Kysymys

Kun vika Elisan kaapelissa

  • 7 tammikuu 2010
  • 1 kommentti
  • 609 katselukerrat

Mitä tehdä, kun asentajan mukaan Elisan kaapelit on huonot? Asumme 4 perheen rivitaloyhtiössä jossa on kaksi paritaloa. Yhteys pätkii (Meillä Elisa viihde, sekä naapurilla ADSL) aika ajoin. Varsinkin TV lähetysten kanssa ongelmia, mutta aina kun joku meistä tekee häiriöilmoituksen, vastaus on lopulta: "onpas huonot kaapelit". Joskus yhteys toimii jopa viikkoja ok. Joskus päiviä toimimatta. Normaalitilanne on, että yhteys katkeilee 5-10 min välein hetkeksi, tai useaksi minuutiksi. Poika joka pelaa nettipelejä huomaa sen heti. Itse katsomme nykyään mielummin tavallisia TV lähetyksiä, koska IPTV signaali yleensä huono. Tällä hetkellä nopeustestin mukaan download 7,01 Upload 0,60 Ping 73 ms. Iltapäivällä yhteys ei toiminut ollenkaan. Maksukanavia en edes harkitse Viihteen kautta, vaan vuosimaksulliset kortit on pidettävä voimassa. Onko toivoa kaapelien uusimisesta? Mitä se tarkoittaa käytännössä?

1 kommentti

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki
Koska kaapeleita ei ole ilmoitusten perusteella uusittu, kuulostaa siltä että kyseessä ei ole mikään pieni pätkä jonka saisi korjattua vaan alueen kaapeli-/kupariverkko on todennäköisesti huonossa kunnossa laajemmalti ja koko verkko pitäisi uusia, jotta ongelmasta päästäisiin eroon. Verkkoja harvoin lähdetään nykypäivänä enää uusimaan, koska se on kallista ja mobiili on tulevaisuutta.

Itselläni on vastaava tilanne, alueen kupariverkko on niin vanha ja huonossa kunnossa, että 2,5km kaapelista saan irti ainoastaan vajaa reilu 3M.

Osallistu keskusteluun