Vastattu

Miracast tuki Elisa Viihde- sovellukseen

  • 28 tammikuu 2015
  • 4 kommenttia
  • 3507 katselukerrat

Käyttäjätaso 5
Millon Miracast tuki tulossa. Miracast valmius suuressa osassa smart tv laitteista valmiina joten olisi loistavaa jos Elisa lisäisi tämän myös chromecast tuen lisäksi.

EDIT: siirretty omaksi aiheekseen
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi kukkatippa 10 helmikuu 2015, 11:46

Saimme tähän vastausta, että toistaiseksi Miracast-tukea ei ole suunnitteilla. Toive on kuitenkin välitetty tulevaisuuden varalle kehitystiimillemme. 🙂
Katso alkuperäinen viesti

4 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Minäpä lähden tiedustelemaan asiaa, itsellä ei ole ainakaan tietoa tästä. Palailen aiheeseen jahka saadaan vastauksia 🙂
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Saimme tähän vastausta, että toistaiseksi Miracast-tukea ei ole suunnitteilla. Toive on kuitenkin välitetty tulevaisuuden varalle kehitystiimillemme. 🙂
Tarkoitatko tällä tuella FullHD ohjelman näyttämistä TVssä käyttäen apuna mobiililaitetta, vai riittääkö SD-tason tarkkuus.

FullHD-ohjelman välittäminen Miracastilla taitaa olla äärirajoilla täydellisen, häiriöttömän kuvan saamiseksi töllöön. Kokeilin SD-kuvalla laitteina Galaxy Tab S 8.4 WiFi ja Microsoft Screen Sharing for Lumia Phones HDMI-vastaanotin. Kuva siirtyi kyllä töllöön ongelmitta, mutta aika ajoin oli siinä häiriöitä.

- Miracast vaatii mobiililaitteelta aika paljon tehoa ja nopean internetyhteyden. Sen pitää ensin vastaanottaa ohjelmavirta langattomasti ja muuttaa se kuvavirraksi sekä HDMI-signaaliksi ja vielä muuttaa HDMI-signaali WiFi-direct -signaalivirraksi.

- Ainakin mun Sampan täppäri huhki äärirajoilla. Jostain syystä tämä Sampan täppäri pystyy imemään verkosta vain vaivaiset 10-15 Megaa 100/10 laajakaistalla. PC saa verkosta ulos n. 75 megaa 2,4 GHz taajuudella. Toi Microsoftin laite ei hyväksy 5GHzn taajuutta.

- Epäilen, että Miracast ei tule toimimaan koskaan kunnolla FullHD ohjelmavirralla.

- Googlen Chromecast toimii eri periaatteella kuin Miracast ja voinee toimia paremmin Viihteen FullHD ohjelmilla kunhan DRM-systeemi saadaan kuntoon.

Kommentoikoot ammattilaiset tätä asiaa paremmin. Minulla yllämainittu perustuu luuloon :smileycool:
Kokeilin vielä uudelleen sekä täppärillä että Sony Vaio -tietokoneella Miracastin käyttöä:

- SD-laadulla ei ongelmia siirtää tallennettu kuva töllöön. Ei pätkimisiä tai pixelöitymisiä.

- SD kuvan siirto töllöön suoraanElisa Viihteen palvelusta. Täppäri katkoi muutamia kertoja kuvavirran. Tekstiitys toimi kummallakin laitteella hyvin.

- Tallennetun FullHD ohjelman siirto töllöön toimi PCllä moitteettomasti, myös tekstitys toimi YLEn ohjelmalla

- Suoraan viihteestä PCllä kuva toimi hyvin, joskin se oli hieman epätarkempi kuin katseltaessa digiboksilla. Tekstitys ei toiminut YLEn ohjelmalla eikä MTV3n/Nelosen ohjelmalla. Täppäri ei antanut FullHD-filmillä ollenkaan kuvaa (MTV3)

Osallistu keskusteluun