Kysymys

Internetyhteyden pätkimis ongelma.

  • 22 helmikuu 2013
  • 5 kommenttia
  • 2665 katselukerrat

Nyt on noin 3kk enemmän tai vähemmän (Nykyään enemmän) pätkinyt internet yhteys. Tukeen on soitettu useita kertoja mutta ratkaisua ei ole ole valitettavasti löytynyt.

Pätkiminen tapahtuu suurimmaksiosaksi iltaisin (Pelkkää sattumaa?) mutta kyllä aamuisin ja päivisinkin on pätkimistä havaittu. Aika ilman internet yhteyttä on ollut 30s-30min haarukalla. Ongelma näkyy modeemista ADSL valon vilkkumisella/sammumisella ja Internet/Maapallo valon punaisena olemisella.

Jos lankapuheliminen luurin nostaa ongelman esiintyessä kuuluu pientä rätinää. Ongelma esiintyy jokaisella internettiin kytketyllä laitteella. Samat laitteet ovat olleet kytkettynä internettii +1v ilman ongelmia. Toisella modeemilla on testettu ja lankapuhelimit on otettu irti mutta ei ole ollut vaikutusta. 

 

Vikailmoitus tehtiin ja eilen tultiin etsimään ongelmaa. Pätkimisen aikana Puhelinpistorasiaan ei "noussut", jonkajälkeen yritettiin ulkona tolpan nokasta josta ei myös "noussut". Korjaaja meni (sähkö?) keskukselle joka on noin 100m päässä tolpasta josta testattiin. Kuulemma vaihtoi jotkut johdot ja pitäisi toimia. Yhteys toimi n. 20.00 saakka ja pätkiminen jatkui.

 

Pitää varmaan tehdä uusi vikailmoitus vai olisiko kenelläkään hyviä ideoita mistä ongelma johtuisi?

5 kommenttia

Käyttäjätaso 2
Voihan olla, että sinulle tuleva johto tai joku sen liitos on vahän hapettunut, löystynyt, osittain oikosulussa tai poikki eikä saa kunnon kosketusta koko aikaa.

Minulla oli aikoinaan Soneran internet- liittymä, se meni mykäksi. Turhaan kuskasin modeemia huollossa. Viikon kuluttua tuli asentaja katsomaan ja totesi kerrostalomme  kellarikerroksen ristikytkentäkaapissa, että asuntooni tulevasta linjasta oli otettu kytkentälangat toisen huoneiston käyttöön toisen operaattorin asentajan toimesta.

Sonera hyvitti minulle viikon, mutta eivät vastanneet kun kysyin, kumpi tekee asiasta rikosilmoituksen, sitten asia pikkuhiljaa unohtuikin.
Minullakin on iltaisin pätkimistä. Kolme kuukautta tehty kovasti töitä on laitepaikkoja vaihettu telejakamossa. Kuulemma jotain hapettumiakin korjattu talon nurkalta. Eihän ne kerro mitä ne tekee, lypsää tämä tieto pitää sieltä. Nyt tuli sellainen viesti että linjan pituus 2,5 km näin pitkään linjaan ei välttämättä saa luotettavasti toimivaa Viihde-palvelua, riippuu paikallisesta verkostakin. Tarkistakaa liittymän toimivuus uusilla asetuksilla ja olkaa uudelleen yhteydessä mikäli toiminnassa on puutteita. On mahdollista että sopimusta joutuu muuttamaan jos palvelu ei edelleenkään toimi.

Joo ainakin ovat pienentäneet nopeutta Your speed is : 11928Kb/s (down) , 1022Kb/s (up)  Adsl kyseessä .

Eiköhän tämä irtisanota sitten ja laitan mokkulan kun ei tänne taajama alueelle kunnollisia kaistoja saa.
Taidat asustella Espoossa Suna / Hösmäri / Tuomarila läheisyydessä koska ko. alueella on kiinteässä verkossa ollut 14.11.2012 alkaen julmettua virheilyä ja pätkimistä. Täällä ollut pahimmillaan linja nurin muutaman tunnin ennenkuin suostu nousee takas ylös. Linjan katketessa muutamaa poikkeusta lukuunottamatta myös nopeudet putoavat niin ettei esim. tallenteiden / IPTV:n katselu onnistu.

Vikailmoituksia tehty vajaa 10kpl ja notkuttu aspa:ssa parin tunnin verran jonotuksineen...ja viimeks perjantaina taas soittelin ja kyselin tilannetta, lupasivat olla yhteydessä maanantaina 25.2 asian tiimoilta, mut kappas vaan ei ole mitään kuulunut eli vian syytä ei ilmeisesti tiedetä vieläkään ja on "unohdettu" että tuli luvattua ilmoitella missä mennään.

Jos asustelet jossain muualla niin ongelmat kuulostavat muuten vaan samalta ja voi olla että saadan jokunen tovi odotella ennekuin vika / viat selviää...
Liedossa asustelen. Eilen (27.02.) yhteys toimi ilman ongelmia koko päivän mutta tänään (28.02) tähänmennessä on ollut yksi katkos.
Käyttäjätaso 7
Minkäs operaattorin kuitua tuolla Suna-Hösmäri-akselilla nyt muuten kaivellaan, kun siellä sun täällä tulee vastaan punaisia putkia?
Kaivajat ite ei tietenkään tienny, kun ohi mennessä kysäsin...

Osallistu keskusteluun