Kysymys

Netgear DGN3500 ongelmat

  • 13 tammikuu 2012
  • 5 kommenttia
  • 3979 katselukerrat

  • Satunnainen osallistuja
  • 11 kommenttia
Otsikon koneen kanssa alkaa mennä hermo. Pitäisi periaatteessa olla ihan yhteensopiva, mutta joku tuon kanssa mättää.  VPI/VCI arvot ovat oikein ja LLC valkattu adsl asetuksista.  Muuta sieltä ei voi edes säätää. Ongelmana on satunaisen säännöllinen "Safari ei löydä palvelinta" ilmoitus Safari selaimelta.  Osuu yleensä kohdalle juuri kun on tilaamassa jotain tai kirjoittamassa foorumille. Ongelma helpottuu hieman jos syötän DNS palvelimet käsin modeemiin, mutta ei siltikään poistu kokonaan.  Ensimmäinen DGN3500 teki tuota ihan yhtenään ja sen takia vein sen vaihtoon.  Tää toinen tekee samaa, muttei yhtä usein. Ehkä kerran tai pari päivässä.  Entinen teki kerran tuntiin.

Onkot tossa nyt jotain mitä voisi vielä kokeilla, vai onko se vain niin, ettei tuo toimi Saunalahden liittymän kanssa?  Liike testasi luonnollisesti Soneralla ja sanoi vanhankin laitteen olevan kunnossa.  Liittymällä ei kuulemma oo merkitystä.  Mä luulen, että se voi vaikuttaa.  Ainakin vpi/vci arvot ovat ihan muuta eikä sonera käytä tuota LLC multipleksingiä vaan VC:tä.  Bewanin purkki toimii edelleen ja sillä selain löytää palvelimet, joten tuskin tässä mitään oikeaa yhteysongelmaa on...

Sitten asiasta viidenteen.  Jostain syystä Viihteen nopeus on tipahtanut 10mb korville kun se on ollut ennen 12-14mb luokkaa.  Todettu Bewan ja Netgear modeemeilla speedtest ohjelmalla.  Mistä vois vikaa hakea... 

5 kommenttia

Ei kai siinä muuta paikkaa ole kuin elisan verkko mistä vikaa hakea.
Juuri äsken oli taas se perinteinen ongelma.  "Sivua ei voida avata koska Safari ei löydä palveinta".  Puhelin käteen ja testiä. Soneran 3G liittymän kautta  sivun sai auki heti.  Edelleenkään ai aukea ADSL:n kautta.  Tätä tapahtuu ärsyttävästi kerran pari päivään.  Onko tää nyt laitevika vai elisan juttuja.  Nyt seinässä on paikoillaan tue em. netgearin modeemi.  Vian toistettavuus harvenee merkittävästi, jos laitan DNS palvelimet käsin modeemiin, mutta kokonaan siitä ei pääse eroon.  Bevan ei tee tätä.
Käyttäjätaso 3

Onko tää nyt laitevika vai elisan juttuja.  Nyt seinässä on paikoillaan tue em. netgearin modeemi.  Vian toistettavuus harvenee merkittävästi, jos laitan DNS palvelimet käsin modeemiin, mutta kokonaan siitä ei pääse eroon.  Bevan ei tee tätä.


Jos Bewanin modeemilla toimii mutta Netgearilla ei, kannattaa kääntyä Netgearin puoleen ja kysyä onko laitteeseen esimerkiksi ohjelmistopäivitystä.
Nyt on toiminut ongelmitta toista viikkoa.  Helkkarin mystisiä vehkeitä.  Firmis on kokoajan ollut uusin tuossa boksissa.  Pääasia että pelaa.
Ei saakeli.  Taas se alko.  Esim ebaytä selatessa saattaa yht äkkiä jättää kaikki kuvat lataamatta ja kun aikansa hakka refreshiä, kaikki pelaa taas normaalisti.  Yleensä se katko iskee aina, kun on lähettämässä esim postia.  Toinen paikka missä tökkii usein on audifinns foorumi.  Ihan saakelin outo homma.  Bewanilla tätä ei edelleenkään tapahdu.  Taidan laahata Netgearin takaisin kauppaan, kun ei tästä tuu mitään.  Sitten päästään taas veivaamaan siitä, missä vika on.  Koittavat ihan varmasti saada omaan piikkiin menemään...  Sinänsä hassu homa on vielä se, että se edellinen samanlainen Netgear temppuili koko ajan.  Tää temppuilee paljon vähemmän, mutta kyllä tuo ominaisuus näyttää siinä jossain määrin säilyvän.

Osallistu keskusteluun