Kysymys

Kirkkonummi ja pieni huijausNäytä ensimmäinen kirjoitus

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

150 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
Kaapelimodeemiverkon parannustöitä on tehty suunnitellusti myös Kirkkonummen 02410 postinumeroalueella. Verkon puolelta mitattuna, yhteydet toimivat nyt hyvin ja kaistaa on mittausten mukaan riittävästi. 

Verkon parannustyöt eivät kuitenkaan välttämättä tunnu, mikäli yhteyttä heikentää jokin muu häiriö 😞 Tällaisia vinkkejä sain:

 

Mikäli käytät yhteyttä WLAN:lla langattomasti, kannattaa sulkea pois langattoman verkon hidastelu ja kytkeä verkkokaapeli suoraan modeemista yhteen tietokoneeseen (muut verkkoa käyttävät laitteet pois päältä). On myös hyvä tarkistaa antennikaapelin kunto ja että kaapelia ei ole jatkettu, vaan se on yhtenäinen. Myös modeemin ja antennirasian antennijohdon liittimien kunto on syytä tarkistaa silmämääräisesti (keskuslanka ei ole poikki ja kaikki näyttää ehjältä).

Tärkeää on myös tehdä modeemille tehdasasetusten palautus resetoimalla laite verkon muutosten jälkeen. Tämä onnistuu painamalla esim. nuppineulalla laitteen takana (USB-liittimen yläpuolella) olevaa reset-painikketta noin 10 sekuntia. Resetoinnin jälkeen yhteyden muodostumisessa voi kestää 15min-3h.

Laita vaikka minulle yksityisviestillä lisätietoa, mikäli nopeudet eivät näiden toimien jälkeen parane 🙂
Tuo modeemin resetointi oli näköjään se mikä puuttui, nyt on mukavat nopeudet: 

ISOT kiitokset! :)

Käyttäjätaso 2
Kirkkonummella 02400 alueella l. Laajakalliossa yhteys on tosiaan ollut nopeampi kuin ennen. Siitä huolimatta aivan ilman katkoja ei olla selvitty. Pienenä kiinnekohtana , joka ei kyllä välttämättä liity asiaan, on jokunen aika sitten Masalassa ilmeisesti kaivurilla poikkaistu piuha, jonka jälkeen yhteys ollut pikkuhiljaa epävarmempi...

...kunnes tänään piti jättää tällainen vikailmo ( onneksi on vaimolla kilpailevan tahon yhteys ):

----

Ilmeisesti valkoinen Pace kaapelimodeemirauta tulossa tiensä päähän. Noin parin viikon ajan ollut katkoksia yhteydessä. Aluksi vaikutti siltä että dns servuille ei tahtonut millään saada yhteyttä. Jäi epäselväksi oliko vika missä, 10-20min. katkoja kerran päivässä tai parissa. Resetointi auttoi. Joko edelliseen liittyen tai siitä kokonaan irrallaan, nyt modeemi ei suostu käynnistymään ollenkaan. Aluksi modeemissa paloi etupaneelissa virran merkkivalo kirkkaasti tai aivan himmeästi virran, 4 kpl ethernetporttien ja päällä olevan autom. wifi-yhteyden painikkeen valot. Mikään resettijumppa ei auttanut. Nyt virtaledi ei pala lainkaan normaalilla tavalla, vain em. himmeät merkkivalot näkyvät juuri ja juuri. Mitään ei tapahdu eikä mikään resettijumppa tai odottelu auta. Epäilen että kyseessä on modeemiraudassa oleva vika, joka voisi tietysti osin selittää koko modeemin historian aikana todettua toiminnan epävarmuutta, tai sitten ne tuhannet kerrat kun laitetta on resetoitu ja johtoja irrotteltu, osana laitteen normaalia ja ohjeistettua käyttöä, ovat lopulta tehneet tehtävänsä.

Koska epäilen laitteessa olevan sähkövikaa, en pidä laitetta kytkettynä. Jos haluatte tarkistaa laitteen toimivuutta etänä, soittakaa ensin jotta voin kytkeä laitteen. Mieluiten kävisin vaihtamassa uuden raudan lähimmässä Elisa shopissa. Voiko näin toimia...?

