Vastattu

HD-kanavat pätkivät

  • 5 toukokuu 2014
  • 11 kommenttia
  • 2563 katselukerrat

100 meganen kaapeli viihde käytössä. Sen nopeus saunamittarilla tsekattuna loistava, silti HD-kanavat pätkineet pahasti keskiviikosta alkaen, nyt toista päivää näkyy mustaa. Ohjeiden mukaan yrittänyt ongelmaan täällä päässä hoitaa, mutta ei parane edes poppaskonsteilla. HD-kanavien laatu on 50 ja normaalikanavan 90.

Ei ole tosin ensimmäinen kerta kun näin tapahtuu, on täällä käynyt Elisan miehet kiitettävästi korjailemassa vikoja mennä vuosina. Nyt kun on 2008 asti tätä tilaillut ja niillä alkuperäisillä laitteilla vetänyt niin onkohan jo laitteissa kehitystä tapahtunut?

ps. uusi kaukosäädinkin pitäisi saada. Vanha säädin kesti kaksi lasta.
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Rapsi 7 toukokuu 2014, 12:53

Ok, laitellaanpa tästä soittopyyntöä ja hoidetaan asia kuntoon!
Katso alkuperäinen viesti

11 kommenttia

Käyttäjätaso 5
Hei Vasenpakki,

Tuota voisi katsoa tarkemmin, jotta nähtäisiin onko häiriön syy laitteissa vai verkossa. Olitkin jo laittanut asiakasnumeron profiiliisi. Mihin aikoihin olisit kotona laitteiden äärellä, jolloin Elisa Viihteen asiantuntija soittelisi sinulle?
Olen vapaalla ja kotona keskiviikosta alkaen.
Käyttäjätaso 5
Ok, laitellaanpa tästä soittopyyntöä ja hoidetaan asia kuntoon!
niin pätkii täälläkin HD-kanavat ja on ihka uudet laitteet et niis ei voi olla vikaa,ja kertoisko joku millä kanavapaikoilla näkyy maksu kanavat kuten max,junior ym ym kun ei vaan mistää löydy vaik ne tilasinkin perjantaina
Kanavapaikkaluettelo on täällä:

http://asiakastuki.elisa.fi/ohje/136/
no mitä teen kun tilatut kanavat ei vaan rupeenäkyyn perjantaina tilattu ja en oo muita löytänyt kuin max ja eurosportin junori kanavalle olis tiistaina käyttöö kun lapsenlapsi tulee kylään....mulla on toi musta boxi ei valkoista..toivon pikaista vastausta
Uudellakaan boksilla ei kanavahaulla ole mitään merkitystä, kun maksukanavat tulevat netin kautta iptv-kanavina.

Virtajohdon irrottaminen ja takaisin laitto voi nopeuttaa uuden boksin salausavainten päivitystä, joka ymmärtääkseni kyllä tapahtuu automattisesti.

Pacella kanavahaku voi olla tarpeen vain, jos on kaapeli-Viihde ja Pace ei olisi löytänyt kyseisiä kanavia kanavahaussa.
Mullakin alkoi Ylen HD ja MTV3 HD pätkimään, kun sain tämän uuden Netgem 7700 purkin:(

Tuolla vanhalla harmaalla purkilla pätkäisi silloin tällöin, mutta tää pätkii jo harmittavan usein pitkiäkin aikoja!

Jotain ilmeisesti on yhteydessa vikaa, kun esim. Nertflixiä katsoo, niin kuva huononee "sumenee" välillä, eli nopeudessako silloin tapahtuu jotain, kun uudelleen .

Tosin Netflix ei kyllä pätki yhtään(ei liity tietenkään tuohon Netgemin purkkiin)
Niin pätkivät, siis HD-kanavat Elisa  kaapelissa, mutta vain MTV3 ja Eurosport !  (Muut HD-kanavat toimivat lähes virheettömästi, joskin joskus kuva räpsähtelee.) Ongelma esiintyy lähes aina, joten joudun valitsemaan SD-formaatin. En ymmärrä, mistä se voisi johtua? Taloyhtiön nousussa virheitä on vähän, joten tuskin ilmiö selittyy sillä!

Onko kellään kokemusta voisiko kortissa olla vikaa. Toisaalta silloin pitäisi kaikki HD-kanavat pätkiä. Välilllä ruutuun tulee teksti, että Common Interface palveluita ei voi käyttää juuri MTV3 ja Eurosport kanavilla.  

Silloin kuva on yhtä pikselimössöä! 

MTV3 taajuus 130 000 KHz ja Eurosport  sama. 
Jos on vähänkin vanhempi antennirasia niin noiden matalien taajuuksien läpitulemisessa voi esiintyä ongelmia. Häiriöilmoitus kannattaa tehdä niin päästään tutkimaan tarkemmin.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
  • ? Kokeile ensiksi vaihtaa antennijohto toiseen niin saa sen rajattua vielä pois. Muuten jos tosiaan taloyhtiö kyseessä niin käytännössä pistoke meidän vastuulla, että on ajantasalla se. Vikailmoitus siis seuraava vaihe sitten.
  • Osallistu keskusteluun