Kysymys

Joensuun kaapeli-infra "korjattu" ?

  • 13 helmikuu 2010
  • 42 kommenttia
  • 2051 katselukerrat


Näytä ensimmäinen kirjoitus

42 kommenttia


Joensuussa tehdään uusia kapasiteetin kasvatuksia ensi viikolla loppuviikosta (kunhan miehet vapautuvat Helsingin parannustöistä, joita suoritetaan tiistain-keskiviikon aikana).


Kiitos infosta.
Morons,

Ilmeisesti jotain on käyty tekemässä, koska välillä mtv3:sen, subin ja nelosen kanavat näkymät, mutta signaali on edelleen liian heikko, jotta t-kappaletta voisi käyttää. Ilman t-kappaletta voimakkuus riiittää.

Onko tähän tulossa vielä voimakkuuden lisäystä vai pitääkö minun harkita jonkinlaisia järjestelyjä kaapeleiden ohella?

Sami
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2

Morons,

Ilmeisesti jotain on käyty tekemässä, koska välillä mtv3:sen, subin ja nelosen kanavat näkymät, mutta signaali on edelleen liian heikko, jotta t-kappaletta voisi käyttää. Ilman t-kappaletta voimakkuus riiittää.

Onko tähän tulossa vielä voimakkuuden lisäystä vai pitääkö minun harkita jonkinlaisia järjestelyjä kaapeleiden ohella?

Sami


Unohda se viallinen t-kappale ja hommaa kunnon haaroitin.

Tuossa mallia toimivasta versiosta
http://palsta.elisa.fi/index.php/topic,980.msg12031.html#msg12031

Ja jos hakutoimintoa käytät, löytyy vastaavanlaisia myös vahvistinversioina, jolloin heikohko signaali saadaan voimistettua riittävälle tasolle.
Kiitti vinkistä. Pitääpä tutkia asiaa.

Vähän meni ohi toi hakutoiminto.Mitä sillä tarkoitit?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2

Kiitti vinkistä. Pitääpä tutkia asiaa.

Vähän meni ohi toi hakutoiminto.Mitä sillä tarkoitit?Eli Palstan hakutoiminnolla löydät viestejä, joissa puhutaan antennivahvistimista, joissa on vastaava datalähtö erikseen.
Mutta tuskin tarvitsen niitä, koska ilman tuota onnetonta T-kappaletta toimii sinulla, eli signaalivoimakkuus kunnossa.
Vain tuo tosi huono T-kappale häiritsee.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki

Kiitti vinkistä. Pitääpä tutkia asiaa.

Vähän meni ohi toi hakutoiminto.Mitä sillä tarkoitit?Ylhäällä päävalikossa painike "Haku", jonka kautta pystyt hakemaan Palstan viestiketjuja, joka on suositeltavaa tehdä sillä lähes kaikki asiat  on jo Palstalla käsitelty muutamaan kertaan. 🙂
Pitää tännekkin asiasta ilmineerata.

Täällä kanssa(Rantakylä JNS.) ongelmat muuttuneet joka iltaisiksi lomakauden päätyttyä.
Ihmisten ollessa lomalla netin nopeus oli kumminkin satunnaisesti ruuhka-aikoinakin(klo. 18-22) jopa 20mt/s. Mutta nyt se on joka ilta n. 6mt/s.
Ja minua V*TUTTAA suuresti kun en pysty katsomaan edes tavan tallenteita(SD) boksilta, ilman että kuva alkaa nykimään, ääni katoaa ja dataa ruvetaan "puskuroimaan"(manuaalisesti pause näppäimellä).

Mihin tämä kura(Elisa viihde) on tarkoitettu, kun sillä ei tunnu pystyvän tekemään mitään, mihin se olisi olevinaan tarkoitettu?

