Vastattu

KYMP Viihde

  • 15 syyskuu 2014
  • 8 kommenttia
  • 3272 katselukerrat

Käyttäjätaso 1
Luin tuossa jokin aika sitten, että jäljellä olevat KYMP Viihteet vaihdetaan syksyn aikana Elisa Viihteeseen. Oletan, että määräaikaisen sopimuksen voi tuossa yhteydessä purkaa, koska palvelun sisältö muuttuu huomattavasti huonompaan suuntaan. Olenko oikeassa? Olennaisimpina seikkoina mainittakoon nyt esimerkiksi 2 viikon jatkuvan tallennuksen ja ajansiirron poistuminen, maksukanavien tallennus kovalevylle ja peruskanaviakaan ei saisi enää verkon kautta vaan vaatisi erillisen antennipiuhan. 

Jatkaisin todennäköisesti edelleen Elisan kaapeli-TV-asiakkaana nykyistä vastaavilla maksu-tv-kanavilla, mutta en missään nimessä halua teidän surkeaa IPTV-palvelua, joka ei millään tavalla vastaa tarpeitani, joihin nykyisen KYMP Viihteen aikanaan otin ja johon olen ollut tyytyväinen.
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi J11J11 23 lokakuu 2014, 11:00

Pahoittelen alkuun viivettä vastauksessa. Selvittelimme asiaa tarkemmin ja kaikissa kirjeissä on ilmoitettu, että tallenteet eivät säily ja muista muutoksista mitä yhdistymissä tulee. Joka tapauksessa irtisanomisoikeus palvelulle yhdistymisen yhteydessä tulee.

Aiheeseen liittyvää informaatiota löytyy osoitteesta http://asiakastuki.elisa.fi/ohje/509/. Kyseistä sivua päivitetään sitä mukaa, kun lisää informaatiota asioiden etenemisestä saadaan.
Katso alkuperäinen viesti

8 kommenttia

Täysin samoilla linjoilla tämän asian kanssa!

Täytyy ilmaista raivonsekainen pettymykseni Elisan päätökseen lakkauttaa KYMP Viihde ja korvata se VÄKISIN Elisa Viihteellä. Elisa Viihde on täysin telineisiin jäänyt systeemi verrattuna KYMPin Viihteeseen, joka on TODELLINEN IPTV-järjestelmä (kaikki kanavat tulevat netin kautta, ei tarvitse antennipiuhaa). Kahden viikon jatkuva tallennus peruskanaville on loistava toiminto, joka helpottaa ja auttaa ohjelmien seuraamista ilman jatkuvaa EPG:n ennakkokyyläystä. Eipä ole Elisalla vastaavaa, joten palvelu heikkenee, hinta pysyy ennallaan...

Ostin omaan KYMP-boksiin varmuuden vuoksi sisäisen kovalevyn tallennustilan turvaamiseksi (verkkotallennustila 50 tuntia?), mutta nyt tuo raha menee hukkaan Elisan typeristä typerimmän "palvelua parantavan" päätöksen takia. Vai onko Elisa valmis korvaamaan nämä menetykset???

Mutta tylyin homma on se, että KYMPin verkkotallenteet eivät säily Elisa Viihteeseen siirryttäessä!!! Ja tämäkin tieto löytyi ainoastaan täältä palstalta, ei suinkaan postitse tulleessa tiedotteessa. Miten vaikeaa tuo asiakkaan palvelu ja tiedottaminen oikein voi olla?

Jos ei asia vielä tullut selväksi niin koen (myös Elisa Viihdettä jo aiemmin kokeilleena) KYMP Viihteen toiminnoiltaan, käyttövarmuudeltaan ja muilta ominaisuuksiltaan selkeästi parempana järjetelmänä, mutta on selvää, että Elisa ei välitä (pitkäaikaisistakaan) asiakkaistaan kuin laskun eräpäivänä. Valitsin tämän palvelun itse, koska koin sen parhaaksi, ja nyt muut päättävät sen puolestani lopettaa. Pitäkää tunkkinne, idiootit! Kelpaa se minun raha varmaan Sonerallekin.
Käyttäjätaso 1
Itse tässä vaihtoehtoja tutkineena soitin ja peruin vaihdoin Elisa Viihteeseen, koska se on tosissaan omiin tarpeisiin surkea vaihtoehto. Taidan ostaa HDThunder 6500 tallentaksi digiboksiksi ja ottaa Elisan kaapeli TV:n puolelta maksukanavat. Sitten kun tuohon vehkeeseen vielä loppuvuodesta tulee Watson tuki, niin otan kunnon IPTV palvelun sieltä kylkeen jatkuvaa tallennusta varten. Kuukausimaksu pysyy samana, kuin kymp Viihteessä, kun otin tuohon Tuplalaajakaistan ja vuokrasin mobiilikaistan kaverille.

