Vastattu

IPTV ja heikko signaali tietyillä peruskanavilla

  • 24 tammikuu 2016
  • 15 kommenttia
  • 1757 katselukerrat

Hellurei.

Olen entinen PPO:n Lumo-TV:n asiakas. Kun Elisa aikanaan osti PPO:n ja Lumo-TV vaihtui Elisa Viihteeseen, oli siihen ehtona että myös peruskanavat näkyvät IPTV:n kautta (jos nyt aivan oikein nämä kuviot muistan).

Mistähän johtuu, että Elisa Viihde kadottelee IPTV:n kautta katsottuna signaalia satunnaisesti tietyillä kanavilla? Otsikon mukaisesti siis virhetekstinä on ainoastaan "Heikko signaali". Jos heikon signaalin ilmoittavalta kanavalta siirtyy pois ja kanavalle tulee takaisin, kuva taas näkyy normaalisti. Tämä ongelma on ollut nykyisen 24/1 ADSL-liittymän kanssa sekä myös aiemman osoitteeni 100/10 kuituliittymän kanssa, eikä oman verkon mahdollisella kuormituksella tunnu olevan tähän ongelmaan minkäänlaista vaikutusta. Tallenteet ja esimerkiksi HD-kanavat toimivat normaalisti pätkimättä.

Heikkoa signaalia ilmoittaa satunnaisesti kanavista ainakin TV5, Kutonen, FOX, Hero ja Frii. Ongelma on hyvin raivostuttava.

Viihdettä pyörittää Netgemin N7700 ja se on ethernet-piuhalla kiinni Zyxelin VMG3326 -modeemissa, eikä mitään ole siinä välissä. NATillla tai siltauksella ei ole vaikutusta ongelmaan. Mitenhän tätä ongelmaa voisi ratkoa?

PS. Mistähän johtuu, että nykyään kanavia selatessa P+ ja P- näppäimillä, alaspäin mentäessä P- näppäimellä kanavien selaus jumittaa Heron (kanavapaikka 14) kohdalle? Eli tässä vaiheessa pitää siirtyä kanavapaikalle 13 vaikka nuolinäppäimellä tai kirjoittamalla kanavan numero. Tämä on toki pieni, mutta toisaalta ärsyttävä ongelma.
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi ridge 8 huhtikuu 2016, 10:36

Noniin, pitkän testailun jälkeen ongelma näyttää olevan ratkaistu.

Eli siis vanhassa modeemissa oli multicastingin kanssa ongelmia, ja uusi modeemi korjasi tämän kyseisen vian.

Kiitoksia paljon kaikille avusta, eiköhän tuolla uudella modeemilla taas muutama vuosi katsella viihdettä 🆒

Edit: aloituspostauksessa mainitsin myös ongelmista kanavien selauksessa. Tähän auttoi digiboksin tehdasasetusten palautus.
Katso alkuperäinen viesti

15 kommenttia

Kunniamerkki +3
  • ? Olethan varmistanut, että kaikki kanavat käyttävät lähteenä iptv:tä? Tämän voit tarkistaa kanavan kohdalla painamalla OK-nappia kaukosäätimestä ja selaamalla kohtaan ohjelmalähde ja siinä valintana iptv.

    AlfaTV:n kanssa on ollut ongelmia. Se kannattaa piilottaa kanavalistasta ja kokeilla katsoa sitten kanavapaikalta 520. Tämä auttaa tuohon, kun selataan kanavalistaa ja sen AlfaTV:n kohdalla käy jumittelemaan.

    Kerro sitten miten meni 🙂
  • Hei,

    Katselin tuossa noita kanavia nyt läpi, ja tulinpa huomanneeksi että seuraavissa kanavissa ei voi edes valita, näkyykö se kumpaa kautta: TV5 (kanavapaikka 10), FOX (12), Frii (16). Eli näkyykö se näissä oletuksena kumpaa kautta? Kutosessa voi valita joko IPTV tai antenni, mutta se ei edes näy alueellani antenniverkossa. Se kuitenkin pätkii samalla tavalla (ja Hero myös), kuten jo yllä mainitut kanavat.

    Sitä en tiedä, milloin noista kolmesta ensimmäisestä kanavasta on kadonnut IPTV-vaihtoehto, kun se niissä joskus aikoinaan on ollut. Paitsi että Friistä en ole varma, kun on sen verran uusi kanava. En ole tuota tulosignaalia nyt katsellut, kun olen olettanut että ne tulee edelleen IPTV:n kautta.

