Kysymys

Kanavat tallentuvat, vaan eivät näy?

  • 9 heinäkuu 2014
  • 5 kommenttia
  • 1060 katselukerrat

Mikähän neuvoksi.. Esimerkiksi Yle 1, Yle 2, Ava ja Fox eivät näy Viihteessä ollenkaan tai pätkivät rajusti. Ohjelman voi kuitenkin nauhoittaa ko. kavavilta ja nauhoite on moiteeton.

5 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Moro kottonen ja tervetuloa palstalle!

Onko ongelma tullut yhtäkkiä vai ollut jo kauemmin? Yleensä tällainen viittaa puutteelliseen antenni tai kaapelisignaaliin. Jos signaali on kunnossa esim. toisella telkkarilla tai digiboksilla eri huoneessa voi kyseessä olla ongelmallinen antennijohtokin.

Lähtisin ensimmäisenä kokeilemaan kanavahakua uudelleen ja jos senkin jälkeen on ongelmaa näillä kanavilla niin ylempiä asioita tarkistukseen. Tehdasasetuksetkin voi tarvittaessa palauttaa digiboksille, mutta sillä on harvemmin tekemistä tämäntyylisen ongelman kanssa.

Tallenteet näkyy normaalisti, koska ne tulee netin kautta eivätkä ole riippuvaisia signaalin tasosta kotona. Kannattaa lisätä palstan käyttäjätietoihisi asiakasnumero niin pystymme paremmin auttamaan ja näemme laitteesi.
Eikös nuo Viihteen boksit kaipaa vahvempaa signaalia, kuin yleensä muut laitteet.

Jos signaali on heikohko, niin TV:n  omalla virittimellä ja kunnon digiboksilla kanavat voivat näkyä hyvin vaikka Viihteen boksilla ne eivät näykään.
Käyttäjätaso 6
Näinhän se on. 

Huomiona vielä, että ongelmaiset kanavat ovat vierekkäisillä MUX-kanavanipuilla eli nipussa 2 ja 3. Taajuudet ovat myös lähes samat. Jos antennisignaali "vuotaa", niin ongelmia voi ilmetä.

Jos käytössä on haarotin, niin tuota voisi ottaa pois välistä hetkeksi. Tämän jälkeen koittaa vielä toisella antennijohdolla. Jollei tuota saada millään näkyviin, niin laitetaan asentaja käymään paikalla. Saa tehdä säädöksiä 🙂
Ongelmat alkoivvat siten, että ko. kanavat alkoivat ensin pätkiä ja lopulta parin kanavahaun jäljiltä katosivat kokonaan. 
Käyttäjätaso 5
  • , sinulla ilmeisesti TV-signaali tulee perinteisen harava-antennin kautta? Melko usein Viihteen tapauksissa on tarpeellista käyttää antennivahvistinta, jotta signaalin saa tarpeeksi vahvana digiboksille asti.

    Oliko kokeillut siis digiboksia toisella antennijohdolla ja toisesta antennirasiasta? On tietysti aina mahdollista, että digiboksin virittimessä on vikaa, mutta se on melko harvinaista.
  • Osallistu keskusteluun