Aspasta vielä sanottiin, että ei tänne Viihdettä edes saa kaapeliyhteyden kautta vaan se tulisi ADSL:nä. Mielenkiintoista ettei tuossa asiakaskirjeessä mainittu asiasta yhtään mitään. Tätä en vaan pysty käsittämään ja ihmettelen kovasti miten asia voi edes olla näin.
Korjaan itseäni:

Mutta tylyin homma on se, että KYMPin verkkotallenteet eivät säily Elisa Viihteeseen siirryttäessä!!! Ja tämäkin tieto löytyi ainoastaan täältä palstalta, ei suinkaan postitse tulleessa tiedotteessa. Miten vaikeaa tuo asiakkaan palvelu ja tiedottaminen oikein voi olla?

Tieto löytyy myös saamastani tiedotteesta. Pahoittelut. No, eipä paljon lohduta silti...
Käyttäjätaso 3
Pahoittelen alkuun viivettä vastauksessa. Selvittelimme asiaa tarkemmin ja kaikissa kirjeissä on ilmoitettu, että tallenteet eivät säily ja muista muutoksista mitä yhdistymissä tulee. Joka tapauksessa irtisanomisoikeus palvelulle yhdistymisen yhteydessä tulee.

Aiheeseen liittyvää informaatiota löytyy osoitteesta http://asiakastuki.elisa.fi/ohje/509/. Kyseistä sivua päivitetään sitä mukaa, kun lisää informaatiota asioiden etenemisestä saadaan.
Voin hyvin yhtyä kirjoittajan mielipiteeseen Elisa Viihteen surkeudesta.

Luulin, ettei mikään muuttuisi, kun Elisa osti KYMP:n. Tai jos muuttuisi, niin parempaan suuntaan. Olin väärässä.

Tunne Elisa Viihdepakettia asentaessa oli kuin jouluaattona. Toiveissa oli jotain hienoa ja uutta. Paketti auki ja asentelemaan. Piuhat kiinni, mutta sitten...

Rakensimme ok-talon 2012, jolloin valitsimme KYMP:n valokuidun Soneran sijasta, koska KYMP:n palvelutarjonta oli aivan ensiluokkaista. Emme vetäneet "perinteistä " antennikaapelia mihinkään, vaan rakensimme kotiverkon RJ45 pistokkeilla (Valokuitupääte ja modeemi laitehuoneessa, jossa kotijakamo). KYMP:n boksi kun ei tarvinnut antennijohtoa lainkaan. Lisäksi kahden viikon jatkuva tallennus kanavilla mahdollisti suosikkiohjelmien katsomisen jälkeenpäin, jos sen sattui unohtamaan, eikä tarvinnut erikseen tallennella. Loistava mahdollisuus.

Niin. 2 vuotta ehdimme tästä luksuksesta nauttimaan. Nyt asennus tyssäsi siihen, että tähän Elisa Viihteeseen tarvitaankin ANTENNIKAAPELI..MITÄ VI..UA? Otan pois boksin, joka toimi pelkällä nettipiuhalla ja laitan tilalle boksin, mikä tarvitsee antennijohdon. Paniikki. Ei kanavia ilman antennikaapelia. *****ti ja syletti koko homma. Päässä kaikui vain yksi sana MIKSI?

KYMP:n boksi takaisin paikoilleen ja kanavat esiin. Pientä lohtua iltaan. Takaraivossa vain jyskytti, että tämä ilo loppuu marraskuun loppuun mennessä. ENTÄ SEN JÄLKEEN?

Miten joku toimiva, nykyaikainen ja joustava systeemi voidaan lakkauttaa ja palata kehityksessä taaksepäin?  Sama kuin vaihtaisi ilmastoidun nelivetoauton johonkin vanhaan raatoon.