    Nuo kanavat näkyvät kuitenkin tällä alueella mielestäni antenniverkossa ihan normaalisti, kun niitä jouduin katsomaan hetken aikaa ilman Elisa Viihteen digiboksia suoraan television antennivirittimeen kytkettynä, koska Viihteen kaukosäädin oli rikki.
    Käyttäjätaso 6
    Kunniamerkki +3
  • ? Peruskanavat kaikki siis pitäisi tulla netin yli. Jäin nyt miettimään tässä kun puhut välillä antennistakin niin miten sinulla menee kytkennät? Normaalistihan antennijohtoa ei pidetä ollenkaan kiinni sekoittamassa pakkaa jos katsot netin yli kanavia. Boksikin voi tuolloin sekoilla jos katsot iptv:nä peruskanavia, mutta pidät kuitenkin antennijohtoa kiinni peruskanavia varten. Jompikumpi siis on suositeltavaa valita. Mikä nyt voi muuten teoriassa mätätä niin modeemi ei kunnolla multicastia käytä jolla peruskanavien iptv toimii tai sitten liittymässä on jotain, mutta tuo viimeisen kyllä on epätodennäköisin. Päällisin puolin liittymä näytti olevan jees ja nopeudetkin ok. Oletan että johdolla käytät nettiä digiboksilla ja ei ole wlanilla.
  • Samaa ongelmaa on myös minulla ja antenni johtoa ei mene elisan boksiin. Satunnaisesti ilmoittaa heikosta singaalista myös maksukanavilla
    Käyttäjätaso 3
  • ? Tuleeko sulla peruskanavat iptv:nä ja onko netti toiminut hyvin? Onko digiboksi yhdistetty verkkokaapelilla modeemiin vai käytätkö yhteyttä langattomasti? 
  • Kaikki kanavat iptv:ä. Yhdistetty verkkokaapelilla ja puhelinpuihakin on lyhyt ;)  Yhteysnopeus on tippunut ppo ajasta tuonne n. 12 megaan kun ennen 17 megaa
    Käyttäjätaso 6
    Kunniamerkki +3
  • ? Mittasin sun linjaa ja nopeus modeemille asti on melkein 20M. Onko tuo nopeus mitattu verkkojohdon päässä niin ettei muut laitteet käytä verkkoa samaan aikaan? Voi olla modeemissa jotain ongelmaa, jos nopeus jää sulla merkittävästi alhaisemmaksi kuin tuo millä se modeemille saakka tulee.
  • Moikka moi.

    Kyllähän siellä molemmat letkut on kiinni. Eli siis ethernetpiuha ja antennijohto, wlanilla en digiboksia käytä. Tosiaan tuota antenninjohtoahan ei tarvitsisi, mutta on jäänyt tavaksi jättää se kiinni varalta digiboksiin, ihan vain jos netin toiminnassa sattuisi olemaan jotain ongelmia. Ylipäätään koko digiboksiahan ei saa (tai ainakaan ei saanut) tehdasasetuksilla päälle, jos ei antenninjohto ollut paikallaan. Ei vaikka tarkoituksena oli alunperinkin saada kanavat näkymään verkon kautta, silloin kun tämä siirtyminen tapahtui PPO:lta Elisalle. Muutamalla tutullahan tässä vaiheessa tuli ongelmia, kun koittivat saada tuota Viihdettä toimimaan PPO:n asiakkuuden jälkeen omassa antennittomassa taloudessaan...

    Pitääpä tosiaan kokeilla ilman antennijohtoa tuota digiboksia, ja tarvittaessa resetoida koko boksi tehdasasetuksille. Kirjoittelen sitten tänne, miten kävi.

    Kiitoksia paljon vinkeistä.
    Piuhalla on ja mikään muu laite ei käytä nettiä. Äsken jäi nopeus 1.6 megaan
    Käyttäjätaso 6
    Kunniamerkki +3
  • ? Vaikuttaa kyllä siltä että modeemissa olisi jokin vialla. Mittasin linjaa taas ja modeemille asti nopeus tällä hetkellä pikkasen vajaa 20M. Virheilyä havaittavissa paluusignaalissa eli modeemilta päin, jotenka vaihdoin tuon purkin nyt uuteen. Toimitetaan postitse muutaman arkipäivän sisään. Toivottavasti ratkeaa ongelma sitten sen myötä, vaihdahan myös modeemin mukana tulevat uudet piuhat käyttöön sitten. 🙂
  • Ihmettelinkin kun tulin treeneistä mitä olen tilannut kun oli tullut teksiviestinä seuranta koodi
    Noniin, nyt pari viikkoa testailtu tuota viihdettä eikä kyllä vieläkään pelitä oikein.

