Kysymys

Kaapelimodeemin statistiikka ja sen tulkinta

  • 15 helmikuu 2010
  • 3 kommenttia
  • 2050 katselukerrat

Käyttäjätaso 1
  • Aktiivinen keskustelija
  • 374 kommenttia
Onkohan kenelläkään mitään tarkempaa tietoa mitä kaapelimodeemin statistiikka-sivun arvoista pitäisi katsoa kun lähdetään tutkimaan onko esimerkiksi modeemin sijoituspaikalla vaikutusta toimivuuteen?

CWErrorRate on ilmeisesti kumulatiivinen virhemäärä, ainakin arvo pienenee (hyvällä linjalla) mitä pidempään modeemi on ollut päällä. Tuosta voisi päätellä paljonko linja virheilee.

IFAGC on PHY1:llä jotain selkeää mutta PHY2-4 näyttävät kaikki samaa arvoa (511). Mitähän tuo luku mahtaa kertoa? MSE on ilmeisesti signaalin voimakkuus, joten siinä suurempi absoluuttinen arvo (kauempana nollasta) olisi parempi?

Eli jos yrittäisi optimoida sijoituspaikan yms. niin kaiken järjen mukaan MSE-luku haluttaisiin mahdollisimman suureksi kaikilla kanavilla. Menikö oikein? Muilla arvoilla ei sitten ehkä olisi niin merkitystä.

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

3 kommenttia

Nyt kun tuntuu että Riihimäellä on alkanut yhteyden pätkiminen muutaman hyvän kuukauden jälkeen taas rajusti lisääntyä (tänään havaittu n.10 kertaa), ajattelin nostaa vanhan aiheen ylös. Tämän viikon aikana tullut seurailtua kohtuu tiiviisti statistiikkasivua pätkimisten yhteydessä, ja olisi kiva tietää (edellisen kirjoittajan tapaan) mitä mikäkin statistiikkasivun arvo kuvaa ja miten niitä voi mahdollisesti tulkita. Eniten mietityttää PHY1-PHY3, mikä on minkäkin PHY:n merkitys. Varsin yleiseksi käynyt ongelma on se että PHY1 löytää taajuuden ja muuttuu vihreäksi, sen jälkeen ei statistiikkasivun mukaan tapahdu pitkään aikaan mitään PHY1, PHY2 ja PHY3 osalta. Täällä Riihimäellä PHY1 taajuus on yhteyden toimiessa 538 MHz, mutta kun katkoksen jälkeen modeemi alkaa etsiä taajuuksia, jää PHY1 säännöllisen epäsäännöllisesti johonkin muuhun taajuuteen kiinni (muuttuu vihreäksi ja lopettaa(?) taajuuden etsimisen. Jos kärsivällisyys riittää, alkaa modeemi etsiä toimivaa taajuutta n.10 minuutin jälkeen uudestaan kunnes löytää PHY1 arvoksi 538, sen jälkeen PHY2 ja 3 löytyvätkin samantien omat taajuutensa ja yhteys toimii. Nopeiten yhteyden palauttaminen käy kun resetoi modeemin jos PHY1 on jäänyt "väärälle taajuudelle", sen jälkeen modeemilla menee noin minuutti kun oikeat taajuudet löytyvät. Upstreamin kanssa ei ole ongelmia ollut, se löytyy heti uudestaan yhteyden katkettua. Onko ne pääkaupunkiseudun parannustyöt muuten suoritettu, luvattiin vaikuttavan Riihimäkeenkin? Nopeudessa (80/3,5) ei valittamista löydy, mutta puoli vuotta pätkivää nettiä pilaa muuten hyvän palvelun. Vaihtamalla taitaa sittenkin parantua, etenkin kun tämän vian aiheuttajaa ei tunnuta löytävän..
Mutta se vuodatuksesta. Jos joku tietää/jaksaa vastata, seuraaville nimille olisi kiva tietää selitykset: MSE, IF-AGC, CWErrorRate. Hartaana toiveena taajuuksien käsinsyötön mahdollistaminen.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki
PHY1 on ns. primäärinen downstream (DS) -taajuus/kanava, joka modeemin tulee löytää kaapeliverkosta tahdistumisprosessissa ensimmäisenä. Kun primääritaajuus on löytynyt (muuttuu vihreäksi status-sivulla), modeemi lähtee hakemaan PHY2 ja PHY3 -lisätaajuuksia, jotka on määritetty löydetylle primääritaajuudelle verkon konfiguraatiossa. Yhteys ei toimi, ennen kuin kaikki 3 taajuutta on löydetty.

Nopeissa wide band -yhteyksissä taajuuksia pitää olla 3, jotta on mahdollista päästä esim. 100M-nopeuksiin. PHY4 ei ole Elisan verkossa käytössä vaikkakin se status-sivulla näkyy ja menee välillä virheellisesti jopa synkronoiduksi.

Primääritaajuuden käsin pakottaminen on tulossa seuraavassa firmware-päivityksessä, joka julkaistaneen aivan lähiaikoina (kunhan ohjelmisto todettu ensin toimivaksi). Taajuuden käsin syöttäminen on suuri apu tilanteissa, jossa modeemi ei itse syystä tai toisesta löydä oikeaa primääritaajuutta. Myös automaattista taajuuskannausta on parannettu ja nopeutettu seuraavassa päivityksessä.

MSE: Lyhennetty status-sivulle oudosti, mutta käsittääkseni on sama kuin SNR (Signal-to-Noise Ratio), eli taajuuden kohinamarginaali, käytännössä hyvä jos yli 30dB, saattaa toimia vielä 25db:lläkin, mutta tällöin saattaa esiintyä pätkimistä

IF-AGC: Liittyy kaapelisignaalin käsittelyyn, ei ole kovin yksiselitteinen, teknisempää selitystä löytyy esim. patentista http://www.patentgenius.com/patent/7260143.html

CWErrorRate: Taajuuden virheily, tulkinta täysin tapauskohtaista, mutta nyrkkisääntönä voisi pitää, että sitä parempi mitä pienempi, mutta on täysin normaalia että yhteys virheilee hieman
Tämä selvä. Kiitos vastuksesta ja hyvä että modeemiin tulee päivitystä tätä ongelmaa helpottamaan.