Kysymys

HD-kanavien lähetys pätkii ja peruskanavien näkyminen netin kautta

  • 1 heinäkuu 2014
  • 9 kommenttia
  • 1594 katselukerrat

Eli lyhykäisyydessään HD-kanavien lähetys pätkii. Lisäksi en ole onnistunut saamaan peruskanavia tulemaan netin kautta vaan kun vaihdan ohjelmalähteen IP:ksi tulee ruutuun vain musta ruutu. 

Asiakaspalveluun en ala itse tästä soittamaan ja jonottamaan koska sieltä kuitenkin vastaa henkilö joka ei osaa auttaa ja asia ei etene mitenkään. Olen nimittäin juuri saanut puhelinlaskun jossa oli laskutettu yli 30 euroa asiakaspalveluun soitoista jotka jouduin tekemään kun asensin digiboksin ppo:n laajakaistatv.n muututtua elisa  viihteeksi. Yksi asia mihin tällöin koitin saada vastausta oli juuri tuo peruskanavien näkyminen ilman normaati harava-antennia.

Eli olisin sangen kiitollinen jos joku täältä kautta tarttuisi ongelmaani ja antaisi toimivat ohjeet.

Kiitos jo etukäteen. ^_^

9 kommenttia

Valittavasti minulla sama ongelma eli lähetys pätkii todella pahasti HD:na (Yle). Kuitu-liittymä, joten ei pitäisi olla siitä kiinni. PPO:lla kuva oli loistava. Viihteessä mm. Nelonen Pro extrat jne. mahtava lisä PPO:n tarjontaan verrattuna mutta nyt kyllä harmittaa tämä pätkiminen ja kuvan suttuisuus.
TarmoAatos kirjoitti:
Valittavasti minulla sama ongelma eli lähetys pätkii todella pahasti HD:na (Yle). Kuitu-liittymä, joten ei pitäisi olla siitä kiinni. PPO:lla kuva oli loistava. Viihteessä mm. Nelonen Pro extrat jne. mahtava lisä PPO:n tarjontaan verrattuna mutta nyt kyllä harmittaa tämä pätkiminen ja kuvan suttuisuus.
Onko sinulla boksi langattomalla vai kaapelilla yhdistetty modeemiin?

Langaton yhteys saattaa hyvinkin aiheuttaa erilaisia häiriöitä.
Kaapelilla on kytkettynä. Nyt ilmeisesti parani ko, vika kun vaihdoin keltaisen johdon toiseen vastaavaan kaapeliin.
Kaapeli on minullakin käytössä.
Käyttäjätaso 5
Hei mustaherukka!

Mikäli sinulla on käytössä Inteno-merkkinen modeemi, varmista että digiboksi on kytketty modeemiin joko LAN 1 tai LAN 2 -portteihin. Klikkaa sen jälkeen tuo Ok -> Nuolinäppäimellä Muokkaa ohjelmalähdettä -> IP.

Jos kuva on edelleen mustaa, niin tee digiboksille tehdasasetusten palautus ja vastaile tarvittaessa tähän viestiketjuun.
PPO:n aikainen Inteno modeemi on tosiaan käytössä. Olen jo aiemmin kokeillun noita antamiasi neuvoja. LAN1 ja LAN2 porttia on kokeiltu sekä digiboksin tehdasasetusten palautus. Eivät toimineet ohjeet silloin aiemmin ja eivät ne toimineet nytkään. Ihan sama musta ruutu on lopputuloksena kun yrittää muuttaa ohjelmalähdettä IP:ksi.
Käyttäjätaso 1
IP-lähde päivittyy kunhan teet ne "näpyttelyt" kaksi kertaa 😃.
Tarkalleen mitkä näpyttelyt tuplana? Olen useamman kerran kokeillut eikä tunnu pelittävän.
Tähän ei tule selvyyttä eli minun täytyy todeta että on ilmeisesti ihan ok että peruskanavia ei saa näkymään muuta kuin vanhalla perusharava-antennilla ja että HD-kanavia katsottaessa on ihan normaalia että lähetys pätkii.

Viime viikolla annoin periksi ja soitin asiakaspalveluun kun netti oli kokonaan poissa käytöstä, syy löytyikin myöhemmin sähkötöistä johtuvasta kaapelin katkeamisesta. Samalla yritin kysyä tätä vanhaa pienempää vikaa mutta eipä siihen kukaan ota kantaa. 

Osallistu keskusteluun