Vastattu

netti tökkii hidas yhteys

  • 1 heinäkuu 2012
  • 50 kommenttia
  • 39878 katselukerrat

  • Uusi OmaYhteisön jäsen
  • 3 kommenttia
Apua,

netti on todella hidas, alle 2 megaa. mulla siis tää viihdepaketti. elisan mukaan yhteys pitäis olla 10,6 megaa mut ei todellakaan ole. Jo uutisten sivut tökkii ja lataaminen kestää ikusuuden jos on liikkuvaa kuvaa.

olen kokeilu jo kaikki mitä keksin ja tietoa löysin, virrat pois, reset-kokeilu, kokeilu piuhan kanssa yhteyttä ilman Wlan. mikään ei auta. pari viikkoa sitten kaikki toimi hyvin.

neuvoja kiitos
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi MeriT 2 heinäkuu 2012, 13:26

viikinki, Firefox 13 ja Flash Playerin 11.3-versioiden kanssa on tosiaan ollut ongelmaa. Yleensä nuo ongelmat ovat ilmenneet lähinnä flash playerin toimimattomuutena. Tästä uutisoi esimerkiks AfterDawn osoitteessa: http://fin.afterdawn.com/uutiset/artikkeli.cfm/2012/06/15/flash_player_ei_toimi_firefoxissa_nain_korjaat_ongelman. Tuolta löytyy myös linkit Mozillan ja Adoben korjausehdotuksiin. Ratkaisuja on useita joten on vaikea sanoa mikä toimisi juuri sinulla.

Jos Flashin joutuu palauttamaan aikaisempaa versioon, kannattaa vanhemman Flashin asennuksen lopissa muistaa täpätä kohta että Adobe muistuttaa uudesta päivityksestä, mutta ei automaattisesti asenna sitä. Muutoi voipi joutua koko rulianssin tekemään uudestaan.

Katso alkuperäinen viesti

50 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
hepa kirjoitti:
Apua,

netti on todella hidas, alle 2 megaa. mulla siis tää viihdepaketti. elisan mukaan yhteys pitäis olla 10,6 megaa mut ei todellakaan ole. Jo uutisten sivut tökkii ja lataaminen kestää ikusuuden jos on liikkuvaa kuvaa.

olen kokeilu jo kaikki mitä keksin ja tietoa löysin, virrat pois, reset-kokeilu, kokeilu piuhan kanssa yhteyttä ilman Wlan. mikään ei auta. pari viikkoa sitten kaikki toimi hyvin.

neuvoja kiitos

Onko kyseessä ADSL-liittymä? Mikä modeemi sinulla on? Oletko tarkistanut modeemin hallinnasta , mille nopeudelle se on tahdistunut?
ASDL on liittymä, modeemi on se mitä elisa lähetti, valkoinen ;-)

modeemin hallinnasta en ymmärrä mitään.... tai sitten olen katsonyt enkä ymmärrä mitä olen katsonyt
Sama virsi täällä.

Noin 1 viikko sitten netti toimi OK.

Tällä hetkellä jumittaa ja kunnolla.

Edellä mainitut asiat testattu jo useaan otteeseen.

Alueena Riihimäki.

Yksityiskohtaisia ohjeita ja toimenpiteitä kiitos ja nopeasti.

Nimimerkillä: Yritystoiminta  nyt  "hiukan" hankalaa....
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
hepa kirjoitti:
ASDL on liittymä, modeemi on se mitä elisa lähetti, valkoinen ;-)

modeemin hallinnasta en ymmärrä mitään.... tai sitten olen katsonyt enkä ymmärrä mitä olen katsonyt

Ok.

Kytke tietsikka kaapelilla modeemin LAN-porttiin ja sitten selaimeen osoite http://192.168.100.1. Sillä pääset modeemin hallintaan. Tässä koko käyttöohje

http://www.elisa.fi/asiakaspalvelu/1400.1/elisa-kotiboksin-kayttoohje/

Siellä mene kohtaan Box diagnostics , josta Connection statuksen alta löytyy arvot data ratelle. Mitä siellä sanotaan?
Olettehan tehneet häiriöilmoitukset vikapalveluun.
ok,

Data rate Downstream data rate: 10.6 Mb/s
Upstream data rate: 1022 Kb/s

nopeustestit ei kyllä anna tämmöisiä tuloksia.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
hepa kirjoitti:
ok,

Data rate Downstream data rate: 10.6 Mb/s
Upstream data rate: 1022 Kb/s

nopeustestit ei kyllä anna tämmöisiä tuloksia.

Ok. Siis vika ei ole modeemissa.

Ei kai sinulla ole digiboksi samanaikaisesti päällä. Jos on niin sammuta ja mittaa nopeus uudelleen. Varmista myös , ettei tietokoneessa ole jokin toinen ohjelma käynnissä , joka syö kaistaa.

