Kysymys

Kotiviihde takkuaa

  • 16 tammikuu 2014
  • 7 kommenttia
  • 2117 katselukerrat

Kerran saivat korjattua. Tosin eivät kertoneet missä vika kun kotiviihde meni vähän väliä jumin erityisesti hd puolella. Nyt vika taas, mutta erilaisena. Nyt sitten ei aukea kotiviihde valikko ollenkaan. Ilmoittaa vain yhteysvirheestä ja että yritä myöhemmin uudelleen. Eipä auta piuhojen irrottelu.

Kaikki maksuttomat kanavat näkyy, mutta yhtään viasat kanavaa ei.

Miten tästä Elisasta pääsee eroon jos ja kun se on koko ajan tällaista tökkimistä. En myöskään ole tilannut Viasat kulta kanavapakettia joka ei toimi.

7 kommenttia

Käyttäjätaso 5
Eroonpääsemisestä en tiedä, mutta täytyyhän palvelu saada kuntoon. HD kanavien ongelma kuullostaisi ainakin tiedonsiirto-ongelmalta, joko koti- tai laajaverkossa (eli palveluntarjoajalla). Toki digiboksin firmware saattaa olla myös jumissa jotenkin. Tässä muutama vinkki digioboksiin liittyen. Jos sinulla on käytössä Pace Dit7100 (valkoinen) digiboksi, niin kokeile vielä tehdasasetusten palautusta ja xDSL -modeemin uudelleen käynnistystä. Jos se ei auta ongelmaan, niin firmware upgrade kannattaa vielä kokeilla. Eli irttoita digiboksista virtapiuha noin minuutiksi, tämän jälkeen paina virtapainike pohjaan digiboksin päällä ja samalla kun painat painiketta yhdistä virtajohdo digiboksiin. Pidä virtapainiketta painettuna noin 5 sekuntin ajan niin digiboksin power -valo alkaa vilkkua, tämän jälkeen voit päästää irti virtapainikkeesta. Varmista, että digiboksi on kytketty suoraan modeemiin verkkojohdolla. Varmista myös, että verkkojohto on ehjä, eikä sitä ole vedetty liian pieneen nippuun ja sidottu nipuksi esim. nippisiteillä. Tiedonsiirtokapasiteetti saatta huonontua tai koko johto hajota jos se vedetään aivan tiukaksi paketiksi. Tuossa kotikonsteja, ellei auta niin soittoa asiakaspalveluun / tekniseen tukeen ja vikailmoitus. Heillä saattaa toki olla myös hyviä vinkkejä.
Käyttäjätaso 1
Mulla kävi juuri noin ettei maksukanavat näkyneet mutta kun jaksoin "valitella" aikani niin selvisi että takkuaminen johtui liian hitaasta netistä eli pitää olla väh. 8megan nopeus jotta nuo maksukanavat ja eritoten hd-kanavat vaatii tuon nopeuden eli tarkista nopeus voipi olla mahdollinen syy takkuamiseen??
Käyttäjätaso 2
Vaikka piuhaa pitkin tulee 10 megan nopeudella voi streaming olla ekan-verkossa liian alhainen
Käyttäjätaso 2
Vaikka piuhaa pitkin tulee 10 megan nopeudella voi streaming olla WLAN -verkossa liian alhainen. Nyt esim iPadin speedtestillä 8,1-10,5 mbps ja esim tallenteiden katsominen takkuaa. Pitänee taas kytkeä Soneran LTE-verkkoon. Surkea tämä Elisan 10 megan ADSL..
Käyttäjätaso 2
Soneran 100 megan LTE-verkossa on hieman kapasiteettia myös hidastelulle, ELusan 10 megan kuparilankayhteydessä tuskin.
Onkos siinä Soneran verkossa NAT päällä?

Minulla sellainen epäilys, että juuri tuo NAT sotkee tallenteiden katselua Elisan verkossa.
Käyttäjätaso 6
Alueen kupariverkonkin omistaa tosiaan Sonera. Mittailin Stefanin yhteyttä ja modeemi tahdistuu reilun 17 megan nopeudelle tällä hetkellä. Joten nopeuden pitäisi riittää hyvin Viihteen palveluihin :) 

 

Osallistu keskusteluun