Kysymys

Elisa Viihteen tukiasema ja katkeavat SSL-yhteydet

  • 20 helmikuu 2013
  • 1 kommentti
  • 2145 katselukerrat

Omassa kotikoneessa Elisa Viihteen nettiyhteydellä usein käytetyt HTTPS-sivustot hidastuvat hiljalleen ja lopulta lopettavat satunnaisesti vastaamasta kokonaan kaikilla selaimilla (IE, Firefox, Chrome testattu). Ongelma jatkuu ja yleensä vasta buutti auttaa asiaan. Chromen error on "chrome ie Error 7 (net::ERR_TIMED_OUT): The operation timed out", muilla selaimilla vastaavat virheet.

Ongelma alkoi aikanaan Win7:ssa FB:n, GMailin ja Skydriven kanssa, siirtyi päivityksen myötä Win8:iin. Muilla laitteilla saman Elisa Viihteen tukiaseman takana ei ongelmia edes samaan aikaan. Muut laitteet ovatkin WLAN:lla kiinni, ja kotikone ainoa joka on LAN-piuhalla. Vedin lopulta kasikäyttiksen kokonaan uusiksi (levyn formatoinnista lähtien), mutta tuoreessa, käytännössä puhtaassa asennuksessa sama ongelma palasi heti.

Kaikki koluttu mitä itselle tulee mieleen: IE:n asetukset, Chromen asetukset, palomuuriasetukset, ajurien päivitykset, sertifikaattistoren tyhjennys, selainlaajennuksien disablointi jne.

 

Eli kun uudelleenasennuskaan ei auta, ainut syyllinen tuntuu olevan Viihde-tukiasema. Ilmeisesti se sekoilee jotain langallisten yhteyksien NAT:n kanssa tms? Onko kenelläkään muulla ollut vastaavaa? Kyseessä valkoinen tukiasema, softaversio B13002-Elisa8-62825.

1 kommentti

Tiedoksi jos muille tulee samaa vastaan: näyttää että ongelma katosi sen jälkeen kun tuki päivitti reitittimen firmwaren ysiversioon.

Osallistu keskusteluun