----

Eli eipä näistä korjauksista kovin pitkään päässyt nauttimaan. Nyt tietysti jänskättää pitääkö vielä erikseen maksaa toimivasta Pacesta, jos ja kun rauta tällä kohtaa otti ja petti... Heh heh, toimivasta... Jos pitää, taidan lopettaa asiakkuuden, koska nyt etukäteen tiedän että moderauta ei ole penninkään arvoinen ja digiboksikin ollut käyttämättä jo kuukausia.

No, jotta pysytään aiheessa tässä ihan oikeasti vinkki teille modeille eteenpäin kerrottavaksi: aiemmista vinkeistä huolimatta Kirkkonummen aluetta koskevia keskusteluja yhä vaivaa se seikka, että korjausilmoituksissa puhutaan liian usein Kirkkonummesta yleensä ja sitten täällä palstalla ihmetellään mitä postinumeron aluetta toimenpiteet koskivat, vai koskivatko ollenkaan. Joten, voisitteko julkaista tietoa siitä, millä alueilla mielestänne korjaukset ovat nyt valmiit ja onko vielä joitain alueita, joilla yhteyksiä on yhä mielestänne parannettava.

Itse olen 02400 alueelta ja ellen ole jotain missannut, missään ei olla vahvistettu, että tämän alueen korjaustyöt olisivat valmiit - vaikkakin siis kokemus osoitti, että nopeudet paranivat. Tehtiinkö jotain täällä vai aukeniko pullonkaula jossain muualla? En edes tiedä katsotaanko tämä alue Elisalla omakseen, vai Masalan, vaiko keskustan alueeseen kuuluvaksi, kun sattuu olemaan vähän niinkuin siinä puolivälissä.
Käyttäjätaso 5
Kiitokset hyvästä ja asiallisesta palautteesta, olen laittanut sen eteenpäin, ja tuosta modeemisi ongelmasta yksityisviestiä sinulle 🙂
02410 alueella ei omalla osallani ole kyllä ollut ongelmia tuon jälkeen kun korjaukset tulivat ja resetoin modeemin.

Katkoksiakaan ei ole ollut. 
Hyvin toimii myös Bron alueella. 35-40Mbit/s sisään.
Käyttäjätaso 2
Julkinen kiitos Vortexille pikaisesta vastauksesta ja yv:stä.

Ja aivan oikein, mulla meni pacet ja bewanit sekaisin. Kaapelimodeemista tietenkin oli kyse.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
JuhaS kirjoitti:.
 

 • Videotoiston nopeustestin tulokset kuitenkin mietityttävät: mistä moinen heittely juuri videon toistossa Sauniksen testissä? Vai onko tuo tavallista? Vaikka sillatun ja reitittävän tilan välillä ei ole täysin selvää yhteyttä videotestin tuloksiin, jäi kuitenkin sellainen vaikutelma, että sillattuna on todennäköisempää jonkin verran hitaampi tulos, ja harvemmin tulos on korkea vaikkakin sekin on mahdollista. Asiaa tuntevat modet voisivat tätä kommentoida. Itse kun luulin, että sillattu olisi jotenkin suorempi ja kenties varmempi yhteys, kun ainakin osa palstalaisista tuntuu sitä etenkin digiboksin kanssa mieluiten käyttävän.
 • Ilmeisesti videotestissä oleva filminpätkä on jokin pseudokikka: testi tunnistaa huonon yhteyden jo heti alussa, eikä siis edes yritä näyttää HD tason kuvaa. No, enpä amatöörinä tiedä miten nuo tuommoiset testit teknisesti toimivat...
Juu se Saunamittarin videotesti antaa täälläkin melkein joka kerta ihan erilaisia tuloksia. Se on vähän kuin miehellä nännit eli vain varmuuden vuoksi  :smileygrin:

Suosittelen käyttämään Funetin testiä. Sillä saa luotettavamman käsityksen suurten tiedostojen latausnopeuksista.

ftp://ftp.funet.fi/dev/
Onko muilla ollut nyt lähiaikoina ongelmia yhteyksien kanssa? Omaa hermoani on kiristelly jo parin viikon ajan säännöllisen epäsäännöllinen yhteyden hitaus/pätkiminen 02400 alueella. Lähes päivittäin ja välillä useamman kerran päivässä joukuu käynnistelemään modeemia uudelleen (välillä auttaa, välillä ei). 
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
taivasalla kirjoitti:

Onko muilla ollut nyt lähiaikoina ongelmia yhteyksien kanssa? Omaa hermoani on kiristelly jo parin viikon ajan säännöllisen epäsäännöllinen yhteyden hitaus/pätkiminen 02400 alueella. Lähes päivittäin ja välillä useamman kerran päivässä joukuu käynnistelemään modeemia uudelleen (välillä auttaa, välillä ei). 


