Kysymys

Elisa Viihteen n. kerran tunnissa pätkäisy

  • 12 lokakuu 2014
  • 3 kommenttia
  • 1023 katselukerrat

Meillä on tällä hetkellä seuraavanlainen konfiguraatio:

Elisa viihteen kaapelimodeemipurkki, johon on kytketty viihde-boksi. Kaapelimodeemista menee johto talon ethernettiin. Teknisessä kaapissa on Netgearin yhdistetty reititin ja wlan purkki, josta jaetaan muihin huoneisiin. 

1. ongelma on se, ettei valkoista Pacen lootaa saa siltaavaksi, eli käytännössä Netgear siirtää sisäverkon hallinnan hallitsemattomalle Pacelle. 

2. ongelma on, ettei elisaviihde -boksin wlania saa pois päältä, joten se kelluu turhaan viemässä kanavia.

Jokatapauksessa, noin kerran tunnissa yhteys katkeaa ja palautuu toimintaan kun käy komentoriviltä kutittelemassa ipconfig /renew

Ongelman saa toistettua myös korvaamalla Netgearin purkki perinteisellä, tyhmällä switchillä, eli hyvin todennäköisesti Netgearin purkki ei ole tässä syypäänä.

Minkähän takia vielä tänä syksynäkin tarjotaan tuota "valkoista pakettia" kun kaikissa mainoskuvissa jne. mainostetaan tuota mustaa, uudempaa purkkia? Tosin sekään ei taida ratkaista tuota siltaus -ongelmaa. Ilmeisesti kaapelimodeemipuolelle ei ole siltaavaa purkkia saatavilla? Montako yhtäaikaista laitetta Pacen kaapelimodeemipurkki kestää? Mielestäni ongelmat pahenevat heti, jos laitteiden määrä ylittää viiden. Jos normitilanteessa käy katselemassa tuolta 192.168.100.1 niin vekotin tunnistaa 13-15 laitetta verkossa.

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

3 kommenttia

Tähän ei taida olla mitään kommentteja?
Käyttäjätaso 6
Yhteys ei siis pätki, jos käytössä on ainoastaan Pace C2300 kaapelimodeemi?

Meillä valitettavasti ei ole tällä hetkellä muita modeemeja tarjolla. En ole testannut kuinka monta laitetta tuo kestää, mutta varmasti on toiminut 8 laitteella. Useampaa laitetta ei ollut lähettyvillä jota yhdistää tuolloin. Jos yhdistät suoraan Pacen wlaniin useamman laitteen ilman netgearia, niin minkälaisia ongelmia sinulle tulee tuosta?

Mainostettua mustaa digiboksia ei ole tuettu kaapeliviihteessä, joten tästä syystä sinulle toimitetaan Pacen sinivalkea digiboksi. 
Vaihdoin nyt tuon Netgearin pois ja korvasin sen ns. "tyhmällä" perinteisellä switchillä. Verkko tuntuu toimivan hieman paremmin, mutta samalla tietysti menetin sisäverkon hallinnan. Esimerkiksi ethernet -liitännällä olevalle tulostimelle ei Pacen boksissa voi varata kiinteää IP osoitetta. Käytännössä siis aina kun haluaa tulostaa, täytyy asennusprosessi tehdä uusiksi, koska IP osoitteet vaihtelevat villisti. Nassikka sentään löytyy nimellä. Jos laitteita on runsaasti, Pacekin alkaa hyytyä. Nyt ainoa ongelma on tosiaan tuo hallinnan puute ja se, että IP osoitteet vaihtelevat joissakin laitteissa varsin satunnaisen tuntuisesti. Jos syöttää käsin IP:t, laite saattaa silti tarjota samaa osoitetta jolloin syntyy konflikti. Kaikissa laitteissa käsin syöttö ei myöskään onnistu.

Toinen ominaisuus jonka menettää, jos käyttää Pacea wlan tukiasemana on mahdollisuus pystyttää ns. vierailijaverkko. Aikaisemmassa konfiguraatiossa vierailijat eivät päässeet sisäverkkoon vaan omaan eristettyyn alueeseen. Toki tällaiset vaatimukset ovat aika kaukana ns. keskivertokuluttajan vaatimuksista, joten siinämielessä ymmärrän ettei tuon kaltaiasta hallintaa peruskäyttäjille tarkoitettuun laitteeseen haluta edes ympätä.