Mistä löydät uutta katsottavaa?

  • 15 helmikuu 2017
  • 9 kommenttia
  • 741 katselukerrat

Käyttäjätaso 5
Mitä kautta saat tietoa uusista mielenkiintoisista ohjelmista? Selaatko ohjelmaopasta, luetko lehdestä vai kuulitko kenties kaverilta? Entä miten arvioit onko ohjelma juuri sinun makuusi? Kerrotko aktiivisesti muille omista suosikkiohjelmistasi?

9 kommenttia

Netflixin ja HBO Nordicin meileistä tulee tietoa uusista ohjelmista, samoin kun avaa appsin niin siellä välillä on jotain nostettuna. Silloin tällöin tulee kahlattua kirjastojen sisältöä läpi. Kirjastojen pisteytykset vaikuttavat myös jaksanko kiinnostua jotain sarjaa tai leffaa katsomaan. Kavereilta joskus tulee suosituksia. Lasten kanssa toisinaan keskustellaan mitä kiinnostavaa on löytynyt.
Appsien uutuusosioita selaillen, tai sellaista palveluista kavereiden vinkkaamana joita juuri en nyt tilaa. Teen sitten päätöksen kommenttien, arvioiden ja esim. trailerien perusteella, että kannattaako jotakin päällekkäistä striimauspalvelua alkaa tilaamaan vain sen kyseisen sarjan/elokuvan takia.
Netflixin mainoksien kautta ja myös kavereiden suosittelemia katson.
Kerron kavereille myös omia kokemuksiani sarjoista.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Perinteisen TV:n ohjelmaoppaita ei ole tullut käytettyä enää vuosikausiin. Siinä vaiheessa kun tallentaviin digibokseihin tuli mahdollisuus tallentaa ohjelman nimen perusteella jatkuvana tallennuksena, se aika lailla poisti tarpeen ohjelmaoppaalle. Sama trendi on jatkunut Elisa Viihteen kanssa; kiinnostavat ohjelmat hakusanalla jatkuvaan tallennukseen, ja katsellaan sitten, kun sattuu sopiva hetki tulemaan.

Uusia ohjelmia "löytyy" pääasiassa kaverien suosituksien ja sosiaalisen median seurannan kautta. Ja jos jokin näkemäni todella säväyttää, tulee siitä Twitterissä ja irkissä huudahdeltua.
Facebookissa kanavien sivut ovat käteviä uusien ohjelmien löytämiseen, varsinkin Yle kunnostautuu tässä hyvin. Kavereilta kuulee vinkkejä Netflixistä ja HBO:sta katsottaviin ohjelmiin, tosin ainakin toistaiseksi ne joutuu vain jättämään korvan taakse, sillä en käytä kumpaakaan. Aikakauslehdistä löytyy joskus muutamia tärppejä, tässäkin eniten Ylen tarjontaan.
Yleensä tiedän lajityypin perusteella, millainen ohjelma/elokuva voisi olla makuuni, ja koska en seuraa älytöntä määrää sarjoja enkä ole ensimmäisenä katsomassa uutuuksia, joudun vain harvoin jättämän jonkun ohjelman katsomatta, koska ei sopinutkaan minulle. Yleensä en kerro omista mieltymyksistäni ystäville tai perheelle, koska heillä on melko erilainen maku kuin minulla.
Harvemmin tulee aktiivisesti etsittyä uutta katsottavaa, ellei ole kyseessä vaikka jokin sarja, jota on jo ennen katsonut (uusi tuotantokausi). Joskus tylsyyteen tulee selattua esimerkiksi YleAreenan kategorioita (esim. huumori), josko sieltä löytyisi jotain uutta. Uusiin sarjoihin tulee törmättyä lähinnä internetissä. Esim. jostain sarjasta tulee vastaan kuvasarja, gif tai pieni videopätkä, mitkä herättää mielenkiinnon ja testiksi katson jakson. En omista telkkaria kotona, mutta jos olen vaikka kaverilla tai vanhempien luona käymässä ja katson telkkaria, niin selailen guidesta ja lueskelen uusista sarjoista infoa. Jonkin verran kaverit myös suosittelevat sarjoja, mikä sekin tosin menee usein niin, että olen jossain kylässä ja sitten katsotaan yhdessä jotain sarjaa tms.
Tviloa pääsee nyt testaamaan Applen Test Flightin kautta. Katsokaapa tarkemmin uudesta keskustelusta, jonka avasin.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
Itsellä tuo uusien mielenkiintoisten sarjojen bongailu on siirtynyt viime vuosina melkeinpä kokonaan someen, joko kavereiden suosittelujen kautta, palveluiden omilta FB-sivuilta ja Twitteristä tai sitten YouTubesta. Jonkin verran myös viihdesivustojen kautta.

Komppaan lassilassia tuossa, että aktiivisesti uutta katsottavaa harvemmin enää tulee etsiskeltyä. Pihalle tulee eri palveluista koko ajan niin paljon mielenkiintoista katseltavaa, että runsauden pula ennemminkin tarjonnan kanssa 😃
Kavereilta suurimmaksi osaksi ja muutamat kerrat olen testannut niitä mitä esim netflix suosittelee minulle edellisten katselujeni perusteella. Yleensä katson muutaman (5-10) jaksoa ja sitten päätän vasta onko sarja minua varten.

Osallistu keskusteluun