Kysymys

Kotiboksi C5200 (BeWAN) ja porttiohjaukset

  • 7 lokakuu 2014
  • 3 kommenttia
  • 1698 katselukerrat

  • Uusi keskustelija
  • 1 kommentti
Onko tähän boksiin nyt mahdollista tehdä porttiohjauksia?

Etsin keskusteluista ja löysin vuodelta 2009 gronerin kirjoittaman tekstin:

"Tarkennusta saatu aikatauluihin vihdoin seuraavasti: Tammikuuhun ei valitettavasti saada julkaisuaikatauluja taipumaan vaikka kova tahto ja pyrkimys tähän olikin. Uusi tavoite ja todennäköinen julkaisuajankohta siltauksen mahdollistavalle firmware-päivitykselle on helmikuun alku. Kun uusi firmware on saatu päivitykseen, porttiohjaukset saadaan sen jälkeen pienellä viiveellä tarjolle Oma Elisaan."

Keskustelu: Bewan kaapelimodeemin asetukset

https:///t5/Elisa-Viihde-Yleinen-keskustelu/Bewan-kaapelimodeemin-asetukset/td-p/3463/highlight/true/page/6" target="_blank

3 kommenttia

Kyllä siihen siltaustila pitäisi saada päälle, mutta ei siitä mitään porttiohjauksia löydy. Mutta ole kiitollinen että edes se löytyy...
Käyttäjätaso 5
Voit soittaa ns. "vikailmoituksen" asiasta ja pyytää asiakaspalvelua / teknistä tukea ajamaan modeemille päivityksen etänä. Voi olla, että modeemi ei ole automaattisesti päivityksiä saanut. Jos päivitys ei onnistu toimitetaan monesti uusi korvaava modeemi.
Nousi ajankohtaiseksi asiaksi tämä porttiohjaus Elisan kaapeliboxiin. Kotiboksi on mallia C5200 ja normaalisti käytän sitä reitittävässä tilassa jolloin siihen on kytkettynä langallisesti ja langattomasti laitteita (reititin, pari tietokonetta) ja kaikki toimii nätisti samassa sisäverkossa ja koneilla pääsee nettiin. Nyt sit pitäis saada peliservu pystyyn vanhalle läppärille ja portit auki. Kokeilin laittaa Elisan modeemin siltaavaksi ja kaikki langattomasti yhteydessä olleet laitteet toimi ihan normaalisti kuten ennenkin. Kuitenkin kaikki langallisesti boxissa kiinni olleet vehkeet tiputtivat nettiyhteyden. Ne siis oli samassa sisäverkossa, mutta ei tarvinnut netissä enää surffailla.

Setuppi on nyt siis näin: Elisan boxi --> reititin --> pelipc. Reititin ja pelipc ip alueella 192.168.100.x = ei toimi. Sen verran osasin vielä säätää, että kävin reitittimen asetuksissa avaamassa portin 80 (http) josko se auttaisi mutta ei mitään vaikutusta. Missähän mennään vikaan? Tuon kombon lisäksi tulen sitten kytkemään läppärin joko langattomaan verkkoon tai samaan reitittimeen missä pelipc on, mutta se pitäisi olla ihan läpihuutojuttu kun saisi vaan tuon netin toimimaan.

Osallistu keskusteluun