Kysymys

Muutto ja elisan liittymien yhdistäminen tai toisen purkaminen

  • 13 huhtikuu 2015
  • 1 kommentti
  • 693 katselukerrat

Hei.

Muutan yhteen kumppanini kanssa

- Hänellä on saunalahti elisa langaton 4g liittymä

- Minulla on elisa viihde

- Molemmat ovat määräaikaisella sopimuksella.

Soitin asiakaspalveluun ja sieltä sanottiin että minun liittymäni voisi siirtää uuteen osoitteeseen ja nopeus kasvaisi 100/10.

Se olisi mahtavaa... mutta kumppanini 4g liittymää ei voisi purkaa (koska määräaikainen) tämä jäisi sitten tarpeettomaksi enkä näe mitään järkevää syytä pitää kahta liittymää saman katon alla.

Olisiko tähän nyt jotain järki neuvoa millä saisi asian hoidettua kuntoon ilman ylimääräistä pelleilyä?

Kiitos.

1 kommentti

Kyseessä ei ole kytkysopimus vaan määräaikainen liittymäsopimus:

Liittymäsopimuksen kesto ja irtisanominenMääräaikainen sopimusMääräaikainen sopimus on voimassa ostohetkellä sovitun ajan, ja sitä ei voi yleensä irtisanoa ennen kuin sopimuskausi on umpeutunut muuten kuin joissakin erityistilanteissa. Määräaikainen sopimus jatkuu yleensä sopimuskauden jälkeen automaattisesti toistaiseksi voimassaolevana sopimuksena, jos muuta ei ole sovittu.

Kuluttaja voi irtisanoa määräaikaisen liittymäsopimuksen kesken sopimuskauden päättyväksi 2 viikon kuluttua irtisanomisesta,

  • jos kuluttaja on joutunut maksuvaikeuksiin sairauden, työttömyyden tai muun itsestäsi riippumattoman syyn takia. Jos kuluttaja irtisanoo sopimuksen vetoamalla tähän ns. sosiaaliseen suoritusesteeseen, operaattori voi periä vain liittymäsopimuksen päättymiseen saakka kertyneet maksut.
  • jos sopimuksen pitäminen voimassa on kohtuutonta jonkin erityisen syyn takia. Tällainen tilanne voi syntyä esimerkiksi ulkomaille muuton takia tai silloin, kun uudella paikkakunnalla ei ole mahdollista käyttää samaa palvelua. Tällöin joudut maksamaan liittymäsopimuksen päättymiseen saakka kertyneet maksut.

Osallistu keskusteluun