    Laitoin koko vehkeen tehdasasetuksille tuossa viime viikolla, ja tein asennuksen kokonaan ilman antennijohtoa, eli kanavat haettiin pelkän ethernetkaapelin avulla verkon yli. Kaikki samat kanavat sain näkymään kuin ennenkin, mutta nyt heikkoa signaalia alkoi ilmoitella myös Nelonen ja JIM (aiempien TV5, Kutonen, FOX, Hero ja Frii) lisäksi. Nyt alkaa television käyttäminen olemaan hieman kelvotonta jo ajoittain tuon boksin kautta. Edelleen on myös sama homma, että esimerkiksi Ylen ja MTV:n HD-kanavat toimivat ongelmitta. Viikonloppuna tosin huomasin MTV:n Sport-kanavia katsoessa jatkuvaa kuvanlaadun hetkellistä heikentymistä (senhän siis pitäisi automaattisesti vaihtaa kuvanlaatua tavallisen ja HD:n välillä yhteydestä riippuen). Sitä en tiedä, oliko tuo vain jotain hetkellistä häiriötä tuossa viikonlopun aikana.

    Heikon signaalin lisäksi ainakin Kutonen herjaa ajoittain, että "Kanavaa ei pystytä näyttämään", eikä kanavaan tule kuvaa. Ennen tällaisen ongelman kohdattuani kuva tuli kuitenkin muutaman sekunnin odottelun jälkeen näkymiin.

    Mites muuten se meni, oliko sillä väliä, että oliko se digiboksi kiinni modeemin siltaavassa portissa vai ei? Onko muita ideoita, miten ongelmaa voisi purkaa?
    Käyttäjätaso 6
    Kunniamerkki +3
  • ? Nettiyhteys sinulla ainakin tilastojen perusteeella on kunnossa. Peruskanavien tuleminen netin yli tapahtuu teknisesti hiukan eri tavalla kuin esim. mtv sport ym. yle hd kanavat 510+ paikoilta. Niillä kanavilla jossa valittaa signaalista voisit kokeilla painaa vielä ok nappia ja mennä alaspäin nuolilla kunnes pääset ohjelmalähteeseen. Valitse siinä ns. normaali ja sen jälkeen palaa iptv asetukseen. Kirjoittele sitten auttoiko. Jos ei auta niin kyllä mieluiten modeemin sinulle vaihtaisin. Joskus tuossa sinun modeemimallin kanssa on ollut sattumanvaraista ongelmaa multicast ominaisuuden kanssa johon perustuu esim. nämä peruskanavien näkyvyys ja toimivuus. Sinänsä kylläkään peruskanavilla ei juurikaan pitäisi olla eroa näkyvyyksissä vaan ongelmat tulisi olla suunnilleen samat kaikilla. Ei ole tässä väliä onko siltaavassa portissa vai ei. Yleensä siitä ei ainakaan haittaa ole. edit. ja sen vielä lisään että jos katsot netin yli normaalikanavia niin silloin ei saa olla antennijohtoa kiinni laitteessa. Pitää valita jompikumpi mitä käyttää eikä vaihdella lennosta ainakaan.
  • Moi,

    Antenninjohtoa ei ole tosiaan ollut kiinni enää tuossa digiboksissa siitä asti kun laitoin sen kokonaan uudestaan tehdasasetuksille. Ohjelmalähdevalikkoa ei enää ole noilla peruskanavilla tuossa OK-napin alla, kun tuon asensi tuolla tavalla. Ennenhän ne siis oli, kun olin tehnyt aikaisemman asennuksen tuolle digiboksille antenniverkon kanavahaun kautta. Silloin siellä ohjelmalähteenä oli valittavissa joko se katsottavana oleva kanava tai IP. Näitä kun vaihtoi, ongelma poistui hetkellisesti, eli kanava palasi näkyviin. Huomasin vain, että saman asian ajoi, kun hyppää kanavalta toiselle ja takaisin. Noin joutuu siis tekemään nykyäänkin, kun tuo digiboksi herjaa heikkoa signaalia; kanavalta pois ja takaisin.

    Nyt tuo digiboksi ei näytä enää ollenkaan Sub-kanavaa, vaan sanoo siitä ainoastaan että "kanavaa ei pysty näyttämään". Vielä muutama päivä sitten se näkyi, tosin sekin pätkien. Melko mielenkiintoinen homma.
    Noniin, pitkän testailun jälkeen ongelma näyttää olevan ratkaistu.

    Eli siis vanhassa modeemissa oli multicastingin kanssa ongelmia, ja uusi modeemi korjasi tämän kyseisen vian.

    Kiitoksia paljon kaikille avusta, eiköhän tuolla uudella modeemilla taas muutama vuosi katsella viihdettä 🆒

    Edit: aloituspostauksessa mainitsin myös ongelmista kanavien selauksessa. Tähän auttoi digiboksin tehdasasetusten palautus.

    Osallistu keskusteluun