Kysymys

Elisan kaapelimodeemin vaihtoNäytä ensimmäinen kirjoitus

107 kommenttia

Itselläni tuo kyseinen boksi boottaa itseään silloin tällöin ja netti saattaa katketa pitkäksikin aikaa. Firmware päivitys tuohon ilmeisesti auttaisi.
tällä hetkellä tämmöinen firmis
Firmware Name: epc3825-v302r12901-100201c.bin
Firmware Build Time: Feb 02 2010 15:45:18

olen koittanut useasti bootata modeemia, jotta se hakisi jotain päivitystä, mutta ei ole tuottanut tulosta.
Tosin olen saunalahden asiakkaana kyseessähän on kuitenkin jollain tapaa sama pulju, soitin aspaan ja sanoivat selvittävänsä asiaa ja sitten tuli vaan tekstiviesti että ei ole firmware päivitystä saatavilla. Ihan tuota selitystä en kyllä niele, mitähän tässä pitäisi tehdä?

niin ja tosiaan kirjoitan tänne, koska en muualta oikein muualta löytänyt vastaavaa ongelmaa.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
Äsken meni netti poikki ja kuikuilin Ciscon valoja, niin uusi firmishän sinne lykättiin.
Päivitysaika iltahässäkän aikaan ei ollut kyllä ihan järkevin.
Aamuyö klo 04 olisi ollut sopivin, vaan enpäs olisi tuota sitten hevin huomannut.

Model: Cisco EPC3825
Vendor: Cisco
Hardware Revision: 1.0
MAC Address: 54:d4:xx:xx:xx:xx
Bootloader Revision: 2.3.0_R3
Current Software Revision: epc3825-v302r125533-111003c-ELS-TR69
Firmware Name: epc3825-v302r125533-111003c-ELS-TR69.bin
Firmware Build Time: Oct 3 15:51:55 2011
Cable Modem Status: Operational
Wireless Network: Enable

EI SAA SILLAKSI edelleenkään tätä ilman puukotuksia.
Mikähän siinä oikein mättää ja kenen toimesta?  :-  >:(

Nopeudet kohdillaan. Uploadkin pitkästä aikaa taas likimain maksimia. Tiedä sitten onko pysyvää?
Itsellä oli viime viikkoon asti EPC 3000 käytössä, jonka ostin kympiltä ja softa oli vakio mikä tuli mukana, joku 2009 päivätty. Se lopetti toimintansa elisan kapasiteettipäivitysten jälkeen (sai linjan, tila operational, mutta IP:tä ei tullut).. ennen logeista näkyi aina kun elisa yritti tuputtaa bewanin firmistä liittymään ja cisco latas sen ja sanoi että "invalid sw file" tms., nyt taas firmware updaten kohdalla logeissa näkyi "server not present", eli purkki ei edes pystynyt latamaan tuota elisan tarjoamaa väärää firmistä mite se oli aina yrittänyt ladata ennenkin.. joten jotain muuttui, tuntuu kuin dhcp palvelin ja ciscon clientti ei keskustelisi keskenään.. resetoin epc 3000:n sata kertaa ja kyllä se samannimisen saunalahti_120.cfg:n lataa ja tilat operational ja samat privaatti-ip:t mitä aina ennenkin (10.10.xx.xx), mutta IP:tä ei tule..

Joten onko miten muilla tuo epc3000 toiminut nykyään? Mitään tietoa pystyykö tohon puukottamaan jostain uudempaa firmistä, dna:n tai soneran verkossa käyttö tietysti varmaan riittäisi, siellähä on uudempi softa jaossa..?

No asiasta sitten seuraavaan, tilalla on nyt epc 3825 johon elisa tunkas uusimman firmiksensä, siltaavaks ei tosiaan saa ilman puukkoa.. preworkingmoden vaihto working_mode:ks firedebugilla ja joku arvo 1 -> 2 tais riittää, että purkki muuttui siltaavaksi. Huomasin kuitenkin erään ärsyttävän piirteen tässä, jos olin routed modessa disabloinut wlanin, niin siltaavassa tilassa wlan oli taas päällä, eikä hallintasivulla ollut kuin manual tai wps configurointi valittavissa, ei ollenkaan disabled/enabled valintaa wlanille itselleen..

Onko ehdotuksia miten sais puukotettua wlanin myös pois päältä siltaavassa tilassa, jotenkin idea häviää siltaavasta tilasta jos perään lyö toisen routerin jossa on myös wlani..?

Ja miten elisan päädyssä, onko mitään toivetta saada tuota siltaavaa tilaa näkymään oletuksena firmiksessä, kuin myös tuota wlanin on/off valintamahdollisuutta siltaavassa tilassa.. huomasin myös ennen kuin firmis kerkes päivittyä että alkuperäisessä oli logit näkyvissä, elisa on ystävällisesti piilottanut kaikki WAN logit, jotta asiakas ei pääse näkemään pätkiikö modeemin linja..
epc3825-v302r125533-111003c-ELS-TR69 firmiksellä firebug bridged tunkkauksen jälkeenkin, kyllä wlanin saa pois kun laittaa manual ja tallentaa asetukset. Ei löydy enää skannauksella.Muutin myös asetuksiin WPA-2/AES, salasanan, kanavan 1 ja ssid:n mutta tuskin on merkitystä. En jaksanut testailla enempää :)

Jostain syystä Basic settings näyttää kyllä edelleen, että valittuna olisi WI-FI protected setup, mutta wireless link valo sammuu kyllä enkä löydä sitä skannaamallakaan :D

Ei voi taas todeta muuta kuin, että ihme touhua.
Wlan oli lähteny käyntiin yksinään päivän aikana, joten johtuisiko pienestä bugista että menee jumiin asetuksia muutettaessa ja sitten osaa resetoida jossain vaiheessa itsensä. Vmp ja seuraavaa updatea odotellessa 😞
Muutin taas asetuksia ja tallensin ja nyt wlan on pysynyt pois päältä jo toista päivää. Tällä kertaa piilotin ssid:n. Tuskin kuitenkaan riippuu kentästä mitä muuttaa. Oisko sitten että bootissa ottaa taas defaulttina wlanin ylös ja virhetilanteessa boottailee itseään herkästi..
Olisikohan mahdollista perustaa Cisco epc3825 oma bugi/kehitys/firmware säie ja jatkaa juttua siellä?

Osallistu keskusteluun