Vastattu

HD kanavat jäätyilee ja kuvan laatu soutaa

 • 18 helmikuu 2016
 • 5 kommenttia
 • 806 katselukerrat

 • Uusi OmaYhteisön jäsen
 • 2 kommenttia
Onko mobiilililaajakaistan kaista liian kapea, vai löytyykö joku asetus jostain jolla tilanne korjaantuu? Tallenteet ja Netflix toistuu kivasti, mutta suorat HD-lähetykset tuottaa harmia.

Nyt testatessa ei ongelmaa, mutta urheilua katsoessa on käynyt poikkeuksetta niin, että ensin kuvan laatu hakee itseään. Välttämättä ei edes HD-laatuun pääse. Sitten jossain kohtaa kuva, ja joskus myös ääni, stoppaa. Kuva jää näkyviin, selostus saattaa pauhata taustalla. Jumi laukeaa käymällä toisella kanavalla. Toki laadun hakeminen taas kestää. Ja yhden pelin/kisan aikana tämä toistuu useamman kerran.

Boxia on resetoitu pariin otteeseen (enää en jaksa sitä tehdä). Boxi on WLAN:lla yhteydessä mokkulaan, kun se on ainut vaihtoehto. Laitteet ovat noin neljän metrin päässä toisistaan. 4G signaalin voimakkuus on hyvä.

Netti toimii ihan hyvin. Nyt testasin (msoy.net) siirtonopeuden olevan 4500 - 5500 kb/s. HD-kanavan kun laitoin päälle, tippui tuo nopeus alle 1500kb/s hetkellisesti.

En ole testannut netin nopeutta kun jumi lyö päälle, ei ole tullut juuri se silloin mieleen.
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi sarpiai 15 maaliskuu 2016, 10:14

Asia on ratkaistu lopettamalla Elisa Viihde -tilaus. Jäin kuitenkin Elisa Viihde Sovellus asiakkaaksi, kun tuo ihan pätevä palvelu on. Boxi tuli palautettua Elisalle.

Sinällään tyytyväinen, että asiaan ratkaisu löytyi mutta silti ottaa aivoon, että myydään jotain mikä ei oikeasti omaa edellytyksiä toimia.
Katso alkuperäinen viesti

5 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Hei.

Valitettavasti mobiililaajakaista ei ole sopiva yhteys suorien Elisa Viihde -lähetyksien toistoon kaikissa tilanteissa. Mobiililaajakaista on jaettua yhteyttä eli aluetta palveleva tukiasema jakaa tiettyä määrää 4G-kaistaa kaikille, jotka pystyvät kytkeytymään ko. tukiasemaan alueella ja käyttävät sitä. Erityisesti 3G ei sovi lainkaan Online-suoratoistoon, vaikka Netlflix ja YouTube sillä pyöriikin kohtalaisesti. Uskoisin, että syy miksi Netflix toimii ongelmitta on se, että Netflixillä on kahta eri HD-laatua ja nopeuden hetkellinen lasku ei vaikuta laatuun mitenkään. Tai se muuttuu 7 Mbps:stä 5 Mbps:ään.

Ongelman ratkaisemiseksi:

Onko 4G-laajakaistan nopeus aina noin 5 Mbps? Jos on, se ei riitä Elisa Viihde -palveluun alkuunkaan.

Onko 4G-signaali voimakas? Miten voimakas?

Onko eroa toimivuudessa yön ja päivän välillä?

Onko nopeus mitattu langallisesti vai langattomasti? Kokeile varmuudeksi kumpaakin.

Onko tehty vikailmoitusta tai kokeiltu toista 4G-operaattoria?

Vaikka 4G-yhteyttä markkinoidaan tehokkaana "Kaikki onnistuu vauhdilla", ei kaikkeen kannata sokeasti uskoa. 4G tukkeutuu herkästi suoratoistosta, koska kapasiteettia ei ole kaikille kovinkaan paljon ruuhka-aikaan. Jos yhteys toimii muuten, niin voit varmaan halutessasi sanoa Viihde-sopimus ja/tai Mobiililaajakaista 4G irtikin. Tuollaisessa tilanteessa varmaan onnistuu vikailmoituksen jälkeen. Voit sitten kokeilla toisia 4G-operaattoreita.

Mukavaa illan jatkoa!
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Kyllähän tuo siltä vaikuttaa, ettei kaista riitä tuohon HD kanavan pyöritykseen sitten. Verkkokaapelilla yhdistämisen testausko siis ei ollut mahdollista? 🙂  

Kaikki muu samanaikainen netin käyttö kannattaa tietty myös karsia pois, mikäli mahdollista. 
Siinäpä se, Viihde myytiin nimenomaan 4G:n kylkeen kun se on niin nopia netti :)

Onhan se rivakka mutta tosiaan ei tunnu kuitenkaan kaikkia lupauksia lunastavan.

Nopeus on välillä 7-8Mb/s, mutta en tuota niin tarkkaan vahdi. On niin hetkestä kiinni. Pitäisi testata isolla tiedostolla jotta saisi paremman arvion keskinopeudesta.

4G signaali on palkkien mukaan 100% tai lähellä sitä.

En yöllä käytä nettiä.

Lankaa ei ole käytettävissä.

En ole tehnyt ilmoitusta. Ajatteli tätä kautta kokeilla ensin.

Parasta asiassa on se, että lakkas osittain TV-kanavat näkymästä antenninkin kautta kun muuttivat lähetystaajuutta..
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
 • ? Kävin läpi tuota yhteyttäsi ja tosiaan sen nopeudet tilastoissa yleensä pyörii 5M-15M välillä. Hd kanavat kuitenkin vaatii yleensä sen n. 10M tienoilla olevan yhteyden. Kun käy alhaisemmalla nopeudella niin varmasti on ongelmaa pyörittää tiettyjä kanavia välillä. Tilanteeseen ei nopeaa parannusta ole luvassa. "Rannan varrella" on vielä yksi tukiasema lähettyvillä johon ei ole 4G:tä tullut. Sinänsä osoitteesi on kyllä ihan hyvä tämän yhden ja ainoan tukiaseman osalta. Jos todella kovasti hidastelee niin olisi jännä tietää kuinka nopeasti samaan aikaan silloin toimii 3G puoli netistä. Sen voi pakottaa 3G:lle reitittimen asetuksista. Tuossa voi olla jopa ajoittain nopeampi 3G kuin 4G pahimpina ruuhka-aikoina. Tätä en kuitenkaan lupaa kun en tilastoista löydä sinulta 3G käyttöä ollenkaan.

  Tuosta normaalikanavien näkyvyydestä kannattaa harkita olla yhteydessä täältä kautta: http://taajuustalkoot.fi/ Tukiasema on tosiaan melkein ihan vieressä ja 800mhz tekniikalla. Tällöin voi tulla häiriötä antennitelevision näkyvyyteen pahimmillaan.
 • Asia on ratkaistu lopettamalla Elisa Viihde -tilaus. Jäin kuitenkin Elisa Viihde Sovellus asiakkaaksi, kun tuo ihan pätevä palvelu on. Boxi tuli palautettua Elisalle.

  Sinällään tyytyväinen, että asiaan ratkaisu löytyi mutta silti ottaa aivoon, että myydään jotain mikä ei oikeasti omaa edellytyksiä toimia.

  Osallistu keskusteluun