Kysymys

HD-kuvan siirto langattomasti Elisa Viihteellä

  • 9 maaliskuu 2013
  • 4 kommenttia
  • 2464 katselukerrat

  • Uusi keskustelija
  • 1 kommentti
Moro!

Tyytyväisesti olen Elisa Viihdettä käyttänyt viimeisen vuoden ajan, muta nyt on tullut vastaan tällainen murhe:

Jos striimaan langattomasti lähiverkossa esim. läppäriltä tai pöytäkoneelta pleikkari kolmoseen vaikkapa jotain dvd-laatuista videota, kuva siirtyy nätisti ongelmitta isolle tv:lle. Myös musiikki striimautuu läppäriltä tai pöytäkoneelta täydellisesti tuohon Onkyon TX-NR616 vahvistimeen tai PS3:n.

Kuitenkin HD-tasoisen videosisällön kanssa on ongelmaa. 720p ja 1080p tasoiset sisällöt eivät suostu pyörimään pätkimättä. Kun esim. PS3 Media Serverillä striimaa, kaistaa vaikuttaa menevän vain max. 24 mt/s ja 720p-tasoisissa tietysti paljon vähemmän (siis PS3 Media Serverin mittarin mukaan). Luulisi ettei tämä ole ongelma kun on Elisa Viihteen 100/10 megan kaapeliyhteys ja nopeustestikin antaa downille huimat 61 mt/s ja upille reilut 4 mt/s (+ ping 10 ms) langattomalla verkolla juuri nyt vaikka tässä striimailen musiikkiakin vahvariini tällä hetkellä.

Onko kellään kokemusta samanmoisesta probleemasta? Pohdin, että onko ongelmana vain ylipäätään tämä langaton netti vai johtuiskohan kuitenkin tuosta Elisan kaapelimodeemista? Näytti ainakin kovasti olevan myynnissä kunnollisia langattomia tukiasemia joissa mainostetaan HD-kuvan siirron onnistuvan mutkitta koska toimivat eri taajuuksilla ja osaavat jakaa kaistaa paremmin video- ja musiikkisisällölle, onkohan näissä mitään perää..

Kiitokset vaan jos joku viisaampi osaa neuvoa!

EDIT: PS. ei siis oikein kuitenkaan voi johtua tietokoneen kokoonpanosta koska pyörittää ongelmitta 1080p-sisältöä tuo pöytäkone. Läppäri pystyy tuohon 720p-sisältöön muttei ole mikään tehomylly.

4 kommenttia

Käyttäjätaso 3
Striimatessa ei käsittääkseni bufferoida sisältöä yhtään, joten langattoman yhteyden pitää olla todella hyvä ja häiriötön toimiakseen kunnolla. Lisäksi muuta liikennettä ei juuri saa olla samaan aikaan.
Moro!

Niin siis kuten sanoin, nopeustestit antaa huipputuloksia langattomalla eikä netti oo mun mielestä katkeillut juurikaan. Enkä tietenkään mitään muita sovelluksia tms pidä auki kun koitan striimata jotain koneelta pleikkarille. Viime vuoden puolella katteltiin myös PS3:lla Netflixistä leffoja ja sarjoja HD-laadulla (no, paras kuvanlaatu mitä sieltä sai irti) ja toimi ihan ongelmitta. PS3 siis langattomasti netissä, ei piuhalla.

Ja striimaus pelittää siis ihan nätisti kaikelle ei-teräväpiirtosisällölle. Mut en sitten tiedä... Kaipa sitä voisi kokeilla ostaa joku fancy mediareititin langattomaks tukiasemaksi ja palauttaa sitten jos ei aja asiaansa. Vähän ikävää kun ei kuitenkaan noita piuhoja viittis vedellä pitkin asuntoa, ollaan kuitenkin 2010-luvulla.
Sama juttu HD-leffojen kanssa, mutta minulla datasähkösovittimien kautta. Eilen vuokrasin lapsille hintaan 6e HD-leffan, jossa kuva pikselöityi täysin käsittämättömäksi mössöksi moneen kertaan, minkä lisäksi kuva jumiutui totaalisesti kolmisen kertaa. Lopulta sain leffan lopun tulemaan lähes häiriöttömästi, kun olin katkaissut välillä boksista virran. Ilmoittaa jumiutumistilanteissa "Stream error" tms. Kuuden euron hinnalla ei voi puhua varsinaisesta katseluelämyksestä, mieluummin käyn seuraavalla kerralla vuokraamassa bluray-leffan lähivuokraamosta 2 euroa halvemmalla...

Ihmettelen vaan, että kun talokuidun nopeus on 100/10M, eikä muita yhteysongelmia ole ilmennyt, niin missähän vika? Datasähkösovitin hieman mietityttää, mutta senkin merkkivalot näyttävät jatkuvasti toimivaa yhteyttä. Telkku on luonnollisesti HD, eikä kuvanlaadussa ole silloin huomauttamista, kun se toimii (eli joskus).
Nyt testasin todellisen nopeuden datasähkösovittimen digiboksipäässä läppärillä. Tulokseksi tuli sellaista 28 megaa vajaan 100 megan sijasta. Ei siis ihan niin toimiva tiedonsiirtoväline kuin luvattiin. Nyt pähkäilenkin siirtymistä langattomaan Inteno ZAP -sovittimeen (Elisan asiakaspalvelijan uusin suositus). Alkaa vaan pikkuhiljaa tuntua siltä, että tämä kaikki on rahan heittämistä kankkulan kaivoon...

Ja kyllä: minulla on se valkoinen Pace. Sekin vielä.

Osallistu keskusteluun