Mikäli nuo asiat on ok , niin sitten vain anteron ohjeen mukaan vikailmoitusta Elisalle.

https://www.elisa.fi/asiakaspalvelu/toimintahairio/
joo, kokeilin ilman boxia ja ei toimi, siis vikailmoitusta tekemään.

Kiitos neuvoista.
Vikailmoitus laitettu matkaan.

Kiitos neuvoista.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
hepa kirjoitti:
ok,

Data rate Downstream data rate: 10.6 Mb/s
Upstream data rate: 1022 Kb/s

nopeustestit ei kyllä anna tämmöisiä tuloksia.

Olithan mitannut nopeuden ETHERNET-VERKKOKAAPELILLA modeemissa kiinni olleella tietokoneella, että langattomalla WLAN:illa kiinni olleella?

Jälkimmäisessä tapauksessa voi naapurin wlan-tukiasema olla samalla kanavalla ja häiritä pahasti!!

Eli ajatus, että modeemi voi toimia ok, mutta vika langattomuuden asetuksissa/ristiin menossa naapureiden kanssa. Yhdellä tutulla oli langaton webbi-kamera valvontahommissa, sepä jumitti lähialueellta kaikilta kanavan 11.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
POISTETTU TUPLA - Foorun softa teki tepposet ja tuplasti lykkäsi saman vastauksen.
Käyttäjätaso 1
Moi, Melkein offtopiccia tulee nyt, mutta... Yhdistelmä Win 7 64bittinen, Firefox ja ilmeisesti kesäkuussa NOIN VIIKKO sitten päivittynyt flash player (ja sekaan joku näytönohjaimen ongelma ehkä) eivät itselläni toimi yhdessä. Joo kaapelimoodeemi on kunnossa, mutta jos käyttää Speedtestin mittaria, joka käyttää Flash Playeriä, on koko homma täysin jumissa ja ala-arvoista tulosta / kaatuu välillä kokonaan. Näkyy tietenkin kaikessa Flashiä tarvitsevassa eli vaikka Youtube -> eipä käytännössä toimi.

Meinasin jo manata yhteyden, kunnes löin käyntiin IE 64 bittisen selainen ja kaikki toimi tietenkin sitä kautta.

Jos ADSL, kaapelimodeemi, mikä vaan antaa ok arvoja, mutta Win ja selaimesi ovat nuo... Tsekatkaa. Oletteko törmänneet samaan. Konekin uusi i7 prossunen ja muuten täys tykki.
Käyttäjätaso 1
Elisa huhuu... onko teille tullut yhteydenottoja, jossa on edellisessä postauksessani ilmenneitä ongelmia viimeisen kahden viikon ajalta. Muutamat hiljattain alkaneet netin hidastumiskokemukset voisivat johtua siitä, jos / kun itse modeemi näyttää olevan kunnossa.

Tai olisiko vaikka ratkaisukin tuohon Firefor Flash Playeriin :) 
Samat ongelmat minullakin FF:llä ja uudella flashillä:(

Saunamittari kyllä toimii. ;)

http://saunalahti.fi/saunamittari/
http://www.speedtest.net/result/2040331497.png

Windows 7 64-bit, Firefox 14.0, Flash 11.3.300.262

Flashia se Saunamittarikin käyttää.
Maisanpappa kirjoitti:

Flashia se Saunamittarikin käyttää.

Mutta Saunamittari toimii, Speedtest ei.

Eiköhän se riipu sivujen toteusratkaisuista.;)
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Varmaankin kaikki vaikuttaa , käyttis , selain , lisäosat ja sivujen toteutus. Jotain yhteensopivuus jäynää , luulisin ?

Minulla on Win XP Pro Sp3 , Firefox 13.0.1 , Flash 11.3.300.262 ja sillä kombinaatiolla toimii molemmat Speedtest ja Saunamittari ihan kiukuttelematta.

PS. Oletteko kokeilleet Windowsin eri yhteensopivuus tiloja?
antero kirjoitti:
Maisanpappa kirjoitti:

Flashia se Saunamittarikin käyttää.

Mutta Saunamittari toimii, Speedtest ei.

Eiköhän se riipu sivujen toteusratkaisuista.;)

Minulla Saunamittari jää välillä luuppiin datan lähetysvaiheeseen ja olisi siinä vaikka ikuisesti. Koko käyttöympäristö vaikuttaa. No tärkeintähän on aina, että vika on muualla kuin itsessä tai omissa vehkeissä.:smileycool::smileycool::smileyazn:;)
Maisanpappa kirjoitti:
No tärkeintähän on aina, että vika on muualla kuin itsessä tai omissa vehkeissä.:smileycool::smileycool::smileyazn:;)

Tästä olen samaa mieltä, eihän sitä vikaa koskaan voi itsellä olla.:)
papparainen kirjoitti:

PS. Oletteko kokeilleet Windowsin eri yhteensopivuus tiloja?


Kun tämä muuttui uuden flashin päivityksessä, niin empä rupea kokeilemaan mikä sitten tökkisi.

