ElisaViihde ipad apissa näkyy valtavan iso roskakori


Käyttäjätaso 2
O

Olen aikoja sitten huomannut, että palveluun on tehty roskakori josta voi palauttaa tallenteita joita vahingossa on poistanut. Olen myös lukenut että roskakori ei vaikuta omaan tilankäyttöön ja että roskakorista poistetaan automaattisesti tallenteet 30 päivän kuluttua.

Vaan kun tuli tarve palauttaa tallenne niin meni sormi suuhun.

Tiesin minkä tallenteen vahingossa olin poistanut mutta en ollut varma miltä kanavalta olin sen tallentanut. Selailin ja selailin poistettuja tallenteita ja huomasin selattuani tovin, että ne tulee jotenkin kanavittain.

Havaintoni mukaan poistetut tallenteet pysyvät roskakorissa mainittua 30 päivää pidempään... itse asiassa näyttäisi pysyvän ikuisesti, sillä minulla on tällä hetkellä melkein 4000 poistettua tallennetta.

Näiden joukosta on melko vaikeata löytää se jonka juuri vahingossa tuli poistaneeksi.

Edellämainitusta johtuen ehdoan, että:
  • Elisa tsekkaa poistumissäännön uudestaan
  • Tulevaan versioon tehdään poistettujen ohjelmien luettelo pinomaiseksi, eli viimeisin ensimmäisenä ja ensimmäinen viimeisenä.

10 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Kuinka vanhoja sulla siis tuolla on vielä roikkumassa? Noiden pitäisi automaattisesti poistua tuon 30 päivän jälkeen tai jos 2 vuotta tulee ennen sitä tallenteelle täyteen.

Meinaatko tuon pinoamisen osalta noita aikamääreitä miten tarkemmin? Viimeisin roskakoriin poistettu vai viimeisin luotu tallenne roskakorissa?
Käyttäjätaso 2
Katselin tarkemmin roskakorin sisältöä eilisen iltakatsomisen ja -poistamisen jäljiltä (kuva roskalaatikon alusta).
Vihreällä merkkaamani poistin eilen. Punaisella merkkaamani olen poistanut viimeistään viikon jälkeen tallenteen tekemisestä.
Huomaa Viitos-kanavan ensimmäisen tallenteen päiväys 2017 lopulta eli yli 2 vuotta sitten tehty ja poistettu tallenne.
Huomaa myös että kaikki poistetut on edelleen palautettavissa 29 päivää riippumatta tallenteen iästä.

Pinolla viittaan poistamisajankohtaan eli poistamisjärjestykseen; viimeiseksi poistettu listan ensimmäisenä ja vanhin poistettu listan hännillä poistohetken mukaisessa järjestyksessä.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Tuo 2 vuotta tulee tuolle punaiselle merkatulle tallenteelle täyteen vasta 2.12.2019 eli se ei kierrä tuota kahden vuoden sääntöä ;)

Pinoaminen ainakin itselläni toimi juuri kuvaamallasi tavalla, eli poistetut ohjelmat oli listalla siinä järjestyksessä kuin poistoja tein ja uusin poisto ylimpänä. Pystytkö testaamaan tuota vielä ja tarkistamaan että miten tuo sinulla käyttäytyy?
Käyttäjätaso 2
Siis... 30 pv poistetuille ja 2 vuotta poistamattomille lienee se sääntö?

Seurailen pinoa
Käyttäjätaso 2
Poistin nyt yhden Femman ja yhden mtv3:n tallenteen ja ne siirtyvät pinon päällimmäisiksi ja näkyivät heti.
sen jälkeen poistin pari viitos-kanavan tallennetta ja hups, pino sortui ja postetut tallenteet lipuivat kaikkien vitoskanavalta poistettujen tallenteiden jälkeen. Vitoskanavan tallenteet tulee siis ekana nousevassa tallenneajassa...

Tässä kuva kaapattuna pinon päältä ja vitoskanavan katkokohdasta.

Käyttäjätaso 2
Testasin lisää, katsoin kaksi tallennetta jotka poistin digiboksilla, ne nousivat pinon huipulle.
Poistin yhden tallenteen käsin, sekin meni pinon huopulle.
Poistin neljänne ja pino sortui nyt Sub-kanavan tallenteen poiston vuoksi. Sub kanava näkyy nyt pinon huipulla nousevassa ikäjärjestyksessä.Käyttäjätaso 2
hetki sitten lähdin testaamaan lisää.
poistin yhden viitos-kanavan tallenteen joka toi pinon roskakorin alkuun niinkuin pitikin.
poistin toisen jolloin pino romahti ja ensimmäiseksi tuli vanhin viitos-kanavan poistettu tallenne. Poistettu tallenne löytyy ko kanavan viimeisenä ja putää selailla esiin jos kiinnostaa.
poistin hero-kanavan tallenteen jolloin roskakorin sisällöksi muodostui hero-kanavan vanhon tallenne. Poistettu tallenne löytyy ko kanavan viimeisenä ja putää selailla esiin jos kiinnostaa.
poistin liv-tallentee jolloin roskakorin päällimmäiseksi tuli vanhin liv-tallenne. Poistettu tallenne löytyy ko kanavan viimeisenä ja putää selailla esiin jos kiinnostaa.

tämä kaikki ios ipad -apilla tehtynä.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Kiitos kattavasta testailusta ja selonteosta, nyt pääsin kärryille miten siinä logiikka ei siis toimi noiden osalta! 🙂 Raportoin tästä eteenpäin, katsotaan josko saataisiin tuohon jotain selkoa 🙂
Käyttäjätaso 2
Lisään vielä havaintolistalle, että eilen tyhjensin roskakorin.

Kaikki näytti hyvältä eilen ja muutama tallenne jonka sain katsottua ja muutama turhake poistui ja pinoutui juuri niinkuin pitikin.

Mutta hetki sitten poistin yhden Hero-tallenteen eilispäivältä ja samalla roskakori kaikkine vanhoine jo tyhjennettyine tallenteineen pomppasi esiin nurkan taka bittien hautausmaalta.Pahoitteluni kirjoitusvirheistä, minulla on selvästi liian pyöreät sormenpäät ja olen liian hätäinen painamaan enterin vastinetta.
Käyttäjätaso 2
Vielä viimeinen lisäys:

iPad-versioon tuli roskakorituki 12/12/2017.
Minusta näyttää siltä, että kaikki sen jälkeen poistamani tallenteet ovat roskakorissa ihan turhaan ja se maksaa Elisalle levytilana aika pitun monta teratavua kun huomioidaan koko asiakaskuntanne.

Jos analyysini on oikea voisitte hyvittää minulle löytypalkkiona Viihteen kuukausimaksut tästä eteenpäin seuraavaksi kymmeneksi vuodelsi.
Se olisi uroteko.

Osallistu keskusteluun