Kysymys

Kuinka paljon kaistaa vaatii HD kanavat IPTV:llä?

  • 15 February 2010
  • 29 kommenttia
  • 4973 katselukerrat


Näytä ensimmäinen kirjoitus

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

29 kommenttia

Mulla oli aiemmin Elisa Kotiboksi 8/1 ja eilen sitten asentelin eilen viihteen ja surprise, surprise: yksikään Elisa HD-kanavapaketin kanava ei auennut ilmeisesti(?) kaistanleveyden puutteen takia. Kuinka tällaista voidaan markkinoida toimivana tyyliin "out of the box" kun kerran toimitettu tavara ei ole lainkaan sitä mitä on luvattu?  ???

Oon pari kertaa bootannut masiinan jolloin downstreami pomppas 9000Kbit/s:sta 11000:n mutta ei tosta Viihteen HD-tsydeemejä silmälläpitäen hyötyä oo jos kerran vaatii muutaman megabitin lisää jotta kanavat näkyisivät ok. Hiukkasen oon pettynyt, ainakin näin alkuaan. Saas nähdä mihin tämä vielä kallistuu, varsinkin kun 24kk tähän on nyt sitoutunut. "Vali-vali" alkaa kyllä kohta jos tilanne ei parane piakkoin. Piru vie, tää perhe kun kovasti ootti että oltais katteltu HD-leffoja tänään illalla  :'(

Boksin statistiikkaa:Speedtest.net, Ficoran testit näyttävät ihan puutaheinää luvaten n. 4Mbit downstreamia.

http://www.speedtest.net ' TARGET='_blank

Kannattaa varmistaa vikapalvelustamme, että sinulla on käytössäsi Viihteelle tarkoitettu nopeusprofiili DSLAM:in päässä eikä tavallinen 24M Full Rate -profiili. Tavallisessa 24M-profiilissa ei ole interleaving päällä, joka vaaditaan mahdollisimman virheettömän IPTV-kuvan välittämiseen.


Tästähän se tosiaan johtui, asia selvisi nopeasti kun vika löytyi. Ei pätki enää HD-lähetys. Kiitos avusta!
Speedtest.net sivuston tulokset ja elisan modeemin omat tulokset ovat hieman eri luokkaa ja ne eivät suoranaisesti tarkoita aivan samaa, näin sanoivat asiakaspalvelussa. Joten kumpaa tulisi olla tuo 13M tuota elisan modeemin sivulla näkyvää "kättely" nopeutta vai esim. speedtest.net sivuston antamaa nopeutta?
Itse olen nyt kaksi HD elokuvaa lainannut (The Boxx HD ja Push HD) molemmissa elokuvissa tuli muutaman kerran sellainen ilmiö että ruutu välähtää mustana tai valkoisena noin puolen sekunnin ajaksi, johtuu ilmeisesti kaistan puutteesta? Ja viekö muuten tuo HD elokuvan kelaus jotenkin poikkeuksellisen paljon kaistaa, kun elokuvassa oli lopputekstit meneillään ja aloin kelaamaan taaksepäin niin kuvan jäi paikalleen eli elokuva tavallaan jumittui. Boxi muuten toimi ihan OK eli alapalkki jossa näkyy kelaus nopeudet ynnä muut toimi ihan OK. Hyötynopeus on siinä 13.50- 14.50 Megan paikkeilla.