Kysymys

Modeemin siltavuus tila

  • 25 lokakuu 2009
  • 2 kommenttia
  • 7256 katselukerrat

nyt meni tuo modeemi siltavuus tilaan jottain sain ventti servun päälle..
mutta yllätys yllätys digiboksi ei pysty yhdistämään elisan serveriin kun modeemi on siltavassa tilassa  (vaikka joku näin väitti  😠 ) ja nyt en pääse sitä muuttamaan takaisin nat tilaan kun en tiedä että mitkä ipt yms sinne verkko korttiin pitäisi laittaa?

onko joku saannut digiboksin toimimaan siltavassa tilassa tai tietääkö joku nuo numerosarjat mitkä pitää laittaa verkko korttiin että pääsee muuttamaan takaisin ???

2 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki
Viihde-digiboksi toimii kyllä myös siltaavan yhteyden päästä, mutta tällöin ei voida hyödyntää esim. digiboksin viihdekeskus-toimintoa. Jos tuolle ei ole tarvetta, niin ei ongelmaa.

Ongelma sinun tapauksessasi lienee siinä, ettet ole käynnistänyt digiboksia uudelleen ottamalla laitteesta virtajohtoa irti tai katkaisemalla ja uudelleen yhdistämällä verkkoyhteyttä digiboksin päästä (Menu > Vianselvitys > Info > Katkaise yhteys / Yhdistä uudelleen), jotta laite hakee siltausmuutoksen jälkeen julkisen IP-osoitteen itselleen, eikä pidä käytössä vanhaa NAT-tilassa saatua sisäverkon IP-osoitetta (joka ei siltaavana enää toimi).

Jos haluat takaisin tehdasasetuksille, resetoi Kotiboksi pitämällä takapaneelin reset-painiketta pohjassa n. 10 sekuntia. Ledit pitäisi välähtää kaikki päälle tässä vaiheessa tai vähän jälkeen, jos resetointi menee läpi. Sen jälkeen boksi on taas NAT-tilassa.

Viihde-digiboksi toimii kyllä myös siltaavan yhteyden päästä, mutta tällöin ei voida hyödyntää esim. digiboksin viihdekeskus-toimintoa. Jos tuolle ei ole tarvetta, niin ei ongelmaa.


Kyllä mulla vaan toimii viihdekeskus, vaikka modeemi on siltaavana. Käytössä Ubuntu Linux ja MediaTomb. Pamahti ihan laakista toimimaan kuin elokuvissa, ilman mitään kikkailuja. 🙂

Osallistu keskusteluun