Kysymys

Joskus positiivisiakin huomioita

  • 15 maaliskuu 2011
  • 2 kommenttia
  • 1196 katselukerrat

Eilen katselin Eurosport HD:ltä mäkihyppyuusintaa Lahdesta. Hassua oli tuo toisessa ketjussa huomattu ja kommentoitu ennustaminen, eli äänen ja kuvan synkkaongelmat.
Mutta sitten asiaan: Speedtest antaa mulla jatkuvasti ADSL-yhteysnopeudeksi 9-10mb, eli HD:n kanssa pitäisi olla ongelmia. Tyttö katsoi netistä samaan aikaan pikkukakkosen uimakouluvideoita ja HD-kuva tuli pätkimättä boksille.
Modeemin ja boksin välissä on paketin mukana tullut alkuperäinen piuha 10m ja tiedän, että ollaan turkasen kaukana keskuksista eli tuo yhteysnopeus ei tuosta nouse, eikä taloverkkoakaan ole tietääkseni koskaan 1990 rakentamisen jälkeen uusittu. Muutenkin IPTV-kanavien pätkiminen on ollut satunnaista koko puolentoista vuoden käytön aikana. Kyllähän tässä jotain "hienoja" olemattomia ja menetettyjä ominaisuuksia kaipailee (esim. maksu- ja vapaiden IPTV-kanavien tallennusta, 36h-ominaisuutta, spotifyn ja nettivideoiden toistoa ja ehkä voddleristakin tulisi leffoja katsottua, jos ne boksilla näkisi). Itse olen ollut sangen tyytyväinen käyttäjä, ehkä siksi, ettei ole tarvinnut jonotella asiakaspalveluun 😉
Vielä kun vaimon saisi oppimaan etsimään itse tallenteet boxista...
Pahin riesa poistui aikanaan hankkimalla Logitech Harmony 555-kaukosäädin. Kunhan tuo määräaikaisuus loppuu kohta puoliin, poltan noitaroviolla boxin alkuperäisen kaukosäätimen. Kake on todellakin ollut omalla kohdallani se suurin ongelma. Johtuneeko paksuista ja jäykistä sormista, kaukosäätimen totaalisen kelvottomuuden lisäksi? 😉
Elisan modeemi on pelannut, wlan on tainnut hävitä n. 2 kertaa. Ainoa ongelma on kikkailu skannatessa, kun ei ole skanneri suoraan koneessa, vaan on modeemin kautta. Ei toimi loogisesti samalla lailla aina.
Datasähköäkin olen käyttänyt (ZyXel PLA-401), SD-kuva tuli boksiin ok, HD-pätki jonkin verran (toimii jopa jatkojohdon päässä). Netin kanssa ei datasähköllä mitään ongelmia, vanhan kannettavan käyttöön riittää hyvin. Eikä mitään eroa ole ollut eri puolilla taloa eri pistokkeissa.

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

2 kommenttia

Ei minullakaan moitittavaa yli puolen vuoden käytön jälkeen.
Nykyään tulee harvoin suoria lähetyksiä katsottua, kun mielummin hakee mieleisen tallenteen (vaimo ja poikakin osaa käyttää ;D), tallennuksia on näppärä tehdä netin kautta.
Vuokraamo ollut kovassa käytössä ja alussa oli pientä pätkimistä, joka korjaantui kun tein netin kautta vikailmoituksen ja sain vastaukset nopeasti ( taisi tulla saman vuorokauden aikana), ohjeiden mukaan modeemin siltaus  ja nyt on pelittänyt.
Netti on toiminut huomattavasti nopeammin kuin entinen ja WLAN toiminut moitteetta eri kerroksissa, HD- kanavissa ei ole pätkimistä juurikaan ollut ja vielä kun jaksaisi mahdollisimman lyhyet piuhat vaihtaa modeemin/boksin sekä modeemin ja puh. pistokkeen väliin niin nuokin vähäiset pätkimiset luultavasti häviäisi.

ps. seuraavan asunnon yhtenä ostokriteerinä Viihde- saatavuus 😉
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki
Kiitokset palautteista. 🙂