Lieventääkseni jo päällä olevaa *****usta, kysyn kuitenkin, onko meillä mitään mahdollisuutta saada tuota Elisa Viihdettä toimimaan? Mitä ratkaisuehdotuksia on antaa, jos ei antennipistokkeita ole, ainoastaan RJ45 kotiverkko?

Onko Elisalla ikinä tulossa jatkuvatallenteista mahdollisuutta? Ajansiirtomahdollisuus?

Muut vaihtoehdot?

Ei tässä nyt olisi varaa alkaa Soneran kuituakaan kytkemään(kytkentä 1400€) kun KYMP on kerran valittu. Nettiyhteydet tarvitaan kuitenkin ja Elisa(vai Saunalahtiko se nyt sitten on) tuo taloon KYMP:n meille myymää valokuitua pitkin. Nyt vain tuo Elisa Viihde on niin "yesterdays news", ettei voisi vähempää kiinnostaa ja sitä joutuu sietämään vain siksi, että nettiliittymä on edullisempi sen kanssa kuin ilman.

Kyllä tulee ikävä KYMP:n viihdettä ja asiakaspalvelua.
Tänään se sitten loppui, yhteinen taival KYMP Viihteen kanssa. Oli kaivettava kääreistä Elisalta tullut pahvilaatikko, jossa odotti uusi uljas Viihde-palvelu. Mielessä kävi, että mikäs tässä, laitetaan vaan uusi boksi kiinni ja saadaan samaa palvelua uudessa paketissa. Alkulöpinät ja asetukset purkkiin ja kanavahaku päälle. Tässä vaiheessa ihmetytti kysymys haetaanko kaapeli- vai antennikanavat. Että mitäs *****iä boksi tällasia kyselee. No mänköön sitten vaikka kaapelina, onhan tässä talossa kaapelia metritolkulla nurkissa. Aikaa vierähti lähemmäs puolta tuntia kunnes hakupalkki viimein rullasi loppuun ja oli aika aloittaa viihdemaailmassa surffaaminen. Boksi ilmoittaa, että kanavia ei sitten löytynyt. Että mitä *****iä, mikäs tässä nyt mättää. Oli tehtävä se, mitä kukaan alfa- tai beetauros ei halua julkisesti myöntää. Kyllä, oli kaivettava ohjemanuaali käteen, jos brosyyristä löytyisi selitys mikä bitti on mennyt poikittain. Ja sieltä se totuus hiipi pikkuhiljaa kohti pikkuaivoja. Tähän matopurkkiin tulisi kytkeä antennijohto, jotta taikalaatikkoon ilmestyisi puhuvia päitä.

Silmissä alkoi välähdellä flashbäkkejä 80-luvulta, siis siltä ajalta kun televisioissa ei vielä ollut kaukosäätimiä, VHS oli kuuminta teknologiaa mitä rahalla sai ja Amiga taisteli Atarin kanssa kukkulan kuninkuudesta. Siis tässä Elisan mysteeriboksissa todellakin tarvitaan antennipiussia että voi katsoa televisiota. Mitä *****iä. No tässä kämpässä ei ole muuton jälkeen koskaan kokeiltu antenni-tv:tä katsellakkaan, vaikka seinästä on mieletön letku vedetty olohuoneen puolelle. Ei muuta kun antennipiuhaa sovittelemaan boksin huulille. Eihän tässä *****en antennipiuhassa ole mitään liitintä, pelkkä kupari sojottaa pystyssä. Rouva huutaa syömään, eikä ymmärrä, että nyt koetellaan miehuutta. Siinä ei silloin retiisit ja lantut kiinnosta, kun mies ottaa tekniikasta mittaa. Rouvalle oli huudettava heipat ja lähdettävä ostamaan paikallisesta marketista antenniliitintä, uros-sellaista. Kotia tullessa vaimokin näki, että nyt on miehellä ja tekniikalla painimaaottelu menossa, parempi olla hiljaa niistä retiiseistä.

Hienomekaanikon meisselisarjalla liitintä auki ja piuhaa kiinni, sitten tuupaten pikkumustan persiiseen ja uusi kanavahaku, antennikanaville tällä kertaa. Taas pitkät tovit hakupalkin hivuttautumista ja ilmoitus, että kanavia ei löydy. Siinä se sitten valkeni. Eihän tässä ***** torpassa ole näkynyt antennikanavat sen jälkeen, kun Breznevin kulmakarvoissa oli enemmän tuumia kuin nykyajan laajakuvateeveissä.