MM
http://www.speedtest.net ' TARGET='_blank

rantakylässä riihisärkänkadun varrella tällaista. ja joka ikinen ilta viimeisen 2-3 viikon ajan. alkaa tallenteet kasautua kun ei voi kattoa ja vaimo alkaa hiiltyä
Juu rantsikassa nopeus ei päätä huimaa. Äsken kellotin koko historian pohjalukemat. 3.5 sisään ja sama ulos. Huoh!
Niin valitettavan tuttua myös Hukanhaudan alueella, päivällä toimii hienosti mut kun illalla olis tarkoitus kattoo tallennuksia niin ei se oikein onnistu n. 3-5 megan nopeudella.
Ongelma alkoi n .2-3 viikkoa sitten. 😠
Ja kävipäs tässä ainoan vapaaillan ratoksi niinkin hassusti, että kaapelimodeemi kadotti jälleen yhteyden eikä sitä halua uudelleen löytää... katkos täysin identtinen kuin moni täälläkin Joensuun alueelta raportoi n. viikko takaperin.

Toimiiko muilla joensuulaisilla? Jotain järkeä tähän hommaan pitäisi nyt saada!
Ei toimi yhteydet taaskaan täällä ruutukaava alueella, muutenkin kaapelimodeemin toiminen on ollut
hyvin tahmaista viime aikoina. Lisäksi Elisan tiedottaminen näissä asioissa on erittäin surkeaa, esim viime viikolla tapahtunutta noin 14 tunnin katkosta ei ole ainakaan sivuilla mitenkään kerrottu, tai saati pahoiteltu asiakkaille!
Kahdelta taholta eripuolilta rantakylää kuulin että netti meni tossa illalla poikki ja vieläkään ei ole noussut ylös ja viimeviikolla kuulemma teki ihan samanlaisen homman.
Tosiaankaan elisan tiedottaminen on vähän niin ja näin, viimeviikon ongelmasta esim. ei asiakastuki tiennyt seuraavana päivänä mitään ja taas kerran näytettiin rukkasellä sinne kuluttajan suuntaan, että vika olisi siellä, hyvin menee elisalla mutta ei mahda mitään  😞
"Sama vika Rahikaisella"... Eli myöskin täällä sivistyksen ulkopuolella (Lue Marjala) samaa ongelmaa. Viimeviikolla netti pätkäs ihan reilusti - aspan pöllö sitten pari päivää myöhemmin totesi "modeemi ollut yhteydessä ylivuorokauden"... No ei hyvää päivää - kai se on ollut yli vuorokauden jo kunnossa...

Ja samaa pätkimistä tänään.

Samoin välillä nopeudet on olleet sieltä kuuluisasta paljesoittimesta, pääsääntöisesti sentään olen vielä voinut tallennuksia katsoa ilman suurempia ongelmia.

...korjausta odotellessa.
Täällä (linnunlahdella) oli myös yhteydet poikki koko illan, kuten myös viime viikollakin... Mukavasti jäi työt tekemättä  😞
http://www.elisa.fi/ir/pressi/index.cfm?t=100&o=5170&did=16562 - on siellä taas jotain tehty.  Toivottavasti tekisivät pian jotain suurempia parannuksia, sillä kohta poksahtaa tämän kuluttajan käämit.
Täällä Siihtalassakin oli netti poikki tänne aamuun hieman yli 11 asti. Aspasta sanottiin, että jos vika onkin tuossa t-liittimessä, joudun maksamaan itse korjausmaksun (?). T-liitin tuli Elisalta pari viikkoa sitten postissa...

Kun kerta Elisan mainosspammitekstiviestit löytävät tiensä minunkin kännykkääni, voisiko myös näistä katkoksista saada jonkinlaisen viestin kännykkään? Näillä viesteillä voitaisiin varmasti myös helpottaa puhelin-aspan ruuhkautumista.

Netti on nyt ollut 9 päivän sisällä 2 kertaa poikki yli 12h kerrallaan. Toivottavasti katkokset alkavat vähitellen loppumaan.

Osallistu keskusteluun