Käytän mieluumin sitten tarpeen mukaan muita selaimia.;)
Käyttäjätaso 3
viikinki, Firefox 13 ja Flash Playerin 11.3-versioiden kanssa on tosiaan ollut ongelmaa. Yleensä nuo ongelmat ovat ilmenneet lähinnä flash playerin toimimattomuutena. Tästä uutisoi esimerkiks AfterDawn osoitteessa: http://fin.afterdawn.com/uutiset/artikkeli.cfm/2012/06/15/flash_player_ei_toimi_firefoxissa_nain_korjaat_ongelman. Tuolta löytyy myös linkit Mozillan ja Adoben korjausehdotuksiin. Ratkaisuja on useita joten on vaikea sanoa mikä toimisi juuri sinulla.

Jos Flashin joutuu palauttamaan aikaisempaa versioon, kannattaa vanhemman Flashin asennuksen lopissa muistaa täpätä kohta että Adobe muistuttaa uudesta päivityksestä, mutta ei automaattisesti asenna sitä. Muutoi voipi joutua koko rulianssin tekemään uudestaan.
Käyttäjätaso 1
Kiitos Maisanpappa ja MeriT. Tein Maisanpapan malliin eli Firefox 14 betan upgreidasin vanhan kolmetoistasen päälle ja taas kaikki toimii.
Minulla on sekä  FF14 että 15, mutta kumallakin samat ongelmat. Vanhempaa versiota  flashistä olen käyttänyt, mutta siitäkin tuli ilmoitus vanhentuneesta versiosta.

Muista keinoista ei ollut apua, kun en sentään halua mennä panemaan koko konetta uusiksi.
Oli niin kiinnostavan näköinen aihe, että ajattelin todeta...

Netti tökkii.

Huomasin 29.-30.6. että tökkii pahemman kerran. (katkoo yhteyttä)

Saman tyylistä vikaa on ollut aiemminkin ja tuolloin Elisa AP & Tenk. tuki kertoi sen seitsämännen vikailmoituksen jälkeen, että yhteys reititetty uudestaan. Tuon jälkeen toimikin noin 8kk.

Nyt viime hetken kun vain on kiinnostanut ja jaksanut niin yrittänyt varmentaa ettei omissa laitteissa tai tietokoneissa ole vikaa.

- vaihtanut modeemia Elisan toimittamasta toiseen Adsl-modeemiin ja takaisin Elisan modeemiin, kun ei vaikuttanut modeemin vaihto katkomiseen.

- Todennut digiboksin jumittavan (lagia/katkoksia nauhoitteen toistossa).

- Todennut netin katkeilevan Ethernet kaapelilla olevassa pöytäkoneessa. 2x eri modeemia.

- Todennut netin katkeilevan WLAN:lla, kannettavassa tietokoneessa samaan aikaan. Todettu tosin vain Elisan modeemilla.

- Tarvitsee ilmeisesti vielä kokeilla toisellakin modeemilla tuo WLAN katkonta kun Vikapalvelu peloittaa tarkastumaksullaan kauas karkuun (jos vika omissa laitteissa.)

----

Netinnopeusmittaus toteutettuna millä tahansa mittarilla minkä netistä on löytänyt, selainpohjainen tai koneelle ladattavat, ei ole koskaan ollut lähelläkään luvattua nopeutta mutta on ollut muutaman megabitin päässä Elisan laajakaistaboksin ilmoittamasta lukemasta. Tuohon on tosin kevään aikana tullut suurehko muutos kun muut mittarit näyttää alaspäin 10-12mb ja Elisan boksi on ja pysyy 17mb:ssä.

Eihän tuo nyt niin kauheasti haittaa mutta ärsyttää kun alunperin nopeudeksi luvattiin 24mb ja sen jälkeen lupausta tietosivuilla on pudotettu 20mb.

Omat mittaukset on tehty digiboksi päällä ja pois päältä, kytkettynä ja irroitettuna. Samoin on ollut Wlan:t päällä/pois, kuten myös varmistettu ettei laajakaista boksissa ole kuin mitattavan koneen ethernet kaapeli kiinni.

- Ajattelinpahan jakaa patoutunutta tietoutta päänupistani -

---------------

Tökkimisestä tarvinnee tehdä vikailmoitus taas viikonloppuna kunhan saa varmisteltua tuon viimeisenkin kohdan. Vikailmoituksethan pitää tehdä viikonloppuna, jotta tietää että menee viikonloppu pilalle. - Viitsi! Ei ehdi eikä kykene tarkistelemaan aikaisemmin.

Hyvää kesää! :smileycool:
Eipä kyllä Elisa koskaan ole luvannutkaan maksiminopeuksia. 24 M oli muistaakseni " Full Rate, jopa 24 M" ja nyt 20 M on 10-20M, joten nopeutesi on selvästi lupauksen mukainen.

Osallistu keskusteluun