Kysymys

Ensimmäiset käyttökokemukset

  • 5 joulukuu 2009
  • 4 kommenttia
  • 951 katselukerrat

Nyt sitten tuli viihdepaketti ja pääsin perehtymään siihen. Tässä muutama kommentti käyttöönotosta:

Ensin poistin vanhan virusohjelman ja otin tietokoneen irti verkosta siksi aikaa, kun asensin tikulla olevan F-Secure tietoturva ohjelman koneeseen. Asennusvaiheessa ilmoitti, ettei pysty hakemaan päivityksiä netistä (ei tietenkään, koska en halunnut mennä suojaamattomalla koneella nettiin ja verkkopiuha oli irti), F-secure asentui kuitenkin ok, jonka jälkeen käynnistin koneen uudelleen, mutta kas kummaa Windows Vista ei käynnistynytkään enää, näyttö oli mustana ja vain hiiren kursori näkyi. Netistä löysin sitten tietoa, että F-Securen ohjelmassa on bugi, joka saattaa sotkea Vistan etenkin, jos on asennettu SP2 päivitys (sama käynyt muutamalle sadalle käyttäjälle). Olipa muutaman tunnin homma, ennenkuin sain ongelman syyn selville ja sain palautettua System restorella tilan ennen asennusta. Tämän jälkeen asensin F-securen uudestaan ja tällä kertaa verkkopiuha oli kiinni, joten ohjelma haki päivitykset asennusvaiheessa ja sitten systeemi alkoi pelittämään. ELI PÄIVITTÄKÄÄ IHMEESSÄ TUOHON USB TIKKUUN SELLAINEN F-SECURE VERSIO, JOSSA TUOTA BUGIA EI OLE !

Seuraava ongelma oli Elisan ADSL-boksin Wlan verkoon kytkeytyminen muilla tietokoneilla. Ohjeita ei tullut Viihdepaketin mukana ja netistä oli hirveä homma kaivaa ohjeita asiasta. Homman tekee hankalaksi, ettei ADSL boksista ilmeisesti saa suojausasetuksia pois päältä, vanhassa ADSL boksissa en pitänyt päällä suojausasetuksia, koska ei ole naapurit vieressä. Elisan verkko näkyy mutta siihen ei pysty kytkeytymään ilman tunnusta. ADSL boksin pohjassa on MAC tunnus ja WPA key tunnus mutta en ainakaan tuolla tunnuksella päässyt kirjautumaan kannettavalla verkkoon. Jostain luin, että suojausasetuksia voi muuttaa Omaelisan kautta, mutta en löytänyt sieltä tuollaista kohtaa. Alkoi olla liian paljon jumppaamista ja iskin vanhan ADSL boksin kiinni ja johan alkoi taas pelittää. Vissiinkin parempi heittaa vesilintua tuolla Elisan ADSL boksilla. Laittakaa ohjeita paketin mukaan, ettei tarvitse vinkkejä keskustelupalstoilta hakea !

Saapas nähdä mitä kokemuksia tulee, kun kytken Digiboksin käyttöön  :)     

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

4 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki
Asetukset löytyy Oma Elisassa Viihde-välilehdeltä "Laajakaistamodeemin asetukset" -linkin takaa. Jos sinulla ei tuolla vielä näy Viihteestä/modeemista mitään, tietojen päivittyminen Oma Elisaan näkyville kestää pari kolme päivää siitä, kun Viihde on kuitattu toimitetuksi.

Huomioi tämä oman modeemin käyttämisessä:
http://palsta.elisa.fi/index.php/topic,277.msg1267.html#msg1267
Itse asiassa perjantaina tuli Viihdepaketti ja ADSL ei ole vielä kytketty 24 mb, vaan käytössä on vielä 1mb Elisa, joten ehkäpä siksi ei pääse omaelisan kautta modeemin asetuksiin. Pitääpä tsekata uudestaan, kun ovat nostaneet nopeuden. Nyt käytössä on A-Link RR24AP adsl modeemi eli Elisan aikaisemman ADSL paketin mukana tullut modeemi. Onko siihen ohjeita asetusten laittamiseksi Viihde paketille sopivaksi ?
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki

Nyt käytössä on A-Link RR24AP adsl modeemi eli Elisan aikaisemman ADSL paketin mukana tullut modeemi. Onko siihen ohjeita asetusten laittamiseksi Viihde paketille sopivaksi ?


Elisan puolelta ei ole tarjolla muita modeemeita varten muuta Viihde-ohjeistusta kuin tuo edellä mainitussa viestiketjussa linkitetty asiakastukisivuston FAQ-yleisohjeistus, jossa kerrotaan ainoastaan mitä pitää huomioida ja mitä portteja tulee ohjata, jotta Viihde-palvelut toimivat.
F-securen tietoturva-asetukset oli hakusessa kun piti liittää parit XP käyttiksen omaavat -PC:t, jossa yhdessä PS3 (Playstation 3) Media Server ja toisessa (HTPC) Twonky Media Server näkemään LinkStation Live CHL-verkkokovalevyn ( DLNA, uPNP) ja PS3.

Mikään esivalintainen KOTIVERKKO-TOIMISTO-... ei toiminut, jotta serveriohjelmat/verkkoasema kykenivät
näkymään/jakamaan yhtään mitään.

Vain Mukautetussa tilassa verkon sai toimimaan kuten aiemmin ( oli toisessa Zonealarm ja toisessa Sygate palomuurit).

Piti vaan puhkoa palomuuri melko hajalle jättäen jäljelle vain kaikki virus, troijan varoituksella näkyvät portit, yms.
En pidä todellakaan tätä hyvänä ohjeena mutta muuta ei voinut. Tietoa ei F-Securesta tältä osin löytynyt mistään.
Tuo verkkoasema oli tosi pitkään kateissa. Kolmannessa PC:ssä oli ELISAn f-secure, joka oli yhtä kiduttava kuin tämä Viihteen F-Secure Tietoturvapalvelu.

Olisi hyvä, jos joku tietäisi tarkkaan ottaen mitä aukkoja tarvitsee jättää auki ettei virus tahi muu iske kun noita yllämainittuja
ohjelmia/uPNP/DLNA laitteita liitetään..