Vastattu

Mitä oikein pitäisi tehdä - valinta on niin vaikeaa

  • 16 May 2020
  • 5 kommenttia
  • 646 katselukerrat

Lähtökohtana on, että olen asunut rivi/kerrostalossa ja molemmissa on ollut Elisa viihde käytössä sisältäen nettiyhteyden paikasta riippuen 10-50 Megaan. Kulut ovat ollet kohtuulliset 14,90-29,90.

Nyt muutin omakotitaloon johonka tulee valokaapeli ja kytkin entisen Wifi laitteen ja digiboxin. Homma toimii. Nyt sitten on olemassa Kaapeli TV liittymää, Talo -kaapeli liittymää tai millä sitä kutsutaankin. Viihde minullatoimii samoin netti mutta viihteen maksu pomppaa 2-3 kertaiseksi noputta muuttamatta. Kaaelisopimus oli jo toki kallis tais olla yli 2000 euroo ja nyt sitten käytöstä veloitetaan vielä lisää. Mitenkäs jos ottaisinkin Telian mobiililiittymän digiboxilla ja nettiyhteyden ja säästäisin. Tuo kaapeliliittymä toki olisi sitten turha, mutta en oikein sulata sitä että palvelun pysyessä samana kulut kasvavat kun satun asumaan omakotitalossa. Mitä sopimuksia olette tehneet ja mihin hintaan - Elisan sivuilta ei tuohon soppaan saa mitään järkevää vastaausta.

 

icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi sakarialanne 17 May 2020, 08:19

Katso alkuperäinen viesti

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

5 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +21

Kulut ovat ollet kohtuulliset 14,90-29,90.

Plus taloyhtiön maksama osuus, joka on internetistä tyypillisesti noin 5 – 15 €/kk per huoneisto ja kaapeli-tv:stä 5 – 10 €/kk.

Taloyhtiössä asuessasi vuokraan/vastikkeeseen on sisältynyt jo osa yhteyden maksusta. Nyt kun asut omakotitalossa, näet palvelun kokonaishinnan piilottelemattomana.

Jos sinulla on oikeasti valokuitu, eikä tekokuitua, ja käytät Viihdettä, et välttämättä tarvitse kaapeli-tv:tä. Tällöin voit pudottaa kaapeli-tv:n pois, jolloin säästät noin 5 – 10 €/kk.

Mikäli sinulla ei olekaan valokuitua, vaan tekokuitu kaapelimodeemi-internet, kaapeli-tv:tä ei voi irtisanoa ilman internet-yhteyden irtisanomista.

Mikäli internet-yhteys on tekokuitu VDSL2, kaapeli-tv:n irtisanomiselle ei ole estettä.

Yhdistelmää mobiilidata ja Viihde en suosittele, jos meinaat nähdä tv-kuvaa kello 17 – 22 välisenä aikana.

Jos sinulla on oikeasti valokuitu, eikä tekokuitua,

Aloittaja puhuu 2000 euron kustannuksesta sopimusta tehdessä, siitä voi päätellä, että kyseessä on FTTH-talokuitu. Uusia kuparipohjaisia talokaapeleita ei ole myyty lokakuun 2019 jälkeen, eikä myöskään uusia koaksiaalipohjaisia KTV-liittymiä, toki joku yksittäinen poikkeus voi mukaan mahtua.

En suosittele minäkään mobiiliyhteyttä tässä tilanteessa vaan ehdottomasti kiinteää laajakaistaa kuidun päälle, kun valmiudetkin on jo olemassa.

KaapeliTV:n voi tosiaan jättää pois, mutta kannattaa huomioida, että “tavallinen televisio” mahdollisen Viihteestä luopumisen jälkeen tarvitsee jonkun antennin näkyäkseen.

No pitänee hyväksyä kulujen lisääntyminen “tavallaanhan” sitä on myös maksanut osan vastikkeen muodossa taloyhtiössä. Tuntuu vaan hassulta kun katselusta pakkoveloitetaan YLE verona jokaiselta aikuiselta ja sitten tulee nämä kaapelimaksut ja Viihde vielä päälle. Pitänee tiedustella asiakaspalvelusta saakos Sportin Viihteen päälle millä kuluilla vai saako sen halvemmalla Kaapelikortin kylkiäisenä?! Nokialla uudella Harjuniityn alueella lienee tuo valokuitu vain vaihtoehtona?

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

Elisa Viihde Sport on 9,90e/kk riippumatta onko Viihde vai kanavakortti, jotain asiakaskohtaisia etuja voi löytyä ja ne yleensä kohdentuu suoraan sen mukaan mikä palvelu asiakkaalla jo on (eli jos sulla on Viihde niin sen pohjalta sille voi olla jotain mikä ei välttämättä ole kanavakorttitilauksen kylkeen mahdollinen jne). Lähtökohtaisesti uusiin kiinteisiin linjoihin tosiaan on aina tuo valokuitu tarjolla, eli melkein sanoisin että noi Saken mainitsemat yksittäistapaukset poikkeuksista jää kategoriaan jossa tilaus tehty aikoja sitten ja toteutuksessa vasta nyt

Nokialla uudella Harjuniityn alueella lienee tuo valokuitu vain vaihtoehtona?

Kyllä. Kyseisellä alueella ei ole perinteistä kupariverkkoa lainkaan. Valokuitua ja mobiililaajakaistaa tarjoamme siellä.