Kysymys

Netflix Suomessa - Vihdoin Elisa Viihteelle kilpailija!

  • 18 lokakuu 2012
  • 40 kommenttia
  • 12557 katselukerrat


Näytä ensimmäinen kirjoitus

40 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Moikka ja tältä se näyttää sitten :)Huomatkaa hauska Elisan 4G Dual Carrier -mokkula ja reititin. Sillä Netflix toistuu mukisematta.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Harmi kun viestejä ei voi muokata.

Super HD -tuki vaatii 7 Mbps yhteyden eli vähintään 8 Mbps ADSL / 10M Kaapelimodeemi / Jopa 21 Mbps mokkula tarvitaan.

Tästä uusi taulukko myös Super HD tarpeet otettuna.

  • Hyvä laatu (korkeintaan 0,3 Gt tunnissa)
  • Parempi laatu (korkeintaan 0,7 Gt tunnissa)
  • Paras laatu (korkeintaan 1 Gt tunnissa, korkeintaan 2,3 Gt tunnissa HD-laatuisena tai korkeintaan 2,8 Gt tunnissa Super HD -laatuisena).
HD-laadun verran palvelu myös vie kun Super HD toistaa 5 Mbps virralla. Tämä silloin kun internetyhteys ei ole tarpeeksi nopea 7 Mbps Super HD -laadulle. Parin tunnin Matrix-leffan äsken katsoin ja ihan mukavasti siinä Saunalahden rajattomalla mokkulalla reitittimeen yhdistettynä 6 gigatavua vierähti...
Käyttäjätaso 1
Jos ei satu olemaan älytelkkaria, jossa olisi Netflix-sovellus valmiina, tulee mainiosti toimeen vaikka tällä laitteella - riittää vaan, että televisiossa on HDMI liitäntä.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
nmt1900 kirjoitti:
Jos ei satu olemaan älytelkkaria, jossa olisi Netflix-sovellus valmiina, tulee mainiosti toimeen vaikka tällä laitteella - riittää vaan, että televisiossa on HDMI liitäntä.

Hyvä vinkki tosiaan, mitään pakkoa ei ole hommata älytelkkaria. Itselleni hankinta oli pakko-ostos, koska vanha televisioni (joka on nyt vanhempien käytössä, kanssa Philips), oli ajastaan jäljessä ja halusin ohuempaa ja Ambilight-tekniikkaa. Nykyisin en pysty televisiota katsomaan ilman Ambilight-tekniikkaa. Kyseessä on Philipsin patentoitu tekniikka joka heijastaa ympärilleen televisiokuvan  värimaailmaa laajentaen sitä ja tehden katselusta mukavampaa jopa aivan pimeässä. Silmät eivät väsy ja Ambilightia voi säätää mielensä mukaan. Minun televisiossa kahdensuuntainen valaistus.

Vielä Netflixistä matkakäytössä. Ainakaan liikkuvassa käytössä (auto tai juna) ei kovin hyvin jaksa pitää laatua yllä vaan joskus väkisin bufferoi tai laatu laskee aivan minimiin suttuiseksi. Liikkuvassa käytössä saattaa toimia hyvin kaupunkialueella, jossa tiivis tukiasemapeitto, mutta maaseudulla esim. Pohjois-Savossa Netflix ei oikein jaksanut pyörittää mitään 2 Mbps -kaistalla kännykässä. Netflix-tuen mukaan enimmäislaatu joka käytössä Androidissa on 480p ja 1,5 Mbps, mutta toimii myös heikommalla laadun kustannuksessa. Liikkuvassa autossa maaseudulla huomasin eilen, ettei jatkuva 1,5 Mbps ole mahdollista.
Käyttäjätaso 4
Kukas nyt kapisia FullHD-tuhruja haluaa nähdä ? Ulta HD on neljä kertaa tarkempaa ja kiitos Googlen kehittämän uuden pakkaustekniikan ei vie kohtuuttomasti kaistaa.

Hyvää kuvanlaatua arvostaville muuten plasmatelkku on ehdoton valinta, toki suuremmat elokuvaelämykset nähdään yli 100 tuuman koossa videotykiltä.
Käyttäjätaso 6
Vieläkö siitä ultrasta saisi kaiken irti. Taitaa vaatia jonku 240 hertsisen päätelaitteen, että kuva pyörii 120 hertsisenä edes 🙂
Ostin tuon WD TV Live toistimen Spotifyn takia olohuoneeseen. Ihan toimiva vekotin myös Netflixin käyttöön. On tosin hitaampi eikä sisällä niin hienoa käyttöliittymää kuin XBOX360 -konsolissa, jolla yleensä Netflixiä katson. Mutta onhan tuo WD TV live paljon parempi käyttää kuin valkoinen Elisan digiboksi :smileycheesy:

 

Elisaboksin hitaus ja jumittelu harmittaa niin paljon, etten myöskään vuokraelokuviakaan katso sitä kautta, vaan kilpailevassa Headweb-palvelussa. Headweb-asiakasohjelma toimii XBOX360:llä. Ei valitettavasti ainakaan vielä toimi WD:llä. 
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Rupesiko Elisa rajoittamaan Netflix-liikennettä?