Tässä ollaan nyt sitten tilanteessa, että minun ja Elisan välinen kuherruskuukausi jää muutaman päivän mittaiseksi ja on mietittävä kenen kanssa tässä lähtisi kimppaan. Onko teillä arvoisat kohtalotoverit hyviä ideoita? Päällimmäisenä tässä on mielessä lähteä vokottelemaan uutta operaattoria, jotka tällä syrjäkylällä on KYMPin jäähyväisten jälkeen kutistunut tasan kahteen, Elisaan ja Soneraan. Jospa siis ottaisin laajakaistan Soneralta ja IPTV-palvelun joltakulta, joka sen aidosti hanskaa. Maxivision tuntuu olevan melko kallis, Watson edullisempi. Olisiko teillä kuitenkin antaa vinkki miehelle, joka tuntee palanneensa takaisin villiin ja kosteaan nuoruuteen näiden Elisan antenniviritelmien jälkeen.
Käyttäjätaso 1
Itse ajattelin siirtyä Watsonin asiakkaaksi, koska palvelu on jotakuinkin sama, kuin KYMP Viihteessä. Ei ihan yhtä kattavaa määrää kanavia, mutta tuolla Watsonin omalla motorolan purkilla (á 150€) saa näkyviin lähes samat kanavat, kuin KYMP Viihteessä ja paikallinen tallennuskin onnistuu. Ja on muuten se 2 viikon jatkuva tallennus osalle peruskanavistakin. Ja alkuun pääsee tuolla vanhalla KYMP Viihteen boksilla, jonka saa helposti konffattua Watsonillle yhteensopivaksi (ohjeet löytyy Watsonin sivuilta), mutta kanavavalikoiman ja tallennusten puolesta se toimii käytännössä samoin, kuin Watson tikku. Eli paikallinen tallennus siinä ei toimi ja kanavavalikoima on sama, kuin Watson tikulla.  Tuo Watsonin oma boksi on siis fyysisesti sama laite, kuin KYMP Viihteessä, mutta jostain syystä toiselta operaattorilta konffattu boksi toimii vain "tikkuna". Liekö sitten tahallista, jotta ihmiset ostais noita kalliita bokseja.

Jos oikein innostun panostamaan, niin saatanpa ostaa suoraan HDTHunder 6500 (á 389€), joka on siis kaapeli- sekä antenni verkkoon sopiva digiboksi, johon on loppuvuodesta tulossa vielä Watson tuki. SIihen sitten maksukanavat mahdollisesti Elisan kaapeli TV:n kautta, josta ne voin kaikki tallentaa ja Watsonin kautta perus kanavien jatkuva tallennus kuntoon. Boksin mukana taitaa tulla vielä 6kk Watsonia veloituksetta, että säästäähän siinä toki sen 60€ vielä takaisin.

Kaiken kaikkiaan on kyllä todella huono ollu tämä vaihdos KYMP:stä Elisaan. Ainut parannus vanhaan verrattuna on hiukan parempi HD-kanavien tarjonta kaapeli TV:ssä, mutta muuten KYMP vei kyllä Elisaa 100-0. Kaiken hyvän lisäksi on vielä muutosten jälkeen ollut netin kanssa jatkuvaa ongelmaa ja siitä on vikailmoitus numero 4 menossa viimeisen 1.5kk aikana. Harmi tosiaan, kun tänne ei ole muitakaan vaihtoehtoja oikein tarjolla, jos kiinteää laajakaistaa haluaa käyttää.
Testasin watsonia kympin viihteen vanhalla motorolan boxilla ja asennus oli kyllä helppoa. Ikävä kyllä watsonin kuvanlaatu oli omaan makuun turhan heikohkoa.

On kyllä ikävä lumotv:tä. Reilun vuoden kerkesin nauttimaan loistavasta ja toimivasta palvelusta 😞 Jälkeenpäin voi vain ihmetellä, kuinka vähän oli mitään ongelmia ja katkoksia kympin viihteessä. No, nyt ollaan kyllä otettu sekin asia takaisin elisan kanssa...

 edit. Testailin vielä watsonia ja ihan kohtuulliselta toi kuvakin nyt näyttää. Tätynee jatkaa testailua.

ps. elisa on ostanut 25% anvian osakkeista, eli kohta watsonkin on tulilinjalla...

Osallistu keskusteluun