Kysymys

Kotiboksi VMG3326 mac osoitteen vaihto miten?

  • 6 marraskuu 2014
  • 3 kommenttia
  • 16789 katselukerrat

Eli mistä toi löytyy sieltä asetuksista kun menee koneella? En löydä ite mistään jos joku osais neuvoo kun ois kiva vaihtaa se mac osoitteen vika numero jos vaan pystyy jostain asetuksista eli kiitos jollekki joka osais auttaa nopeesti!

3 kommenttia

Käyttäjätaso 5
Siis tarkoitat kotiboksin (modeemin) MAC-osoitteen muuntamista joksikin muuksi? Ei ole muutettavissa mitenkään. Jokainen laite saa uniikin MAC-osoitteen tehtaalla, sitä ei pääse ropaamaan hallintapaneelista.
Miks ihmeessä muut pystyy sen sitten asetuksista vaihtamaan ainakin se vikan numeron että saa IP vaihtumaan sitten sillä kun vaihtaa sen 1-9 numeroista ja vetää piuhat irti ja uusiks modeemi päälle?
Käyttäjätaso 1
Verkkokortin mac-osoitteen voi muuttaa PC:ssä esim. rekisteriä editoimalla, erillisellä ohjelmalla tai laitehallinnassa. Kytkimissä ja reitittimissä sen voi muuttaa laitehallinnassa (hallintapaneelissa/telnet) ja erillisohjelmalla, joita löytyy verkosta. Esimerkiksi D-Link DIR-615 reitittimen laitehallinnan WAN-asetuksissa voi muuttaa macin tai kloonata sen pc:tä. Tuohon D-Link laitteeseen niinkuin yleensä muihinkin kuuluu käsikirja, josta asiat selkenee. Elisan VMG3326:sta en ole löytänyt käsikirjaa, lähinnä kaltainen löytyvä on ZyXEL NBG334W.

Mac-osoitteen muuttamiseen voi olla ihan hyvä syy. Joskus palvelun tai ohjelmalisenssin käyttöoikeus on kiinnitetty verkkokortin osoitteeseen, jolloin kortin särkyessä on helpoin kloonata vanha osoite uuteen korttiin. Varovainen kannattaa olla ja ainakin alkuperäinen osoite laittaa talteen.

Osallistu keskusteluun