Käytättekö yhteyttä langattomasti vai piuhan kanssa? Oletteko resetoineet modeemia ja testanneet yhteyttä ilman t-haaroitinta? Mikäli yhteys tyypillisesti korjautuu aina modeemin uudelleenkäynnistyksellä on mahdollista, että itse modeemi on viallinen. Oletteko tietoisia onko naapureilla toimineet yhteydet ilman pätkimistä?
Käyttäjätaso 2
Meillä on ollut viihde jo usean vuoden ja yleensä toiminut ihan jees, joskus on joutunut ulkoilluttamaan digiboxin piuhaa ja se on riittänyt. Mutta mutta.. nyt olen joutunut tekemään sen saman myös modeemille. Tätä uutta tarvetta on nyt esiintynyt parin viikon ajan. Onkohan täällä Kirkkonummen vedessä jotain?:)
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
vadelma kirjoitti:
Meillä on ollut viihde jo usean vuoden ja yleensä toiminut ihan jees, joskus on joutunut ulkoilluttamaan digiboxin piuhaa ja se on riittänyt. Mutta mutta.. nyt olen joutunut tekemään sen saman myös modeemille. Tätä uutta tarvetta on nyt esiintynyt parin viikon ajan. Onkohan täällä Kirkkonummen vedessä jotain?:)

Juu on ainakin kalkkia enemmän kuin laki sallii  :smileygrin::smileygrin:

Tipahteleeko se modeemi verkosta vai mitä se tekee?

Asiasta varmaan kannattaisi tehdä vikailmoitus , jotta vika saadaan selvitettyä. Mahdollisia vikalähteitä on Elisan verkko ja voihan se modeemikin olla kypsymässä.
Käyttäjätaso 2
Juuri nyt on pitkästä aikaa jotain suurta katkosta 02400 alueella. Viihteen yhteydet alkoivat tosissaan katkomaan eilen illalla, ja yöllä olivat käytännössä kokonaan poikki. Tänä aamuna viihteestä pystyi katsomaan tallenteita 3...30 sekunnin pätkiä puolen tunnin välein. Puolilta päivin toimi parituntia. Resettisirkus ei auta.

Yöllä ei toiminut edes Saunalahden mobiiliyhteydet, voisiko kieliä laajemmistakin ongelmista konsernin yhteyksissä? Esim. Soneran mobiilidata toiminut kokoajan ok.

Tällä hetkellä lauantai iltapvänä Sauniksen mobiili toimii välttävästi, hieman tökkien, mutta viihteen kaapeli on edelleen täysin kuralla. Ei enää mitään yhteyttä.

Mitään Elisan ilmoitusta häiriöistä tai huollosta ei ainakaan vielä näy missään. Jätänpä ilmoituksen jahka ensin syön ruokaa.

Liekö muilla samat meiningit? Elisan tai ruoan suhteen....iha sama.
Käyttäjätaso 2
No nyt taas toimii normisti. Näin tässä  meni pe & la illat tökkiessä... Siis ne harvat hetket, jolloin viikolla tallennettuja ohjelmia voisi katsella rauhassa - eikä tarttis aamulla aikaisin herätä duuniin...
Järki lähtee. Tämä täältä Neidonkallion suunnalta kun taas jäi videot Elisan piuhoihin.

Joka kerta kun tekee vikailmoituksen tulee "ihmeparantuminen". Taitavat puskuroida yhteyden hetkeksi kuntoon jotta poru vaimenee. Sitten taas parin viikon päästä kuristetaan...

Meillä suurin ongelma on ollut videovuokrauksessa. Näkyy vain musta ruutu, ei kuvaa eikä ääntä. Mikään resetointijippo ei auta. Välillä nettikin tökkii kuten on muutkin kuvailleet täällä.

Suurta *****tusta sanon minä. Melkeinpä varkautta?

Otetaanko yhteyttä kuluttajasuojaan?
ADSL:ssä ei todellakaan toimi. En kyllä tiedä, paljonko pitäis kaistaa irrota, mutta niin vaan Viihde-paketti myytiin ja vakuuteltiin, että kyllä toimii.

