Kysymys

Kaapelivihteen Boksi heikentää tv-kuvan tasoa?!?

  • 15 tammikuu 2010
  • 2 kommenttia
  • 1697 katselukerrat

Ongelmani on seuraavanlainen:

Kun kuva tulee viihteen kaapeliboksin kautta HDMI'llä Panasonicin plasmaan, niin kuvan terävyys huononee oleellisesti verrattuna siihen, että kuva tulee TN'n oman virittimen kautta.

Onko muilla kellään muulla kokemuksia tällaisesta? Asia häiritsee suunnattomasti, koska kuvan laatu on silminnähden epätarkempi!

Onko ammattilaisilla tähän näkemystä? Voiko boksi olla viallinen? HDMI piuhaa on vaihdettu, mutta aina sama tilanne.

Missä vika? 

2 kommenttia

Ainakin itsellä kuva parani huomattavasti skaalauksella verrattuna Division tai Handaniin boxeihin. Töllönä halppis Sony kiinni HDMI:llä
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2

Ainakin itsellä kuva parani huomattavasti skaalauksella verrattuna Division tai Handaniin boxeihin. Töllönä halppis Sony kiinni HDMI:llä


Minulla vanha V2500 sarjan Sony ja sen skaalain on parempi kuin Elisan digiboxin. Paremman ja terävämmän kuvan saan, kun 720p:n sijaan laitan hdmi-lähdön 576p:ksi. Kuva silloin samanarvoinen kuin Topfieldiltä tullut s-video kuva (joka on melkeinpä parempi kuin Toppyn RGB-kuva).

W4500:sen kanssa en ole vielä kokeillut, eli olisikos boxin 1080 formaatti parempi kuin 576 formaatti. HD-lähetyksillä pitäisi 1080'aa käyttää, muutenhan menisi välillä SD:ksi kuva. W4500:sen alle pitäisi Elisan boxi siis HD-ohjelmien vuoksi todennäköisesti siirtää ja vanha Toppari takaisin 2. telkkuun kiinni.

Sitten pieni bugi Elisan boxissa tai vanhassa Sonyn telkussa.
Jos/kun laittoi boxin asetuksista, että hdmi-yhteyden mukana ei siirretä ääntä, niin Sony sekoitti kuvasuhteet ja näytti kaikki aina aluksi 4:3 suhteella. Valmiiksi 4:3 mittasuhteiset näytti kuvan sivuilla tuplat mustat raidat. Sony siis meni aina päälle laiton jälkeen 4:3 tilaan. Kun muutti käsin kerran "laaja" -tilaan kuvasuhteen, toimi lopun iltaa ok.
Vaan kun hdmi:n mukana siirtää äänen, niin toimii ok heti päälle laitonkin jälkeen. Ja Sonystä silloin kaiuttimet pois päältä. Äänet sitten valokuidulla AV-vahvarin kautta.

Osallistu keskusteluun