Ei siinä, kun Smart-TV:ssä eniten katson sitä ja jatkuvasti pätkii - useita kertoja tunnin ohjelman aikana. Siis droppaa täysin ja ei jatka, paitsi sitten vasta, kun menee Netflix-valikkoon ja se jatkaa siitä taas siitä mihin jäi. Netflixiin olin yhteydessä, aspa sanoi, että ei ole heillä kapasiteetista pulaa, mutta Automaattinen-latausasetus saattaisi hänen mukaan auttaa. No niin olikin, nyt striimi ei droppaa, mutta sen laatu laskee ajoittain aivan minimiin, kunnes kohenee taas 7 Mbps HD:lle. Ennen tuota ongelmaa EI OLLUT, vaikka striimi oli pakotettu HD:lle.

Elisalla sanotaan, että minulla on 100M-liittymä, joten on ihme, jos ei toimi. No sen tiedän kyllä itsekin vaan kun ei toimi Netflix - kuka rajoittaa sitä? Netflix-tuki käski olemaan yhteydessä operaattoriin ja kysymään onko operaattorin päässä Netflixiin menevä kaista "tukossa". Heidän mukaansa tuo on mahdollista vaikka speedtest näyttääkin 100M, koska jos moni katselee ohjelmaa samaan aikaan Suomessa juuri operaattorin kautta, sinne menevä kaista ruuhkautuu. Onko Elisalla mitään ideaa ja miksi striimi pätkii kiinteällä laajakaistalla?

Modeemi on resetoitu. Ainoa joka auttoi hieman, on tuo automaattinen laadunvalvonta (ei pakotettu HD, kuten ennen). Nyt striimi ei pysähdy seinään sentään, vaan laskee laatuaan katselukelvottomaksi, kunnes kohenee taas maksimiin. Onko muilla samoja ongelmia?

Mitään ruuhkaa alueellisessa kaapelimodeemiverkossa ei kuitenkaan näytä olevan, Netflix 7 Mbps päällä nopeus on 87 megaa lähes, kun se on normaalisti noin 94 megaa eli Netflix vie tasan 7 megaa. http://www.speedtest.net/my-result/4167658122 - Missä nämä häiriöt voisivat olla vai onko ongelman kanssa vaan elettävä. Ethernet-johdolla kuitenkin kaiutin, TV ja läppäri liitetty että ei luulisi olevaan huono valinta sekään.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Ei kyllä meikäläisellä ainakaan Netflixissä ole ollut mitään ongelmia omalla kaapelimodeemiyhteydellä. Eikä kyllä ole muutenkaan tiedossa, että mitään rajoituksia olisi tehty.  Ootko kokeillu esim. tietokoneella streamata Netflixistä, pätkiikö silloin? Ettei olisi jokin laitteessa oleva ongelma?
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
hpguru kirjoitti:
Rupesiko Elisa rajoittamaan Netflix-liikennettä? Onko muilla samoja ongelmia?

Vuosi sitten 7 Mbps ADSL-liittymällä oli ongelmia Netflixin kanssa. Ohjelma pysyi kyllä käynnissä, mutta kuva meni ajoittain aika rakeiseksi. Laitan sen hitaan yhteyden piikkiin.

Nyt olen katsellut Netflixiä vuoden verran Saunalahden 4G liittymän yli. Speedtest näytti 50 M liittymälle maksimia ja 100 M liittymälle noin 90 Mbps. En muista kertaakaan, että olisi striimissä ollut laatuongelmia tai että se olisi katkennut kokonaan.

Päätelaitteena Apple TV, asetuksiin en ole koskenut.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Kiitos Ammattimies!

Poistin Netflixin-applikaation kokonaan televisiosta "pakkokirjautumalla ulos" ja tämän jälkeen kirjauduin sovellukseen uudelleen antamalla tiedot. Tuntuu nyt, ainakin jakson 4400 katsomisen aikana, ettei 7 Mbps -laatu ole heikentynyt kertaakaan - vaikka osan ajasta nyt myös Netflix toisti HD 5 Mbps -striimiä iPadissa kokeeksi.

