Kysymys

En pääse enää Microsoftin palveluihin (verkko-ongelma)

  • 14 tammikuu 2012
  • 6 kommenttia
  • 2680 katselukerrat

Olen kärsinyt hieman erikoisesta ongelmasta tässä muutaman päivän. Käytössä siis Elisa Viihde kaapelimodeemi.

Ennen verkko on toiminut tässä liittymässä moitteetta (mitä nyt hidastellut ja jumiutellut ja katkeillut silloin tällöin, mutta se nyt on "normaalia" satunnaista häiriötä).

Nyt kuitenkin on muutaman päivän ajan ollut erikoinen ongelma; en nimittäin pääse enää microsoftin updateen windows updaten kautta, eikä myöskään Live Messenger suostu enää yhdistämään palveluun. Muuten verkko toimii normaalisti ja esim. selaimella pääsen microsoftn verkko-osoitteisiin, kuten microsoft.com, windowsupdate.microsoft.com, msn.com jne. Mutta vähän ikävää kun ei toimi tuo windows update ja messenger enää ollenkaan. Virhekoodia 80072EFD pukkaa win7:n updatesta updatesta, eli ei saa yhteyttä palveluun. Messenger antaa virhekoodin 800488eb.

Nämä palvelut ovat siis toimineet moitteetta kyllä aikaisemmin (sen muutaman kuukauden kun minulla on ollut Elisa Viihde Kaapeli). Nämä ongelmat alkoivat ilmestymään muutama päivä sitten. Liekö piratebay-eston sivussa blokkailtu vahingossa vähän muitakin yhteyksiä, mene ja tiedä?

Kaapelimodeemin asetuksiin tai tietokoneen asetuksiin, palomuureihin (windowsin oma vakiopalomuuri) tms. en ole tehnyt mitään muutoksia, eli käyttäjän toimista nämä ongelmat eivät voi johtua, koska aiemmin on toiminut nämä Viihde Kaapelin aikaan, enkä ole muuttanut tässä välissä mitään asetuksia itse.

Olen kokeillut korjata ongelmaa buuttaamalla kaapelimodeemin kerran menetelmällä virtajohtojohto hetkeksi irti ja sitten takaisin kiinni, mutta ei auttanut. Mitäs seuraavaksi kannattaisi kokeilla, vai vikailmoitustako tästä pitää alkaa tekemään Elisalle?

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

6 kommenttia

Onko sulla palutuspisteitä käyössä? Koita ottaa palomuuri / virustorjunta kokonaan pois päältä ja sitten koittaa uudestaa. onko aito windows ja aitous tarkastus tehty ?

http://windows.microsoft.com/en-GB/windows-vista/Windows-Update-error-80072efd
On aito käyttis ja ei auta vaikka otan winkkarin palomuurin pois päältä. Virustorjuntana on MS Security Essentials, joten ei senkään pitäisi kyllä Microsoftin päivityksiä estellä.

Onhan tämä käsittämätöntä kun yhtäkkiä vain lakkaa toimimasta vaikka en itse ole tehnyt mitään muutoksia mihinkään. Siksi epäilenkin vahvasti, että vika ei voi olla minun päässä vaan jotenkin Elisan verkossa.

Palautuspisteisiin ei tekis mieli lähteä tässä kohtaa sentään vielä, kun luulisin että ongelma voisi ratketa jotenkin muutenkin. Varsinkin kun selvästi näyttäisi kyseessä olevan jonkinlainen verkko-ongelma, syystä että myöskään Live Messenger ei saa enää yhteyttä, eli ongelma ei ole vain Updatessa.

Sellainen huomio muuten vielä, että tuo Messenger toimi noin vajaan vuorokauden vielä sen jälkeen kun nuo updatet eivät enää saaneet yhteyttä, sitten loppui vasta senkin yhdistäminen. Eli ihan samalla sekunnilla eivät nuo yhteydet katkenneet.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_xp-windows_programs/windows-live-messenger-error-code-800488eb/e7ac1f72-49a5-414c-9f8b-483b589536e5 ' TARGET='_blank on keskustelua mainitsemastasi Messengerin virhekoodista. Siellä kehotetaan tarkistamaan, että tietokoneen päivämäärä ja kellonaika ovat oikein. Toinen konsti, mitä tuolla ehdotetaan, on tehdä korjausasennus Windows Live Messengerille.
Läppärillä toimii WLAN:n yli nuo molemmat messenger ja windows update (WLAN:n yli on pöytäkonekin), eli joku hemmetin outo vika on sitten tässä pöytäkoneessa, eikä verkossa itsessään varmaankaan. Tai jotenkin sitten vika on verkossa siten, ettei se vaikuta läppärin yhteyteen...en tajua.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
En usko, että vika johtuisi verkosta, kun nuo palvelut kerran läppärillä toimivat. Jos edellä mainitsemistani vinkeistä ei ole apua, suosittelen kokeilemaan niitä palautuspisteitä.
Käyn murossa nyt keskustelua vianselvityksestä (nimimerkki asikainl), kun siellä on usein expertiisiä näissä asioissa saatavilla. Alkaen tästä viestistä voi seurata ja kommentoida sen mukaan lisää mitä tuolta on selvinnyt lisää:

http://murobbs.plaza.fi/internet-tietoturva-ja-muu-tietoliikenne/562631-pienet-kysymykset-ja-vastaukset-ketju-10.html#post1707978719

EDIT: Ongelma saatu korjattua