Joka jesuksen palvelussa sama homma. Kun vaan saadaan lypsettyä rahat, niin ei kiinnosta palvelun laadun parantaminen. Ei saatu edes elisan "Saunavisio"-digiboxin rutkua toimimaan, kuin hetkittäin. Antenniverkon kanavien kanavakorttia se ei tunnu ollenkaan tunnistavan.

Mistähän näile operattoreille saataisiin oikeasti joku vastuu siitä, mitä heidän myyjänsä valehtelee. Ei voi olla niin, että asiakkaan vika, jos ostaa palvelun, jota ei kyetä luvatunlaisena toimittamaan.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
 • kuten kurkitopi mainitsikin, Elisa Viihteen (tai Saunavision) digibokseilla ei ole mahdollista käyttää kanavakortteja. Millaisia ongelmia sinulla on ollut Elisa Viihteessä? Voisit laittaa minulle asiakasnumerosi tai jonkin asiakastiedon yksityisviestinä, näin pääsen tarkistamaan mikä Viihdettä kiusaa 🙂
 • Eikö ole hölmöä, että olohuoneen "viihdekeskus" pitää varustaa laiteräkillä, jossa on boxi jokaista palvelua varten erikseen, puhumattakaan kaukosäädin-paneelista.

  Onko niin, että vapaulta markkinoilta hankittua dvb-t2-laatikkoa ei myöskään voi kytkeä reitittimeen ja katsella sillä Viihdettä, vaikka rj45:nen tai wifi löytyisi laitteesta?
  Otsikkoon liittyen (joka on vanhaa tietoa) niin nyt on toiminut kaapeliyhteydet kyllä pitkään hyvin. Pari vuottahan sain kärvistellä rikkinäisellä kaapeliyhteydellä josta tosin en suostunut maksamaan vaan aina korvattiin.

  Nyt on kyllä toiminut erittäin hyvin. En enää muista millon se korjaus tuli, mutta varmaan tässäkin ketjussa siitä kiitelty. Pakko oli tulla tänne kommentoimaan koska luulin olevani ainut joka aina soitteli ja teki vikareita. Muistaakseni kymmenkunta niitä ehdin vuosien varrella tehdä eli aina kun tuli uusi lasku. 😃
  >Otsikkoon liittyen (joka on vanhaa tietoa) niin nyt on toiminut kaapeliyhteydet kyllä pitkään hyvin.

  Toimii ne, mutta nopeus voi olla illalla ihan surkea.

  Kävin kurkkaamassa, mitä minulle luvataan jos hankkisin kaapelimodeemiyhteyden (minulla on nyt Elisalta 100M). Saunalahden 100M liittymä, ja siitä sanotaan (varmaakin samaa vakuutetaan Elisan liittymästä):

  "Toteutuviin tiedonsiirtonopeuksiin vaikuttavat  muun muassa valittu palvelu, sijainti, käytettävä verkkotekniikka, kiinteistön sisäverkko, häiriötaso, päätelaitteen ominaisuudet ja verkon kuormitus. Tiedonsiirtonopeuden vaihteluvälit (Mbit/s): Lataus 100M 50-100 ja Lähetys 10M 5-10."

  Tuo on täyttä huijausta. Huonoimmillaan nopeuteni on ollut alle 10M. Ja sitten aamulla se on yli 90M.
  Käyttäjätaso 7
  Kunniamerkki +5
  tsyrjanen kirjoitti:
  >Otsikkoon liittyen (joka on vanhaa tietoa) niin nyt on toiminut kaapeliyhteydet kyllä pitkään hyvin.

  Toimii ne, mutta nopeus voi olla illalla ihan surkea.

  Kävin kurkkaamassa, mitä minulle luvataan jos hankkisin kaapelimodeemiyhteyden (minulla on nyt Elisalta 100M). Saunalahden 100M liittymä, ja siitä sanotaan (varmaakin samaa vakuutetaan Elisan liittymästä):

  "Toteutuviin tiedonsiirtonopeuksiin vaikuttavat  muun muassa valittu palvelu, sijainti, käytettävä verkkotekniikka, kiinteistön sisäverkko, häiriötaso, päätelaitteen ominaisuudet ja verkon kuormitus. Tiedonsiirtonopeuden vaihteluvälit (Mbit/s): Lataus 100M 50-100 ja Lähetys 10M 5-10."

