua maksaa lisä-Pacesta markkaakaan).

Kunnes MikroBitissä tuli esiin NotOnlyTV medialaatikko jossa pyörii Android. Android-ElisaViihde-App ja NotOnlyTV ratkaisisi ongelmani!

Mutta, tietääkö kukaan, tai voisiko joku kokeilla, löytyykö play-nappula myös kun sovellus pyörii mainitulla NotOnlyTV laatikolla?

t. Timo

Osallistu keskusteluun