HD-kanavat (IPTV) pikselimössä

  • 10 huhtikuu 2018
  • 7 kommenttia
  • 357 katselukerrat

HD-kanavat (IPTV) ovat pikselimössä ja pätkii. Onko tuo ainut saatavilla oleva nettiyhteys (Saunalahti Laajakaista 16M Kupari, antennitalous, omakotitalo) riittävän nopea? Vai mistäkö tuo johtuu ja saako sitä mitenkään korjattua? Digiboksi Netgem N7700, modeemi Telewell TW-EA510v3

7 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Kyllähän tuo pikselöityminen ja muut HD kanavien ongelmat yleensä netin nopeudesta johtuu 😕
Käytännössä 16M olisi riittävä nopeus, mutta eri asiahan on sitten se paljon kaistaa jää Viihteelle? Tähän vaikuttaa ihan aluksi esim. kuparin pituus jakamosta. Sen lisäksi on muita seikkoja:
Käytätkö modeemia langattomassa verkossa? Se voi verottaa aina osansa.
Onko netillä muuta saman aikaista käyttöä?

Mobiililaajakaista voi tällaisissa tapauksissa olla myöskin hyvä ratkaisu kyllä. 🙂
Kerrotko lisää tuosta mobiililaajakaistasta ja miten se korjaisi tuon ongelman, kiitos. 😊
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Mobiililaajakaista liittymällä voi mahdollisesti saada parempia nopeuksia ja tätä myöden toimivuus olisi parempi 🙂 Toki on paljon alueesta kiinni minkälaiset kuuluvuudet siellä on.
Onko sulla meidän 4G kännykkäliittymää? Sillä voi hyvin mittailla minkälainen kuuluvuus meillä olisi alueellasi. Esim. täällä Tampereella pystyn helposti pyörittämään mobiilinetillä Viihdettä ilman ongelmia (muutaman kerran ollut pakko kun tämä taloyhtiön kiinteä netti on ollut poikki).
Mobiilinetti on luonteeltaan toki ailahtelevampi, sillä verkkoon vaikuttaa mm. käyttäjämäärä kun vertaa kiinteään laajakaistaan. Monesti se on kuitenkin ollut parannus, etenkin juuri ADSL asiakkaiden kohdalla.
Tein nopeustestin. Mobiilidatayhteydellä tulos: lataus 13,8,lähetys 8,9, ping 14, viive 2. Wlanilla tulos: lataus 13,4, lähetys 0,8, ping 20, viive 50. Puhelimessa on Elisan 4G liittymä työpaikan puolesta.
Alue 48410 Kotka.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +2
Ihan kelpo nooeuksia tuntuisi mobiiliyhteydelläkin tulevan. Kannattaa mittailla tuota mobiililaajakaistan nopeutta vielä viikonloppuna ja kaikkina vuorokaudenaikoina, sillä esim verkon kuorma vaikuttaa nopeuksiin. Oliko siis tällä hetkellä Viihde digiboksi langattomasti modeemiin yhteydessä? Mikäli on, suosittelisin vielä kokeilemaan miten palvelu toimii kun modeemin ja digiboksin välissä on johto. 🙂
Tähän saatiikiin ratkaisu. Tänne saakin nykyään 30megan kiinteän netin, päivitetään siihen ja katsotaan joskos sillä toimisi. 👍

Osallistu keskusteluun