  Tuo on täyttä huijausta. Huonoimmillaan nopeuteni on ollut alle 10M. Ja sitten aamulla se on yli 90M.

  Hei.

  Tuo tarkoittaa sitä, että jos käy niin, että nopeus on edes ajoittain pitkään yhtäjaksoisesti alle 50 Mbps Download-suunnassa ja alle 5 Mbps Upload-suunnassa, oikeuttaa se määräaikaisen sopimuspurkuun. Jos määräaikaisuutta ei ole, tai se on päättynyt, olet vapaa kuin kana irtisanomaan, hitaannuttamaan liittymää tai vaihtamaan vaikka 4G-mokkulaan. Tuo ilmaus ei tarkoita, että yhteys on aina 50+. Jos menee toistuvasti alle, esim. illalla, sopimus on purettavissa tai laskettavissa vaikka 10 Mbps / 10 Mbps KAMOon. Tässä ei riitä pelkkä suullinen kertomus, vaan asiaa on tutkittava ensin vikailmoituksella.

  Huomaa tehdä nopeustestit silloin, kun muut laitteet eivät käytä Internet-yhteyksiä.

  Kaapelimodeemissa kapasiteetti on jaettu naapureiden kesken ja kapasiteettia on yleensä 220-275 Mbps alueesta riippuen Download-suunnassa ja noin 120 Mbps Upload-suunnassa. Noin 200-300 megaan ei montaa 100M-liittymää mahdu 😉 On siis mahdollista, että esimerkiksi arkisin klo 16 jälkeen yhteys vaihtelee suuremmin jos ihmiset ovat tilailleet 100M-viihdytyskaistoja ja katselevat Netflixiä, YouTubesta kissavideoita tai Viihde-tallenteita - tai kuka mitäkin. Ainoa yhteystyyppi joka ei ole jaettu naapureiden/alueen kesken, on valokuitu ja ADSL/VDSL.
  hpguru kirjoitti:
  Ainoa yhteystyyppi joka ei ole jaettu naapureiden/alueen kesken, on valokuitu ja ADSL/VDSL.

  Kyllä jokaisessa runkoverkon/liityntäverkon laitteessakin kapasiteetti on rajallinen.
  Käyttäjätaso 7
  Kunniamerkki +5
  sakarialanne kirjoitti:
  hpguru kirjoitti:
  Ainoa yhteystyyppi joka ei ole jaettu naapureiden/alueen kesken, on valokuitu ja ADSL/VDSL.

  Kyllä jokaisessa runkoverkon/liityntäverkon laitteessakin kapasiteetti on rajallinen.

  Kyllä, mutta huomattavasti varmatoimisempi ja isompi kapasiteetti. En ainakaan tiedä itse ketään, jonka VDSL olisi hidas. Kaverillakin on 100M/10M VDSL2+ Elisa Viihteenä ja tulee ajasta riippumatta 94 Mbps / 9 Mbps. Ja siellä ladataan teratavuja useita kk, kun monihenkinen perhe.
  hpguru kirjoitti:
  sakarialanne kirjoitti:
  hpguru kirjoitti:
  Ainoa yhteystyyppi joka ei ole jaettu naapureiden/alueen kesken, on valokuitu ja ADSL/VDSL.

  Kyllä jokaisessa runkoverkon/liityntäverkon laitteessakin kapasiteetti on rajallinen.

  Kyllä, mutta huomattavasti varmatoimisempi ja isompi kapasiteetti. En ainakaan tiedä itse ketään, jonka VDSL olisi hidas. Kaverillakin on 100M/10M VDSL2+ Elisa Viihteenä ja tulee ajasta riippumatta 94 Mbps / 9 Mbps. Ja siellä ladataan teratavuja useita kk, kun monihenkinen perhe.

  Voisit katsoa mitä kirjoitat ehdottomina totuuksina, ettei tarvitsisi aina jälkikäteen selitellä.;)
  Vaihdoin ADSL:n kaapelimodeemiin, kun Elisa mainosti että kaapelimodeemiverkon toimivuutta on parannettu. Mutta se ei täysin pitänyt paikkaansa (kuten kirjoitin huonoimillaan 100M yhteydessä nopeus on ollut alle 10M).

  ADSL:n voin ottaa vaikka keneltä (esim Elisan ADSL toimi tosi hyvin). Mutta tuosta kaapelimodeemista saisin nopeamman yhteyden, kunhan se vaan toimisi paremmin.