F-Secure tuki loppunut

  • 17 maaliskuu 2017
  • 4 kommenttia
  • 371 katselukerrat

Uusiutuneen Elisa Viihteen yhteydessä vanha kotikoneeni - nykyään lähinnä lasten käytössä - jäi ilman Elisan F-Secure tukisopimusta. Kysymys: Toimiiko koneessa oleva vanha F-Secure vielä virustorjujana sillä päivitystasolla mihin se jäi (2/2017), vai pitääkö se poistaa ja hakea käyttöön jotain muuta?

Koneen käyttis on Windowa Vista.

4 kommenttia

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +1
eri antivirukset voivat hoitaa lisenssin päättymisen eri tavalla, toiset terminoi toiminnan välittömästi ja toiset jää vanhoille tunneisteille, tässäkin tapauksessa voi käytännössä sanoa että viikon vanhoilla tunnisteilla ei voi suojata.

sinun tapauksessa poista f-secure ja voit ehkä jopa joutua käyttämään f-secure poistotyökalua ja asenna ilmainen tilalle. en tässä tapauksessa anna suosituksia ja linkkejä mutta vältä huijaus ohjelmat. miksi ilmainen, seuraavassa syy.

windows vista: virallinen tuki päättyy 11 huhtikuuta 2017 ja karkeasti toukokuussa vista on tietoturvapommi. en suosittele vistaa enää tässä tilanteessa. jäljelle jää kolme vaihtoehtoa.
1) asenna linux, esim linux mint
2) hävitä tietokone, ja kannattaa poistaa käyttöjärjestelmä samalla.
3) päivitä windows, kallista ja tuskin löytyy win7 päivitys lisenssejä mistään. (en suosittele)
ja muistathan mahdolliset varmuuskopiot.
Voihan käyttää ne 30pv Trial ohjelmat. Ilmaiset Antikset ei kannate hankkia (mainokset ja ylimääräinen roskaa). "Jos ihan hätää on niin päivittää Windows 10 (imainen) ja sielä on Defender joka on myös ilmainen. Ihan hyvä suojaus Defenderiltä. Ollu yli vuoden käytössä mulla eikä mitään tarttunut.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4
Voihan käyttää ne 30pv Trial ohjelmat. Ilmaiset Antikset ei kannate hankkia (mainokset ja ylimääräinen roskaa). "Jos ihan hätää on niin päivittää Windows 10 (imainen) ja sielä on Defender joka on myös ilmainen. Ihan hyvä suojaus Defenderiltä. Ollu yli vuoden käytössä mulla eikä mitään tarttunut.

Windows 10 -päivitys ei ole enää ilmainen. Windows 10:n jos haluaa asentaa, pitää maksaa lisenssin hinta. Windows Vista -aikaiseen koneeseen Win 10:n asentaminen on vähän niin ja näin. Vaikka koneessa olisikin potkua pyörittää käyttistä, on rauta jo sen verran vanhaa, että ajureiden kanssa voi tulla ongelmia.

Suosittelen kyllä vahvasti Vista -koneen tuhoamista ja uuden hankkimista tai vaihtoehtoisesti edellä mainittua toimenpidettä korvata Windows Linuxilla. Jälkimmäinen on ainoa turvallinen tapa jatkaa nykyisen koneen käyttöä Vistan tuen loputtua.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
Itse tyttären toosi vanhaan läppäriin viime kesänä asentelin Vistan paikalle ensin seiskan (tytön joskus ammoin opinahjosta ilmaiseksi saatu oppilaslisenssi) ja sitten ilmaiseksi päivitin sen Windows10:iin.

Hyvin toimii. Tosin läppäri ei ollut aikanaan mikään mopo, vaan tehokas härpäke 4 Gigan muistilla, niin 10 pyörii siinä ihan ok. Bluetooth taisi lakata toimimasta ja sormenjälkitunnistin. Mutta noista ei haittaa pahemmin ollut. Muut toimii ok, eli ajurit löytyivät automatic tai joku taisi vaatia Windows7:n ajurin sitten.

Varakoneena, jos nykyinen sattuisi vetämään herneet nenäänsä.

Osallistu keskusteluun