Netflix pois käytöstä / nollaus nuolinäppäimillä kakessa:

  • Ylös, ylös, alas, alas, vasen, oikea, vasen, oikea, ylös, ylös, ylös, ylös.
Sama onnistuu myös kun menee TV:ssä Netflxiin alkunäkymään ja sieltä painaa Asetukset ja Poista käytöstä.

Tämä ei poista Netflxiiä kokonaan, vaan ainoastaan kirjautuu tililtä ulos ja nollaa Netflix-asetukset. Netflix-sovellus on edelleen sovellusvalikossa, josta klikkaamalla pitää antaa kirjautumistiedot. Olikohan joku välimuistiongelma tms. - jään seuraamaan tilannetta. 50 min sarjan aikana laatu oli nyt vakio.

Modeemin resetointi ei ole siis auttanut, mutta tuo Netflixin pakkonollaus oli auttanut Philips TV:ssä.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Voin vahvistaa, että ongelma on tuolla ratkennut. Monta sarjaa katsottu putkeen ilman ongelmia!

Mielestäni tuon Netflixin kanssa en ole edes kaivannut kiinteän laajakaistan Viihde-ominaisuuksia. Mielestäni Elisan Viihde-striimi puhelimessa 1 Mbps -nopeudella ei toimi niin hyvin kuin Netflix-sovellus. Ainakin kuvanlaatu on parempaa! Lisäksi koska Elisa ei ikinä aio laittaa Smart-TV-sovelluksia (siis nimenomaan tallenteiden katseluun) - boksia en tarvitse edes sisustuselementiksi... niin Netflix tuntuu järkevämmältä Smart-TV-valikossa.

Mielestäni Elisa ei koskaan tule olemaan edelläkävijä - moni kun ei halua erillistä laitetta television viereen vaan se sovellus saa löytyä ihan television sisältä. Netflix täydellä laadulla televisiossa vie 3 Gt tunnissa, joten viiden tunnin sarjamaraton on 15 Gt. Ei siis ihme, että paineita on nostaa hintoja. Toivottavasti Saunalahden tarjonta ei menisi uudistuksessa ainakaan huonompaan suuntaan...

Se on kuitenkin selvää, Viihde-puolelle ei käyttöä Netflixin elinaikana ole. Se on kuitenkin hyvä "ilmainen" bonus liittymässä.
Olet taas tainnut unohtaa, että muille Viihde on muutakin tuo Netflixin tarjonta.

Esimerkiksi tallennus ja maksukanavat varsinkin antennitalouksille.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Jaksuu kirjoitti:
Vieläkö siitä ultrasta saisi kaiken irti. Taitaa vaatia jonku 240 hertsisen päätelaitteen, että kuva pyörii 120 hertsisenä edes :)

Hei Jaksuu.

Netflix tarjoaa jo Ultra HD:tä. Se toimii *joissakin* Ultra HD -laitteissa UHD-laadulla. Nettiyhteydeksi vaaditaan 25 Mbps eli 3G voi jo unohtaa 😃 4G LTE:llä onko joku testannut? Sehän veisi varmaan tukiaseman kuiviin, jos muutama menisi UHD:tä striimailemaan. UHD-tiedonsiirto 7 Gt tunnissa.

Huomattava juttu on myös se, että UHD ei toimi 7.99 SD-paketilla eikä edes 8.99 HD-paketilla vaan vaatii kalliimman 11,99 UHD-paketin. Kannattaako siitä maksaa, se on toinen juttu, kun UHD-tarjontakin on aika alkeellinen. Joskin kasvaa koko ajan. Toisaalta monelle tiedonsiirtovaatimukset tulevat vastaan eli 3G, ADSL voi jo unohtaa. 4G saattaa toimia jonkun aikaa, kunnes yleistyy. Oikeaa syytä ei siis ole korvata toimiva TV uudella UHD:lla.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Näin tämä Netflix nostamassa hintaa jälleen. Muutos tulee varmasti myös Suomeen ajan kanssa.

https://www.is.fi/digitoday/art-2000005967107.html

Yhtiön Perus-tilauksen hinta nousee Yhdysvalloissa dollarilla 8,99 dollariin. Katselun kahdella yhtäaikaisella laitteella sallivan Tupla-sopimuksen hintaan taas tulee parin dollarin korotus, eli kuukausimaksu nousee 10,99 dollarista 12,99 dollariin. Yhtiön kalleimman Perhe-tilauksen hinta taas nousee 13,99 dollarista 15,99 dollariin. On ajan kysymys, milloin hinta nousee täällä.

Aiemminkin Netflixin Suomen hinnoittelu on seurannut amerikkalaisen version hintakorotuksia, mutta nyt ei enää voida puhua tarpeellisista korotuksista, kun hinta nousee liikaa.

Osallistu keskusteluun